malo se kao izmakne kupnja prije otvaranja, a onda kod otvaranja svi po prodaji….
po prodaji, ma daj, nevjerojatno!!!!!
po prodaji, ma daj, nevjerojatno!!!!!
[/quote]
Ovaj koji je prodao na kraju po bidu je uvaljivao na asku sa skrivačem i sa sićom je na kraju udario po bidu nadajući se jeftinijoj kupnji kasnije. Ali bid je staložen na 160 i jača. Sad je akumulacija na djelu uz neznatan skok cijene.
jedna zanimlivost, JDPL nije ostvario preko milijun kuna trgovanja od 11.1.2011 i tada je najviša cijena bila 154,7 HRK…
pa zato što sada konkretni postupak privatizacije još nije pobudio interes u široj masi ulagača…primjerice jdna LPLH je imala u 12 mjesecu 2 puta preko milijun kuna prometa samo radi Jadranke?! ovdje je JDPL u glavnoj, a ne sporednoj ulozi
pa zato što sada konkretni postupak privatizacije još nije pobudio interes u široj masi ulagača…primjerice jdna LPLH je imala u 12 mjesecu 2 puta preko milijun kuna prometa samo radi Jadranke?! ovdje je JDPL u glavnoj, a ne sporednoj ulozi
LPLH godinama nije imala milijun kuna prometa, čak mi kada su prometi bili 10 puta veći i LPLH ima drugačiju vlasničku strukturu jelte[emo_namigusa]
znam, samo sam to spomenuo radi toga da se vidi da ova dionica tek ulazi u fokus da još ije dosegla zenit pozornosti ulagača…
znam, samo sam to spomenuo radi toga da se vidi da ova dionica tek ulazi u fokus da još ije dosegla zenit pozornosti ulagača…
Ja sam se u petak prebacio iz HMST ovdje zato što mi izgleda da ima puno veći prostor rasta od svih tvrtki koje se trenutno privatiziraju,a sad netko drugi možda misli drugačije, uskoro će se vidjeti i po tome će se formirati cijena, bar neće promet biti 1000 kuna svaki treći dan po cijeni koja nema veze s ničim.
još nešto sam potpuno smetnuo s uma…dakle ovi ponuđači su možda spremni kupiti Jadroplov, i spremni su za njega platiti neke novce ( iako na forumu puno njih smatra da nisu spremni platiti…), vjerojatno će unaprijediti poslovanje kompanije integriravši je u svoj poslovni model ili nešto treće, a većina još uvijek gleda dan predaje obvezujuće ponude kao kraj ulagačkog horizonta…iako bi pravilnije bilo razmišljati da od tada prestaje špekuliranja a počinje investiranje…
Znači minimalno 4-5 ponuda, a što ako bude i više?
Već sa 7,8 ozbiljnjih ponuđača, možemo očekivati dosta veću premiju u pripetavanju u odnosu na sadašnju cijenu, imajući u vidu NAV i knjigovodstvenu vrijednost.
Koliko ćujem dug Jadroplova prema Brodosplitu je riješen, tj. biti će ovih dana, očekujem i tu obavijest na burzi.I topm slučaju bilanca se u bitnome poboljšava.
lp
Znači minimalno 4-5 ponuda, a što ako bude i više?
a što ako ih bude manje? jer jedno su neobvezujuća pisma namjere kakva su sada podnesena, a drugo su konkretne ponude! dapače, što se cijena na burzi bude više napucavala, za očekivati je manje ponuda i manji interes