vidim da su svi optimistični i očekuju visoke ponude, ali tako je bilo i kod HPB-a, PTKM i sl. pa su privatizacije propale zbog niskih ponuda i suzdržanog interesa kupaca… tko je u JDPL ušao na 50-100 kn super, ali ulaziti sad na 150 kn je veliki rizik
samo postoji jedna velika razlika. ovo drugo što navodiš je junk kojeg se vlada htjela riješiti ali to naravno nitko neće, dok su bulkeri najvrućija roba i JDPL se prodaje zato što su se vladi obratili zainteresirani kupci.
samo što ova prodaja vladi neće puno koristiti kod sljedećih izbora jer tada će cijena biti već u nekoj višoj ligi pa se neće imati šta hvaliti i da sad proda po 200 [emo_plazi]
kad se već spominje HPB dobro je znati da je VLada odbila pristigle ponude jer ih je procijenila premalima, ovdje je ipak zatražen i izrađen elaborat o procjeni vrijednosti pa će im valjda biti lakše usporediti s ponuđenom cijenom. Osim toga zanimljivo je da se u članku o HPB-u na POslovnom spominje depozit CO u HPB-u koji mu je donosio 11% kamate, a u svjetlu dividende od ERNT-a postaje jasno da mislećim kompanijama depozit u banci više nije ili više neće biti najdraža opcija….novac treba oploditi ili vratiti vlasnicima…
@Lojtra, država ne može oprostiti dug JDPL-u, jer država duguje JDPL-u.
Đizus.
do kraja tjedna cemo sa sigurnoscu znati tko je osim grka i tnpl zeinteresiran.
nakon toga misljenja sam da ce se kao pocetna definirati cijena iz procjene koje su sacinili, pa nakon toga podnosenje obvezujucih ponuda, vidit cemo koliko ih ima zanteresiranih iznad 200.
kad se već spominje HPB dobro je znati da je VLada odbila pristigle ponude jer ih je procijenila premalima, ovdje je ipak zatražen i izrađen elaborat o procjeni vrijednosti pa će im valjda biti lakše usporediti s ponuđenom cijenom.
ako će se služiti tim elaboratom onda će ga prodati za kikiriki. ako se ne varam rađen je prije nekih godinu dana, a cijene rabljenih supri su po podacima na rs platou u prošlih 12 mjeseci porasle 35-40%.
koliko me sjecanje sluzi spominjalo so 287 kn po dionici sto se procjene tice, a što bi bilo u skladu s nedavnom kupovinom uprave po 144,xx.
do kraja tjedna cemo sa sigurnoscu znati tko je osim grka i tnpl zeinteresiran.
nakon toga misljenja sam da ce se kao pocetna definirati cijena iz procjene koje su sacinili, pa nakon toga podnosenje obvezujucih ponuda, vidit cemo koliko ih ima zanteresiranih iznad 200.
kakvih Grka? još ćemo vidjet jel se itko osim tnpl javio. Kako znaš ovo iznad 200?cijena će biti tek kasnije definirana, barem tako piše u pozivu. Također se u priču mogu ubaciti drugi interesenti neovisno o sutrašnjem pismu namjere. Ovo sutra je po meni obična farsa. Možda nesposobnjakovići to prodaju za biber. Tek tolko da se hvale uspješnom privatizacijom i da mogu platiti gume koje su naručili za nove/ stare automobile..
Članovi uprave su ziheraši i ako su oni kupovali po preko 140 nema zime da će ispod. Oni ne kupuju ako ne misle da će zaraditi najmanje 50 %. Znam ih masu iz povijesti ZSE.