Slažete li se i ostale kolege s ovim sto tvrdi Lanica da ponude mogu dati i oni koji nisu poslali pismo namjere?
Slažete li se i ostale kolege s ovim sto tvrdi Lanica da ponude mogu dati i oni koji nisu poslali pismo namjere?
Ja se slažem, jer pismo namjere je kao neki interes poslije kojeg se i ne moraš javit na natječaj kad čuješ cijenu… Kad se službeno kaže početna cijena po kojoj CERP prodaje naravno da su dobrodošli svi sa cashom 🙂 🙂
a gle piše
“..U prvom krugu utvrđuje se interes za kupnju dionica/poslovnih udjela dok se u drugom krugu pozivaju na kupnju samo osobe koje su Centru za restrukturiranje i prodaju u prvom krugu iskazale interes za kupnju dionica/poslovnih udjela i dostavile pismo namjere za kupnju..”
po tome ne ali pokušao sam pronaći gdje sam to pročitao ( možda neki novinarski članak) ali ne mogu..možda sam u krivu..ako išta nađem postam
Ne slažem se. Jel se ovim konačno oko nečega slažemo nas dvoje?
pismo namjere je obvezatan uvjet za eventualno daljnje podnosšenje obvezatne ponude, po mom shvaćanju.
Ja se slažem, jer pismo namjere je kao neki interes poslije kojeg se i ne moraš javit na natječaj kad čuješ cijenu… Kad se službeno kaže početna cijena po kojoj CERP prodaje naravno da su dobrodošli svi sa cashom 🙂 🙂
[/quote]
Mislim da to tako ne ide. Pozivaju se zainteresirani da se upoznaju sa situacijom, naprave due dilligence, razgovori s vlasnikom paketa i nakon toga dostave ponude. Ako su dostavljene ponude zadovoljavajuce, prodavatelj odabire onu najpovoljniju po uvjetima prodaje. Ne znam je li bas tako i u praksi, no to je logicno i tako nekako bi trebalo biti.
Znači u drugom krugu se pozivaju samo osobe koje su u prvom krugu iskazale pismeni interse za kupnju.. ja sam malo brzopleto razmišljao.. oprostite
Kod ovakvih stvari formalnosti su jako bitne, stoga ako piše da se u drugi krug pozivaju samo oni koji su predali pismo namjere, vjerujem da će tako i biti.
U svakom trenutku netko tko i nije poslao pismo namjere može ako želi objaviti ponudu za preuzimanje. To vjerovatno stopira postupak koji je započeo CERP jer Uprava i NO imaju u postupku preuzimanja donekle sužene ovlasti i nebi smjeli ometati postupak preuzimanja, a vjerovatno onda se ne može raditi ni DD, itd.
Sjetite se situacije sa Mercatorom i fantomskom ponudom za preuzimanje kojom su željeli zaustaviti Todorića. Ono je bila “fake” ponuda ali sve je stalo dok se to nije rješilo.
Ne kažem da će netko to napraviti, ali ako baš želi može “zeznuti” ovaj postupak koji provodi CERP.
U svakom trenutku netko tko i nije poslao pismo namjere može ako želi objaviti ponudu za preuzimanje. To vjerovatno stopira postupak koji je započeo CERP jer Uprava i NO imaju u postupku preuzimanja donekle sužene ovlasti i nebi smjeli ometati postupak preuzimanja, a vjerovatno onda se ne može raditi ni DD, itd.
Sjetite se situacije sa Mercatorom i fantomskom ponudom za preuzimanje kojom su željeli zaustaviti Todorića. Ono je bila "fake" ponuda ali sve je stalo dok se to nije rješilo.
Ne kažem da će netko to napraviti, ali ako baš želi može "zeznuti" ovaj postupak koji provodi CERP.
Je moze ak ponudi debelu premiju. Nitko normalan nece ici u takvu akciju ako nema osiguran barem kontrolni paket od 25%+1 dionice. Nikad nisam cuo slucaj da je netko to napravio i da je uspjelo u nas, a niti u regiji. Tako da…
Ma uopće ne mislim da je to opcija samo kažem da ako netko želi kupiti Jadroplov i mimo natječaja to može. A baš me zanima kako bi se država onda pravdala da će prodati nekim našima umjesto nekom tko nudi više