JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BDS od države potražuje 80 mil kn.To naplate u dionicama.
Potraživanje od Jadroplova od 100 mil kn Brodosplit pretvori u dionice kroz dokapitalizaciju.
I to bi bilo logično,ali je nelogično da vlasnik koji je ujedno i brodograditelj
gradi četiri broda u konkurenciji.Sa kojim novcima u nove investicije. Debeljak smatra da je 3.Maj bolje prošao
nego Brodosplit u restruktuiranju.
Bez obzira na sve jasno je da su se dogovarali i da se nisu dogovorili i da je
Debeljak povukao potez da zaštiti svoje interese.
Država ga razvlači sa 180 mil kn i to na početku restruktuiranja kada je svaka
kuna vrijedi više.
Sada bi mogli poslati inspekciju da se utvrdi dali Debeljak posluje po zakonu.
Uobičajeni reket sadašnje vlade!!!!!

Ipak bi med i mlijeko trebao poteći kada se ovaj čvor razriješi.

Ovo Vam je nastavno na onaj moj post od jucer(ugled,buduce poslovanje…).Sto forumasima poslovnoga nije bitno jer u Hrvatskoj sistem zahebi,prevari,ne ispuni ugovor su normalne uzance korporativnog poslovanja. Interesantno bi bilo vidjeti sto ce vlasnik tereta poduzesti ako je brod vozio nesto(a bas ne vjerujem da je kroz panamu isao sa teretom zraka).

http://slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/237337/Default.aspx

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

mislim da jadroplov nema neke šanse protiv brodosplita, jer su to teški ugovori i aneksi udareni pečatom od firme, mogu oni cmizdriti koliko hoće ali debeljak je u pravu!

[b]PATOKRATI VLADAJU SVIJETOM I BURZOM.Izmanipuliranog, zombiziranog medijskog čovjeka u današnjem svijetu čeka izravna klopka đavla[/b]

Mislim da bi ovdje stvari bile puno jasnije kad bi iz Jadroplova izašli s cifrom koliko iznosi procjena kompanije po dionici pa bi onda sve drugo išlo u drugi plan. Ovako se špekulira o dva scenarija:
1. Privatizacija
2. Dokapitalizacija
Ni jedan od nijh nije loš sam po sebi ali ako se odvija netransparentno svi građani će biti na gubitku. Javnost bi trebala biti informirana, i javnosti bi trebale biti dostupne informacije o tvrtci koja je u državnom vlasništvu a vjerujem da bi i postojeći dioničari voljeli znati koliko im realno vrijedi imovina i usporediti to s cijenom na burzi jer ovako država može to prodati u bescjenje a sudeći po nedavnim događajima interes postoji…

Ne znam zašto, ali ova priča oko naplate starih dugova, a kad ih je u međuvremenu preuzeo od države novi privatni vlasnik, me podsjetila i na Todorića i njegov način preuzimanja državnih firmi u dogovima za 1 kunu. Preuzeme firmu u dugovima i onda nakon malo vremena ispostavi se da firma ima nepodmirenih potraživanja od države ili drugih firmi u državnom vlasništvu pa kreće u naplatu tih potraživanja. Pitam se samo zašto to nije radila prijašnji vlasnik firme, pa se valjda onda i nebi prodavalo za 1 kunu?

Ne znam zašto, ali ova priča oko naplate starih dugova, a kad ih je u međuvremenu preuzeo od države novi privatni vlasnik, me podsjetila i na Todorića i njegov način preuzimanja državnih firmi u dogovima za 1 kunu. Preuzeme firmu u dugovima i onda nakon malo vremena ispostavi se da firma ima nepodmirenih potraživanja od države ili drugih firmi u državnom vlasništvu pa kreće u naplatu tih potraživanja. Pitam se samo zašto to nije radila prijašnji vlasnik firme, pa se valjda onda i nebi prodavalo za 1 kunu?

ista priča i s predstečajnim nagodbama….

Da država suvencije sa kojim posluje + potraživanja…
Idealno…Moja nona je mogla ovako kupiti sve i voditi škver.
Dala bi ona i 5 kuna za potpore od 100 miliona + potraživanja..

