JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da nema sumnji dionica bi vjerojatno bila blizu 200 kn.
Kao što sam već pisao, i ta cijena od 200 je mala, pa možda i premala.
Bolje da obustave privatizaciju misle li premalo tražiti.

Jdpl ne opterečuje proračun, a prodaju li ga jeftino neće polučiti nikakav prihod. Nema nikakve ekonomske računice da to urade. Znači da postoje 2 mogučnosti. Da odrade ovo transparentno i traže realnu cijenu, ili druga da daju nekom “svom” ispod stola.

Pa o tome ispod stola ja i pričam.. prodaju za malu cijenu i uzmu proviziju za to,naravno.. Ova Vlada se ionoako kopa sve dublje, takvim potezima bi samo sebi zabili i posljednji čavao u lijes.. e sad da li ih zanima ne izgubit još više birača i bar malo pokazat poštenja u svom radu, ili uzet “proviziju” vidit ćemo..

iz top 10 su opet nadokupili : http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=JDPL-R-A

Da li itko zna do kada je rok za podnošenje obvezujućih ponuda?

Mislim da će ubrzo biti info za obvezujuće ponude.
Izgleda da je interes ipak daleko iznad očekivanja, šteta da CERP ne objavljuje po meni cjenovno osjetljivu informaciju o iskazanom interesu.

Naravno da će se brojati samo interes u 2. krugu, sada se zauzimaju pozicije.

U pripetavanju bi moglo biti zanimljivo, sve dok je dionica ovoliko ispod knjigovodstvene vrijednosti – NAV-a( 359 kuna ), prostora za rast ima dovoljno.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

BV i NAV nisu sinonimi, po mom izracunu NAV iznosi 270 i po ne znam koji put napominjem da ne vidim ancin na koji ce jdpl otici ispod 200, jos malo pa cemo znati.

Nadam se,i logično je,da će jedan od uvjeta u obvezujučim ponudama biti da kupac treba biti iz BULK sektora a ne da jadroplov kupi neki proizvođač đubriva,tankerski brodari ili tegljačko-remorkerski stručnjaci…!?

Država prodaje 70% Jadroplova najboljem ponuđaču. Tko će kupiti preostalih 30%? Da li novi vlasnik mora dati obvezujuću ponudu za preostalih 30% po sili zakona kao što je morao Todorić za Belje.

Ne mora ako dokaže da zajednički djeluje sa državom 🙂

Nemoj misliti na m2!

@daliborope, možeš li navesti kojim je člankom Zakona o preuzimanju DD-a taj dio definiran? čl. 15, st.15 ili neki drugi? S obzirom da se tamo RH spominje kao stjecatalj.

svaka fizicka i pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kada stekne 25%, izuzetak od ovog je cl 14.

@lebowski

ovo sto dalibor govori u sali, je cl, 14. st. 1. toc. 1.

uglavnom, tko kog preuzme jdpl u obvezi je objaviti javnu ponudu za otkup dionica.

svaka fizicka i pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kada stekne 25%, izuzetak od ovog je cl 14.

@lebowski

ovo sto dalibor govori u sali, je cl, 14. st. 1. toc. 1.

uglavnom, tko kog preuzme jdpl u obvezi je objaviti javnu ponudu za otkup dionica.

po prosiječnoj cjeni u zadnja tri mjeseca.

Što je više, cijena stjecanja većinskog paketa ili tri mjeseca prosjek, po tome ide javna ponuda. Zar je teško pročitati zakon.

New Report

Close