Dobro je da se svi sada javljaju da su ušli, znaći da su hrabri.
No hrabar je trebalo biti tamo negdje na 70 kuna, kada dionica nije bila u žiži, kada kupaca niti prometa nije bilo niodkuda.
Ne kaže se uzalud: “Nevolja je prilika za hrabrost.”
lp
Ja sam u Maestrale ušao po 100 kn, u brodare se ne razumijem, ali mi se ovo učinila dobra prilika jer sam dio Maestrala prodao po 240 kn,jer strah ovu dionicu drži najmanje 20-30% ispod minimalne cijene po kojoj bi trebala ići, moje mišljenje i nije preporuka za ništa….
Prodat JDPL kupcu po 300 i po istoj cijeni kupit ATPL, e to bi bia posal! [emo_novac]
Naravno, ne smatram to ostvarivim, ali činjenica je da im se omjer cijene približava broju 1. Zadnji put im je omjer bio na ovim razinama sredinom 2005.g.
to bi bilo vrhunski, a kako se trenutačno stvari kreću ne izgleda ni nemoguće iako bi ja osobno bio zadovoljan i omjerima od 1 do 1,5…
Odakle takav zaključak, da mislimo da će ATPL ispod 200 (ili mislite na 300)?
Pričali smo o omjerima. Ja sam spominjao da bih potpisao 1,5. Pri tome bi JDPL trebao još narasti, a ATPL eventualno još nešto pasti. Primjerice JDPL na 225-240, a ATPL 340-360.
Odakle takav zaključak, da mislimo da će ATPL ispod 200 (ili mislite na 300)?
Pričali smo o omjerima. Ja sam spominjao da bih potpisao 1,5. Pri tome bi JDPL trebao još narasti, a ATPL eventualno još nešto pasti. Primjerice JDPL na 225-240, a ATPL 340-360.
tako bi i ja rezimirao, i pri tome omjeru na ovim cijenama mijenjam jdpl za atpl, iako ne bi iskljucio mogucnost da atpl ode dole sve do 300 ako je cerp poceo otpustati, a sto cemo znati sutra.
Kolege, s takvim iskustvom gubitaka na burzi, mogu biti samo pesimist. Dakle ako JDPL više ne može rasti, jedina mogućnost da dođu na te omjere je da ATPL potone. Mr.Wiseguy, hvala na informaciji za cerp. Možda ključ mog uspjeha i leži u neinformiranosti, jer za to uopće nisam znao.
..ne bi iskljucio mogucnost da atpl ode dole sve do 300 ako je cerp poceo otpustati, a sto cemo znati sutra.
Ne bi smjela više padati, naime ja kupio [emo_smijesak]
…meni osobno nisu jasni ovi “uplaseni” prodavatelji koji skidaju po bidu ( obzirom na prilicnu razliku u cijeni)…ako vec moraju prodati, zar ne bi bilo logicnije dati svoju ponudu u asku?
ili je to samo taktika pojedinaca da pokusaju izazvati rasprodaju?
sto vi mislite?