Sve ukazuje na ozbiljnost ministra i cijele družbe Pere kvržice
Pripremaju se 2 godine da objave privatizaciju a gle odjedno izronilo nekih 100 mil kuna duga za koji nisu ni znali. Pa ja imam par dionica Jadroplova od neki dan i nisam ga uopće pratio pa znam da je država pokrila razliku za brodove. Ne znam kako je to uopće prošlo pred EU ali eto prošlo je.
I sad su javno objavili natječaj, izvadili negdje iz ladice prospekte, otpirili prašinu i kao nešto rade?
Pa na prospektu Maestrala prvi dan je čak stajala neka nebulozna procijena od 47 mil eur, pa su je brže bolje obrisali kad im je neki forumaš valjda to javio. Jel taj lik uopće pogledao možda bilance tih tvrtki, obišao ove poltrone koje su stavili po NO i u uprave i priupitao: “jel ima kakav problem koji bi ja kao ministar trebao znati prije nego se provalim da ide privatizacija?”
Eno na ZK Maestrala cijele knjige nekih zabilježbi i sporova.
Aj da vas vidim dali bi izvadili i 100 kuna po m2 a ne 1000 eur na takve papire.
@daliborop
Te zabiljezbe i plombe su ono sto investitori najvise vole. Kad strani investitor vidi zabiljezbu spora to mu je dodatni motiv za ulagat jer zna da tada dijelom ulaze u najolje pravosudje na svijetu i da mu je tu novac sigurniji nego u banci.
Interesantno je da kod sklapanja ugovora s Brodosplitom nitko nije spominjao dugove,da bi sada opet ispalo da se radi o necem sto je bilo nepoznato pa vlada po vec uhodanom postupku prebacuje sve na bivsu vladu,tako da je zbrka potpuna.
ja uoće ne smislim da je to sve slučajno već namjerno smišljeno kako bi se što prije i za što manje love dočepati onoga što je preostalo u državnom portfelju.
zašto ne izlistaju dionice na burzi i privatizaciju rade preko burze.onda nema prevare.ali ne oni ostavljaju sebi diskrecijsko pravo da odlučuju koja je ponuda bolja,a ne znaju piceriju ni poljoapoteku voditi.
evo baš na hrt o jadroplovu.sad im je sanader kriv.evo ministra delboja priča o kosturima u ormaru.
Sve ukazuje na ozbiljnost ministra i cijele družbe Pere kvržice
Pripremaju se 2 godine da objave privatizaciju a gle odjedno izronilo nekih 100 mil kuna duga za koji nisu ni znali. Pa ja imam par dionica Jadroplova od neki dan i nisam ga uopće pratio pa znam da je država pokrila razliku za brodove. Ne znam kako je to uopće prošlo pred EU ali eto prošlo je.
I sad su javno objavili natječaj, izvadili negdje iz ladice prospekte, otpirili prašinu i kao nešto rade?
Pa na prospektu Maestrala prvi dan je čak stajala neka nebulozna procijena od 47 mil eur, pa su je brže bolje obrisali kad im je neki forumaš valjda to javio. Jel taj lik uopće pogledao možda bilance tih tvrtki, obišao ove poltrone koje su stavili po NO i u uprave i priupitao: "jel ima kakav problem koji bi ja kao ministar trebao znati prije nego se provalim da ide privatizacija?"
Eno na ZK Maestrala cijele knjige nekih zabilježbi i sporova.
Aj da vas vidim dali bi izvadili i 100 kuna po m2 a ne 1000 eur na takve papire.
Interesantno je da kod sklapanja ugovora s Brodosplitom nitko nije spominjao dugove,da bi sada opet ispalo da se radi o necem sto je bilo nepoznato pa vlada po vec uhodanom postupku prebacuje sve na bivsu vladu,tako da je zbrka potpuna.
ako se radi o dugu na osnovi dva ugovora od kojih je drugi potpisan u lipnju 2011 onda valjda obveze nije bilo prije. dakle prošla vlada je mogla zavlačiti najviše 6 mjeseci, ako je dospijeće bilo odmah, a nakon toga nova vlada zavlači evo više od dvije godine. i sad se izgovaraju na bivše!? zbilja bijedno.
a jel netko zna točne datume nastanka obveze države?
istina, korupcija u nas je na zavidnoj razini, ali opet je najbitnija cijena, ako vlada da diskont od recimo 50% a NAV je npr 300 onda opet kupac treba dati 150 kuna po dionici,
mislim da bi s javnom objavom realne procjene za koju su javnim natječajem tražili procjenitelja mnoge stvari bile jasnije jer bi imali konkretnu brojku a u ovoj fazi ciklusa ne bi trebalo biti razloga za neki značajniji diskont, a kamoli 50%, ovo nije okorjeli gubitaš koji stalno traži od države novce za upumpavanje i održavanje na životu…realno to je firma koja je napravila najveće investicije u hrvatskoj u zadnje vrijeme, jer tko je drugi što radio, drugi su brodove radili vanka a u građevini nije bilo nekih pothvata…
NAV je ispod 300.Ozbiljni znalci su izračunali oko 275.
Da ali to je bilo prije nego su naručeni novi brodovi u 3.Maju.Po brodu pušing
barem 5 mi %,za četiri broda oko 20 mil $ ako se grade,a ako se odustane možda i više.I zato u ovom trenu NAV nije veći od 200,a s obzirom na probleme u likvidnosti,rušenju ugleda te na uobičajeni diskont kupnja po 150,plus
dokapitalizacija po ne više od 100.Mislim da se neće nitko isprsiti više.
Onaj tko kupi dionice od države ne mora dati obvezujuću ponudu jer je firma
u problemima-Iskustvo nas uči da problemo počnu sa dugovima,pa sa blokadom
računa,pa vezivanjem brodova,a na kraju i scenarij LPLH brodarstvo.
Koliki bi vi platili da imate keša.Naravno što manje to bolje.
Opet ti o tim brodovima. Pa i neprijatelj Jdpla Debeljak je izjavio da su ugovoreni po kineskim cijenama. Tako da ne stoji tvoja priča o gubitcima.
Ovo ostalo nije za komentirati. Kako ne moraju dati javnu ponudu ako je firma u problemima?
Naručili 3 nova broda po kineskim cijenama a ti im Nav smanjis 15 mil$. kako molim te, a od tada brodovi rasli.
Prvo spominješ kupnju, privatizaciju pa onda neku dokapitalizaciju??
naravno da kupac hoce platiti što manje ali što ako imaš 4 kupca, to onda ne prolazi.
Recimo da Debeljak dobije 50% JDPL za ovih 180 milja, onda mu uđe financijska zbog toga u Brodosplit ,a ovaj popiz.. i kaže odustajem od Brodosplita i tako sam ga dobio za nula kuna i završi priču sa 50% JDPL za 0 kuna
uskoro je dokapitalizacija.trenutno se radi na tome (iz mojih pouzdanih izvora).mislim da bi dokapitalizacija trebala biti otprilike po dvostrukoj cijeni nego li trenutno na burzi.
trenutno od HŽ su odustali od privatizacije,sad slijedi HAC,iza toga dokapitalizacija jadroplova (mjesec do dva).pozdrav
@gruba1
Kakav je ovo bija druk!
Neka tebi dobit, a ovaj šta je kupija će valjda naučit plivat dok
izađe na sigurno.