kupnja trenutno jača od prodaje??
Ajmo prodavači! Imate 791 komad na bidu do 145 kn. Gdje ćeš bolje prilike riješiti se balasta…
ma, ovo prodaju samo oni kojima hitno trebaju novci i to na sitno….trejderi vise nisu sigurni da ce uspjeti kupiti dovoljno nize da im se isplati ako sada prodaju… tako da cemo do novih vijesti samo ovako “sitno cile”…
nije problem naci fundamentalo potcijenjenu dionicu, problem je dobar timing kada uci u nju zbog neefikasnosti domaceg trzista. Time vise sto dugo vremena mozete provesti u takvoj dionici…….. Na domacem trzistu kapitala u zadnjih par godina postojali su samo 2 katalizatora koja su dovela do fair vrijednosti pojedinih tickera………. …………..najbolji primjer je kodt i ivana.
…..
u potpunosti se slažem kolega.
na koju dionicu mislite kada spominjete “ivanu”? :ne zna:
ovo rušenje cijene zadnjih par dana , na ovim mizernim prometima….slučajnost? hmmm…
Kod nas ti ništa nije slučajnost. Bilo je sve dobro dok se naše kompanije nisu uključile ( dok se nije obznanilo) u privatizaciju jer ne sjećam se da je i jedna naša kompanija nešto platila po realnim vrijednostima. Naravno ako pričamo o privatizaciji.
Kod nas ti ništa nije slučajnost. Bilo je sve dobro dok se naše kompanije nisu uključile ( dok se nije obznanilo) u privatizaciju jer ne sjećam se da je i jedna naša kompanija nešto platila po realnim vrijednostima. Naravno ako pričamo o privatizaciji.
[/quote]
Načelno dijelim tvoje mišljenje, al mislim da su ove igrice upravo iz razloga jer te strukture ovdje neće proći.
neće proći jer je rupa u proračunu sve veća, a političari imaju samo jedan cilj-ostati na vlasti.
Iskreno mislio sam da ovo neće ispod 150 kuna al izgleda da će se moć dokupit i ispod 140 prije privatizacije.. sve je to dobro ako privatizacija bude preko 200 kuna, to bi bila lijepa zarada.. vjerujem da hoće
s obzirom na okolnosti na ZSE, na svjetskim tržištima i na pad BDI-ja dobro se i držimo…znamo svi da ova prva tri faktora imaju manje utjecaja nego glavni, privatizacija, pada se na malim volumenima i izgleda da su svi sigurni da im cijena od 140-150 kuna daje potrebnu razinu sigurnosti jer na prodaju je 70% tvrtke sa 8 brodova i zgradom…
koliko ja vidim skuplja se na 140+
Ima li razloga za sumnju u čistu privatizaciju?? Zbog povezivanja zainteresiranih firmi s imenima kao što su Ratko Božić ,Zvonko Toula.. Uz onakav odnos Tankerske prema malim dioničarima i sveopću korupciju u politici, ne bih se čudio u sumnjive i mutne radnje kod privatizacije JDPL.. Tako da ne nadam se nekoj velikoj cijeni koju će ponudit za dionice JDPL, 200 kuna bi izgleda čak bilo i super..