I Tankerska plovidba ide u utrku za kupnju Jadroplova
Nagađa se da je među kandidatima i jedno ime s Bliskog istoka.
izgleda da kanditata ne nedostaje….što je dakako dobro za dioničare…
Cijeli članak
[/quote]
Jel ja to nešto krivo brojim ili je ovo u igri 5 kandidata?
@frankie
uopce nisam iznaneden sto je tnpl medu zainteresiranima, a iz slijedecih razloga:
uprava TNPL zadnjih godinu dana ima politiku da tekuci minus pokriva prodajom najstarijih brodova na second hand marektu, trenutna trzisna kapitalziacija jdpl je oko 220 mil kuna ili ugrubo oko 40 mil dolara, do te cifre svjezeg casha tnpl lako moze doci putem poluge, pa u slucaju preuzimanja po ovim cijenama na second hand marketu za tri nova broda iz folte jdpl moze postici cijenu 55-60 mil dolara bez neke posebne pameti.
istina ima jdpl i duga, ali takoder i kretkotrajne financijske imovine i na ovoj trzisnoj kapitalizaciji i ja bi ga rado preuzo kad bi imao mogucnosti za to.
medutim, ovaj plan ce im tesko proci obzirom na broj zainteresiranih.
sad mi je jasno zasto je predjsednik uprave ponovno kupio dionice, prvi put je kupovao kad su grci objavili interes, drugi put kad su se ostali ukljuciti.
ne pada mi na pamet prodavati po ovim cijenama, cekam rasplet.
Dakle za sada Grci, ekipa s Bliskog istoka i TNPL, sve bolje i bolje,a procjene se kreću od minimalno 250, pa nadalje, solidan prostor rasta[emo_smijeh]
čije procjene? gdje su te procjene? da li ste mislili na vaše i vaših “kolega” procjene? (ovo pod navodnicima je radi raznih struktura core businessa ekipe s foruma- mesari, frizeri, zaštitari…itd)Ukoliko uistinu ima negdje neka adekvatna financijska analiza jdpla molim vas da me uputite na istu jer baš ne pratim priču a htio bi biti up to date [emo_palacg]
Dakle za sada Grci, ekipa s Bliskog istoka i TNPL, sve bolje i bolje,a procjene se kreću od minimalno 250, pa nadalje, solidan prostor rasta[emo_smijeh]
čije procjene? gdje su te procjene? da li ste mislili na vaše i vaših "kolega" procjene? (ovo pod navodnicima je radi raznih struktura core businessa ekipe s foruma- mesari, frizeri, zaštitari…itd)Ukoliko uistinu ima negdje neka adekvatna financijska analiza jdpla molim vas da me uputite na istu jer baš ne pratim priču a htio bi biti up to date [emo_palacg]
[/quote]
Evo jedne od “mesara”:
Prema Melvanovim riječima, vrijednost „Jadroplova” su, u prvom redu, hrvatski pomorci i flota od osam brodova, a koji su po nekim procjenama danas vrijedni oko 145 milijuna dolara. Uz to, kaže ovaj pomorski sindikalist, splitski brodar najavio je i izgradnju nova četiri broda za rasute terete.
– Nisu zanemarive ni nekretnine, koje su vrijedne oko 10 milijuna dolara. “Jadroplov„ nije preopterećen kreditima i hipotekama. Vrijednost dionice je nerealno niska, a posljednji događaji na relaciji „Jadroplov“-„Brodosplit“- država pridonijeli daljnjem padu vrijednosti dionice. Nije mogao biti lošiji trenutak da se objavi privatizacija. Ono što će se vjerojatno dogoditi ako se realizira ponuda o kojoj smo čitali u medijima o interesu grčkih kupaca (grčki brodar „Tsakos grupa“, op.a.), jest odlazak brodova i „utapanje“ u jednoj od grupacija stranih vlasnika.
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.slobodnadalmacija.hr%2FDalmacija%2FSplit%2Ftabid%2F72%2FarticleType%2FArticleView%2FarticleId%2F237937%2FDefault.aspx&ei=PikoU_-RBYT8ywO4n4HYCw&usg=AFQjCNGYNy_G_Rn4vhI0jfRbJMPVarr5bA&bvm=bv.62922401,d.bGQ&cad=rja
apropo ovog članka u Poslovnom gdje se spominje već sad popriličan broj kupaca,najmrže mi je u nekom članku pročitati koliko je neka dionica narasla u kratkom periodu jer to odmah implicira precijenjenost i nekakav tržišni hir, odmah se zalete razni kritičari koji su glavni za žugati a kad treba vrednovati dionicu onda šute, zanima me kako bi komentirali situaciju u kojoj za npr 500 kuna možeš kupiti 100 eura ( pravih ) bi li i onda bilo skupo samo zato što se prije par mjeseci moglo to isto po 200 kuna?
@Wiseguy
Koliko sam uvjeren da tankerska vrijedi ti govori i to da na skupstinu nisam isao(vani sam),a nikome nisam ni ispustio punomoc. Ali da su oni kandidat za kupnju Jadroplova ne vjerujem.
Evo, kandidati jesu, a za kupce ćemo još vidit.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/IYqMKCQKKfGLlwXkFdtAEg==.pdf
Pa što ovo piše,da će u natječaju biti uvjeti?pa što ih odmah nisu napisali?nema do politike…[emo_palacg]
p anormalno je da budu neki uvjeti…nije to PTKM da je strateška firma s obzirom a broj zaposlenika kojima treba sačuvati radna mjesta, čak i da je obzirom da JDPL ima manje od 50 radnika to ne bi trebao biti toliki problem…
Pa što ovo piše,da će u natječaju biti uvjeti?pa što ih odmah nisu napisali?nema do politike…[emo_palacg]
Prodaje se 70% JDPL, znači kompletan udio države, ne zadržava se 25% što je odlično.
7. BOBAN NENAD (24976773823) 11.439 0,70
e da mi je znati poantu dokupa 39 dionica u dva dana, ovo mi vise izgeda ko zaje…, nego neki smisleni plan.