JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovde šta ja napravljeno je napravljeno.. jedino šta može pogurat naprijed je objava početne cijene preuzimanja, koja nadam se neće bit ispod 200 kuna..a do tad mrcvarenje od 155 do 165..

i meni se čini da je stalo, ali opet, nije loše kad se uzme u obzir gdje smo bili ima samo par mjeseci, ljudi još jednostavno teško prihvaćaju činjenicu da je JDPL treba platiti preko 100 kuna a još teže od toga prihvaćaju da vrijedi i puno više…otključali smo dio vrijednosti

Evo, nismo imali dugo novce.
http://www.business.hr/kompanije/jadroplov-brodosplitu-isplatio-18-milijuna-dolara-duga

Ovo netko gadno izlazi, možda je mislio preko noći uzet 50,60 ili 100 kuna po dionici, e pa ne ide to tako.. A sad se zadovoljava i sa 20-30…

ovo je jedini pad s konkretnijom količinom ovih dana…

ovo je jedini pad s konkretnijom količinom ovih dana…

Kakav pad? Koja količina?
Pa ja sam mali dioničar, a imam par tisuća komada ove dionice. Kaj je uopće promet od 200-300 tisuća kuna?

Nije ovo neka kolicina, al je veca od onih 200,300 komada onih dana

pisalo je kako je rok za otkup dokumentacije 15 dana.,da li je taj rok poceo teci danom zavrsetka roka za iskazivanj interesa ili se ceka javni poziv za otkup dokumentacije ili nesto trece.,zna li itko?.,

…izgleda danas konacno preokret trenda…. na ovim razinama trejdanje sa nekin znacajnijim dobitkom je vrlo neizvjesno, a moglo bi se tesko hvatiti korak ukoliko krene up….a dovoljna je samo jedna dobra vijest…

evo dok ovo pisem…realnost me potvrdjuje….

Mi ni ne znamo koliko nekaj vrijedi dok nam to stranci ne pokažu. Primjer INA-e. Tako će biti i ovdje. Samo rijetki neće biti iznenađeni brutalnim rastom…

nije problem naci fundamentalo potcijenjenu dionicu, problem je dobar timing kada uci u nju zbog neefikasnosti domaceg trzista. Time vise sto dugo vremena mozete provesti u takvoj dionici dok ne dode to tzv. otkljucavanja vrijednost. Na domacem trzistu kapitala u zadnjih par godina postojali su samo 2 katalizatora koja su dovela do fair vrijednosti pojedinih tickera, prvi je bio osoba xx, drugi je privatizacija. Rizik da mozete ostati dugo u dionici koja je po fundamentima odlicna i da necete biti nagradeni za svoj izbor je rizik koji donosi trgovanje na domacem trzistu, najbolji primjer je kodt i ivana.
Zato, kao sto sam vec rekao, tesko mi je povjerovati da je mali broj dionicara zbrojio 2 +2 kada je najvaljeno da ce jdpl u privazitaciju, ali dobro.

pun je forum likova koji ne žele zbrajat dva plus dva anego zbrajaju 1+1+1+1 pa svaki dan postaju o padu BDI-ja o sezonskoj nabavi i slično, a činjenica je da vrijednosti brodova rastu i što je za nas u JDPL-u najbitnije, što netko realan sve to gleda i želi kupiti, ne postoje tvrtke radi burze ( pogotovo ZSE ) nego burza radi tvrtki ( iako su kod nas to rijetke firme iskoristile )

New Report

Close