JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stavljati u isti koš banku i brodara, presmiješno je. Brodar ima brodove a što ima banka opipljivog?

ono što brodar nema-novac!

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/SNJ4aRIcDDTBm49ADq56oQ==.pdf

Pozdrav Mirko; bez kadeture, a tako hrabro čišćenje sve po 130.

Stavljati u isti koš banku i brodara, presmiješno je. Brodar ima brodove a što ima banka opipljivog?

[/quote]

brodar na oceanima ima pravu stranu ciklusa, a banka u hrvatskoj ima stražnju stranu linića.

znači, sad je upućen samo poziv za iskazivanje interesa, a ako bude zainteresiranih, tek onda će se odrediti početna cijena i biti pozvani oni koji su iskazali interes da podnesu obvezujuće ponude?
tako je bilo i s HPB-om, a na kraju je došla samo jedna ponuda koja je bila ispod početnog minimuma pa je privatizacija propala iako se radi o dobroj banci koja uspješno posluje sa solidnom dobiti tako da bi se kupci JDPL po 120 kn mogli gadno opeći

Kolega, ta banka posluje u HR, a Jadroplov ne. Ne mislite li da je to značajna razlika?

Što mislite, hoće li se koji domaći brodar javiti na natječaj?
Smatram da bi se mogli javiti i ATPL i TNPL..

Da li se isplati kupiti?Danas i nije baš slavno bilo povuci-potegni.Kad vidim neke nickove na temi uz dužno poštovanje bolje se držati sa strane.Neznam kakva su vaša razmišljanja molim samo ozbiljne bez drukanja.
Čim se drugi dan ponovo postaju objave sa zse znači da je kraj?

Da li je kraj?

Zna li netko koliki je NAV.
Molim samo ozbiljni oni kojima kalkulatur radi ne oni od prije dvije stranice.
A i oni koji su se raspisali prije dan danas ih nema.
Da li su prodali?
da li je kraj?
Molim samo ozbiljne komentare!

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

Neznam na koga aludiraš al ja sam ovdje od stoljeća 7-og…a i bit ću barem još ovu godinu..[emo_smijesak]

A BALVANA!!! :) :) :)

Smootko

Ja imam i atpl i jdpl ali nadam se da atpl nece sudjelovati u natjecaju jer bi se tad morao posvaditi sam sa sobom.,bilo bi to gadno i neznam tko bi prezivio

Ovdje samo vidoviti Milan može dati prave odgovore!

A da će i sutra biti zanimljivo, sigurno hoće!

Puno uspjeha svima![emo_novac]

@Mario44
Pogledaj stranicu 848, tamo je navedena tržišna vrijednost flote.
Zanima me tvoja procjena NAV-a, jer smo iz SAPN izašli isti dan,
a planiram ulaz ponovo oko 185[emo_cool].

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fliderpress.hr%2Ftvrtke-i-trzista%2Fposlovna-scena%2Fbrodosplit-zbog-duga-od-178-milijuna-dolara-zaustavio-brod-jadroplova-u-panami-%2F&ei=B8sNU5DkPNGK4gS4-YD4Aw&usg=AFQjCNFnCwYW8dg7Y1qcALlnHkH3NeRsUw&bvm=bv.61965928,d.bGE&cad=rja

[/quote]

Brodovi jesu novac jer se uvijek mogu lako prodati na brodskom tržištu tj. zamijeniti za novac.

S druge strane, banka ima novac kao obrtno sredstvo a manje kao kapital. HPB ima razinu kapitala na minimumu propisanom od HNB, i hitno treba dokapitalizaciju ako misli opstati. Zato nije niti bilo interesenata koji bi ponudili korektnu cijenu tj. onu kojom bi vlada bila zadovoljna.

To što vlada nije prodala HPB može biti dobar znak da ipak ne želi rasprodavati imovinu pošto poto.

New Report

Close