Imam dionice jdpl ali mi se ne sviđa kad se plavi ovako javlja netom prije nego li je na ask stavljena veća količina.
slažem se, pogotovo s pričama o 7,8 ponuđača, pa valjda bi se dosad javili, isto tako izjava o popravljanju bilance nakonšto se iz nje isknjiže potraživanje od države i isto tolika obveza prema škveru nema baš smisla ( ima u nekim pokazateljima ali u kontekstu cijelog posta više izgleda kao druk ) držimo se činjenica!
Veća količina na asku nije moja.
Ako država ( a možda već je ) riješi dugovanje prema Jadroplovu, a Jadroplov isto prema Brodosplitu – tko ne razumije promjene u bilanci u tom slučaju neka se obrati nekome tko se razumije u bilancu i vrednovanje dionice, ja vam tu ne želim pomoći obzirom na ton pisanja.
Naravno, možda je manje od 5 ponuda,to bi značilo da su mediji prenijeli krivu informaciju koju su očito dobili iz Cerpa-a a koji je pak bio dužan sve poslati predmetnim društvima, jer je riječ o cijenovno osjetljivim informacijama.
lp
Ove godine država je u obvezi novom vlasniku Brodosplita, kao potporu restrukturiranju ovog škvera, isplatiti 270 milijuna kuna.
Član Uprave Brodosplita Darko Pappo tvrdi u javnosti kako je, eto, gotovo nevjerojatna slučajnost da se njihova blokada Jadroplovovog broda »poklopila« s ponudom države za prodaju ove brodarske kompanije. I dok se u kuloarima naveliko špekulira o navodnoj »volji« Brodosplita da svoja potraživanja pretvori u vlasničke udjele u Jadroplovu
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CDUQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.novilist.hr%2FVijesti%2FGospodarstvo%2FBlokada-Jadroplova-Nema-odgovornih-za-dug-o-kojem-su-svi-sve-znali&ei=flY5U9XJHMb-ygPy-YLIAg&usg=AFQjCNH5kAT4bQn9FO1sJEZAkwtKrgTQiw&bvm=bv.63808443,d.bGQ&cad=rja
A zašto ne i Brodosplit, evo on bi bio koji, peti ili šesti?
kad se točno očekiva objava CERP-a koliko je zapravo pismenih interesa za koje društvo??
Ajmo dalje:
Iz Ministarstva gospodarstva potvrdili su da će, kako je i dogovoreno prije mjesec dana, sredinom ovoga tjedna biti isplaćen dug države Brodosplitu. Riječ je o iznosu od 100 milijuna kuna koje još iz prethodnih godina Jadroplov duguje Brodosplitu, a zbog kojega je nedavno, potkraj veljače, nakon neuspjeha naplate, splitski škver zaplijenio Jadroplovu jedan brod u Panami. Uz posredovanje Ministarstva gospodarstva uprave dviju splitskih tvrtki dogovorile su da splitski škver povuče blokadu broda u Panami, a Jadroplov mu se obvezao do 2. travnja podmiriti dug, točnije njegovu glavnicu, budući da se Brodosplit odrekao pripadajućih kamata.
naravno obvezali su se na rok do 2. travnja ali ne bi oni slučajno sada potvrdili da će platiti do 2. travnja nego “sredinom tjedna”, da pokažu da su oni iznad ugovora i rokova i da će datum biti koji oni hoće a ne koji su dogovorili, kakva mafija.
A zbog cega ce biti po 110?
Mislis da ce netko ponuditi samo 110…
Osobno ne ocekujem ponudu manju od 220-235
Uz posredovanje Ministarstva gospodarstva uprave dviju splitskih tvrtki dogovorile su da splitski škver povuče blokadu broda u Panami, a Jadroplov mu se obvezao do 2. travnja podmiriti dug, točnije njegovu glavnicu, budući da se Brodosplit odrekao pripadajućih kamata.
lijepo sam rekao da je to dogovoreno i da ide uplata.
i 02.03. je tocno sredina tjedna.