Znas da nesto ide u prodaju i da cijena moze ici samo gore (generalno)…nije ovo petrokemija i dvije ponude vec 20…koja je vjerovatnost da svi zaj…
ma i ne mora biti taktika spuštanja cijene, možda je nekome istekao rok za špekulaciju ili nešto drugo…
bid se svako malo postavlja na 155, nešto se gricka i po asku.. znači još se vrijedno skuplja..
skuplja se skuplja…nisu to oni što ih slučajno poklopi 12 komada na asku pa ih onda prodaju 2,53 kune skuplje…
Mjesec dana je proslo…
Kada oni misle nastaviti s procesom?
Vladi fali novaca, i dimi im iz ušiju.. ja se nadam da će nastaviti što prije, praznici su prošli…
Mjesec dana je proslo…
pošto sve u Hrvatskoj + 6mj, onda najvjerovatnije poslije ljeta…[emo_bijesan]
Mjesec dana je proslo…
Proces čitavo vrijeme traje, ali izvan javnosti. Poziv se šalje samo onima koji su se javili u prvom krugu, a ne objavljuje se javno. Javnost neće znati ni koja je početna cijena ni postoje li još kakvi dodatni uvjeti, osim ako nešto ne procuri kroz medije, što ne bi bilo baš neobično.
Proces čitavo vrijeme traje, ali izvan javnosti. Poziv se šalje samo onima koji su se javili u prvom krugu, a ne objavljuje se javno. Javnost neće znati ni koja je početna cijena ni postoje li još kakvi dodatni uvjeti, osim ako nešto ne procuri kroz medije, što ne bi bilo baš neobično.
[/quote]
To sve može vrlo lako vodit ka netransparentnošću, a kod mene uvijek postoji barem zrno sumnje u to.. iskreno se nadam da će sve proć u redu i sa pristojnom fer cijenom..
ma mislim da sam nešto čuo na hrt 4 neki dan ,Vrdoljak ili Lorencin neznam koji , da bi trebalo biti do 15 svibnja,kažem nisam siguran
To sve može vrlo lako vodit ka netransparentnošću, a kod mene uvijek postoji barem zrno sumnje u to.. iskreno se nadam da će sve proć u redu i sa pristojnom fer cijenom..
Ne da to vodi ka netransparentnošću, već to predstavlja netrenasparentnost. Kad udariš u stup, nisi na putu da udariš u njega, udario si u njega. [emo_smijeh]
Hoće li netransparentnost dovesti do korupcije, dilanja povjerljivih informacija bla bla bla, to je pravo pitanje.
No, ova vlada odradila je jednu privatizaciju, CROS-a. Ta je prošla po dobroj cijeni, po meni čak i previsokoj. Druga, u kojoj je cijena bila loša (HPB), nije odrađena, već ide u drugi krug. Treća je PTKM, koja je po meni zakašnjela, a odaziv je bio katastrofalan, iako ni za HPB nije bio bogzna koliko veći.
Za poštenu cijenu u privatizaciji potrebno je najmanje dvoje, a idealno je troje. Više od toga ni ne treba.
Hoće li ih na JDPL-u biti troje? Brodospas i Tankerska su iz Hrvatske, a imamo i neke Grke, Nijemce i (čini mi se) Izraelce.
Može li njih sve preveslati netko korumpiran? Ovo je Hrvatska, dakako, ali opet, takvo što bio bi novi rekord čak i za ovu banana-državu.