JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

boze dragi, jednostavno se ne mogu nacuditi logici odredenih forumasa.
usporedivati mudrinicevo stjecanje dionica s ovim sto se događa na jdpl?
pismo namjere za preuzimanje dolazi, nakon toga svi u top 10 pojacavaju pozicije, predsjenik uprave kupuje,jdpl ide u privatizaciju,pa top 1o opet pojacava, pa predsjednik uprave opet kupuje, al eto nekima treba nacrtati da shvate sto se događa.

Mislim da je kolega delboy aludirao na to kako predsjednik uprave nije kupio dionice zato jer nešto specijalno zna više od ostalih i da to za nas ništa ne mora značiti. Naprotiv, poučak Mudrinića and co. može ukazivati više na simboličke geste i eventualne probleme u poticanju rasta. Ja sam in, da se ne bi krivo shvatili, ali izgleda mnogi ovdje rade račun bez krčmara.

pismo namjere za preuzimanje dolazi, nakon toga svi u top 10 pojacavaju pozicije, predsjenik uprave kupuje,jdpl ide u privatizaciju,pa top 1o opet pojacava, pa predsjednik uprave opet kupuje, al eto nekima treba nacrtati da shvate sto se događa.

1. da je tako kao što kažeš, cijena bi već bila tri puta veća nego je
2. zar su prodavatelji kreteni? imaju li oni računicu?
3. predugo sam ovdje da bih vjerovao bilo kakvim vijestima
4. na zse jedino mogu prodati dionice, kupiti ni pod koju cijenu, ni da je 99% sigurno, prevagnut će 1%.
5. što ako je predsjednik od ekipe koja se iskrcava dobio lovu da kupuje?
burzovna logika nema veze sa životnom logikom. zato pamet u glavu, oprezno i na kraju – zabole me za jadroplov. nadam se da ćete zaraditi, no ipak opet će biti klasičnih 10% zaradi, 90% popuši. to je uvijek tako, samo neki poput tebe nikako da nauče. ja sam svoju školu skupo platio za razliku od vas koji ste uvijek ušli na dnu i uvijek prodali na vrhu..

...povijest se ponavlja...

Predsjednik uprave sigurno ne kupuje dionicu da bi nešto zaradio ili eventualno izgubio, nego da bi ostalima poručio nešto ili ih potaknuo na nešto. E sad, zašto je to potrebno? Zvuči banalno, ali možda samo zato da popravi prosjek prije udaje. E da, nikako mi nije jasna ta prodaja, odnosno što mi mali ulagači konkretno imamo od toga da država dobro ili loše utopi svoj ogromni udio u JDPL-u???

Predsjednik uprave Jadroplova jučer kupio dionice po 143 kn. Vidi obavijest na ZSE. Što on to zna a mi neznamo?

očito zna to da nije kupio koliko je trebalo dok je bilo jeftinije.

@delboy
[emo_smijeh][emo_smijeh]
eto vrijeme ce pokazati tko je u pravu, sto se mene tice ja istu pricu ponavljam od kad je dionica bila 80, al eto i tada je bilo nevjernih toma, samo umjsto tebe tu su ulogu imali blackstone i triba.

mozda je vidio elaborat procjene vrijednosti

4. na zse jedino mogu prodati dionice, kupiti ni pod koju cijenu, ni da je 99% sigurno, prevagnut će 1%.
burzovna logika nema veze sa životnom logikom. zato pamet u glavu, oprezno i na kraju – zabole me za jadroplov. nadam se da ćete zaraditi, no ipak opet će biti klasičnih 10% zaradi, 90% popuši. to je uvijek tako, samo neki poput tebe nikako da nauče. ja sam svoju školu skupo platio za razliku od vas koji ste uvijek ušli na dnu i uvijek prodali na vrhu..
[/quote]

Kupovao si 2007. i 2008. godine. Opekao si se pa si se uplašio ući i na 55-60 kn, čekajući tobože još niže. Smiješno. Misliš li da sad nije vrijeme za kupovinu? Ja mislim da itekako jest.

Ova kupnja je svakako izjava prije nego investicija a da je covjek sigurno vidio elaborat I procjenu takoder je tocno jer je Jadroplov ipak bio narucitelj iste… I NAV I BOok su znacajno veci od ove cijene gotovo duplo pa iako je cijena dionice duplo veca nego prije koji mjesec ipak vjera u daljnji rast Nije neutemeljena

[/quote]

Kupovao si 2007. i 2008. godine. Opekao si se pa si se uplašio ući i na 55-60 kn, čekajući tobože još niže. Smiješno. Misliš li da sad nije vrijeme za kupovinu? Ja mislim da itekako jest.
[/quote]

nisam se opekao. čitaj što pišem. kupio sam ovo po 200, prodao par godina poslije za 305 kuna. mislim da je to bilo 2004-2006, tu negdje. nisam se ja ničega uplašio jer ne kupujem na zse od 2006 kad sam kupio svoju zadnju dionicu u regiji.

...povijest se ponavlja...

treba reci da je bsi 12000 i da je isti zapravno najmanje zahvacen ovim padom bdi sto su predovdili capeovi pa nastavili panamaxi, a što ej izravna posljedica velie aktivnosti na podrucju scrapping za navedene brodove.
kako god zavrsi ova prica ja sad danas kupio jos 300 komada i pokvario prosjek na 97.

vidim da se na drugom forumu vodi rasprava o fer cijeni jdpl i vrijednosti NAV-a,
pa vidim da odredđeni forumasi tzv.stare brodove jdpl racunaju po cijeni max 10 mil. dol. i time smatraju da su isli u korist jdpl.
Pa onda pogledam platou i representative second hand sales za 2 mjesec 2014.
Pa vidim da se jedna tzv. starudija od broda ( pacific elfin) koja je proizvedena u japanu 2001 god,i koja ima nosivost od 35.000 dwt je prodana za 14 mil. dolara.
Pa se onda zapitam kako to da jadroplov brod bene koji je takoder proizveden u japanu 2001 god. nosivosti 50,000, tona max vrijedi 10 mil dolara i da se jos takvim izracunom ide u korist jdpl?

New Report

Close