A BALVANA!!! :) :) :)

Sad ovaj drugi brod ne smije nigdje ni pristati 🙂
Koji su ovo šalabajzeri. Svi se prave blesavi. Joj kad jednom sjednu tužbe kao u Sloveniji za Mercator. Šteta što nitko nema m…
Budalaši su znali za ovaj dug i kad su prodavali Brodosplit ali i tada su čekali zadnji trenutak jer se nitko nije valjda usudio potpisati od kad je otišao Čačić. I onda naravno umjesto da riješe i ovo dugovanje u tom prebijanju ostave stvari otvorene. Sad ih sigurno šetaju od ministarstva do ministarstva, opet nitko neće potpisati pa je Debeljaku prekipilo kad je vidio da su objavili oglas za prodaju “njegovih” brodova. Čovjek je lijepo upisan na svaki brod po 9 mil USD pa stavio šapu. Sad će ekipa nešto morati napraviti.
Jasno ovaj poslušnik iz Jadroplova sad sve pegla. Ne znam tog Debeljaka ali čovijek se bori i radi i siguran sam da mu je pun kufer ovih parazita što ga svaki dan šetaju. I sam sam imao neke puno banalnije probleme, sve dogovoriš i onda je najveći problem naći nekog da to potpiše. Ljudi po institucijama danas odbijaju promaknuća samo da ne moraju nešto potpisivati. Nekad su se tukli tko će biti važniji, i tko će potpisati nešto. Bilu su istina “zainteresirani” ali sve je još nekako funkcioniralo. Sad se uzima bolovanje kad se nakupi odluka za potpisivanje :))
Ja mislim da bi najpametnije bilo da sad Jadroplov otvori predstečajnu pa da im se izglasa jedno 80% otpisa obveza.
Zapravo krivo.
Možda da država otvori predstečajnu nad sobom?

Nemoj misliti na m2!

@daliborop
Izgleda da si jedini ti primjetio da je brod blokiran samo za pola iznosa pa da ce u biti blokirat i drugi brod za ostatak. Jos jednom bravo za sveto trojstvo(vladu,premijera i predsjednika). Hvala Vam na novoj pravdi.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

mislim da jadroplov nema neke šanse protiv brodosplita, jer su to teški ugovori i aneksi udareni pečatom od firme, mogu oni cmizdriti koliko hoće ali debeljak je u pravu!

Naravno da je u pravu a lovu ce dobiti tek u roku 7 dana nakon upkate rh prema jspl a do tad se moze slikat ako je bs udario pecat na takav ugovor

@daliborop

Izgleda da si jedini ti primjetio da je brod blokiran samo za pola iznosa pa da ce u biti blokirat i drugi brod za ostatak. Jos jednom bravo za sveto trojstvo(vladu,premijera i predsjednika). Hvala Vam na novoj pravdi.

Ma ja sam uvijek u pravu, samo to nitko da shvati 🙂
Držim sebe zapravo za običnog bezveznjaka, ali ovih troje gore navedenih zamijenio bi bez pol muke. Sumnjam da bi išta lošije radio. Zapravo ubiše se svi od toga da ništa ne rade, ne odlučuju i ne poduzimaju. Vrijeme im ide, a nitko ih ne tuče 🙁

Nemoj misliti na m2!

@Frenkie
Nemam pojma o brodarstvu ali to je kao neka hipoteka upisana na brod pretpostavljam. Pa je onda i aktiviranje takve garancije puno jednostavnije, pogotovo u zemljama gdje pravosuđe funkcionira.
Ne zamjeram Debeljaku što je to napravio. On je u svemu ovome pozitivac. Možda b.dala ali opet pozitivac. Čovjek se uhvatio u koštac sa ozbiljnim problemima koje nitko ne želi i nije u stanju riješiti godinama. Ima li uopće šanse da nešto napravi ne znam. Ali barem se bori. Alternativa je da se ljude pošalje kući ili da ih kao i do sada svi skupa plaćamo da rade skuplje brodove a mi podmirujemo i razliku. Znamo tko je ovdje negativac i tko ne da lovu iako je dužan.
Ne vidim da je to neki veliki problem koji se ne može rješiti. Sad će morati.
Nego Frenkie jel vrijedi što taj Jadroplov.
Koliko bi država ako stvarno želi to prodati mogla dobiti za njih?
Vidim da si iz te struke.

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close