Još jedno pitanje, nisam upoznat, no hoće li se ovdje ići na dokapitalizaciju od strane M.fondova ili ide klasična privatizacija sa natječajem?Koji model je vjerovatniji?
u članku koji je izašao piše da će država tražiti kupca za svoj udjel od 70% a bilo bi nekako najlogičnije da traže kupca koji je spreman kupiti i dokapitalizirati jdpl.,mislim da bi kupnja s dokapitalizacijom bila najbolja stvar za nas dioničare.,riješili bi se države i dobili većinskog s svježim kapitalom koji bi se onda o njemu i firmi i brinuo na pravi način a ne ovako.,a sad, ko če ga znat., još koliko vidimo nikakav natječaj nije otvoren, samo najava nadajmo se vrlo skorog natječaja.,
koliko sam ja to pročitao, a mislim da sam dobro, razumio mali dioničari se nigdje izričito ne spominju u dokapitalizaciji. da će budući kupac biti emotivno osjetljiv spram malih dioničara, ne vjerujem.
ja se svojih riješio, pa kako bude!
@randopph
u pravu si mali se dioničari ne spominju u dokapitalizaciji,i … da li je to razlog da si ih prodao.[emo_smijesak]
a što ako bude dokapitalizacija od 200kn i na više,da li bi ih ti kao mali dioničar uzimao u dokapitalizaciji?!
a što se tiče kupca,ako bude uzeo od države 70% dionica,prepostavka je da će i otkupiti preostale dionice malih dioničara.
a cijenu koju ponudi kupac ili cijenu u dokapitalizaciji ćemo doznat uskoro,a mišljenja sam da će biti sigurno 50% više nego li sadašnje razine.
neznam po kojoj si cijenu ulazio,ako si zadovoljan sa zaradom ,sretno.
koliko sam ja to pročitao, a mislim da sam dobro, razumio mali dioničari se nigdje izričito ne spominju u dokapitalizaciji. da će budući kupac biti emotivno osjetljiv spram malih dioničara, ne vjerujem.
ja se svojih riješio, pa kako bude!
Dokapitalizaciju ce vjerojatno raditi MIF-ovi po pretpostavlja se visoj cijeni od trzsine (to je zapravo vrlo vjerojatno ako dokap bude iz redova MIF-ova) Raspisivanje natjecaja je samo forma za provedbu tog posla. A sad, ako se netko javi i ponudi 500, nitko se vjerojatno nece buniti. Iako to bas nije vjerojatno.
kolege, čisto sumnjam u dobar rasplet za male dioničare. ne bih nikako ulazio u dokap, uzeo sam nekih 23%, svota nije spektakularna, ali čovjeka veseli.
koju cijenu onda mora ponuditi kupac? 3-mjesečni prosjek ili …? previše neizvjesnosti, dugačak vremenski rok, stanje u firmi takvo kakvo je,…
sretno svima!
kolege, čisto sumnjam u dobar rasplet za male dioničare. ne bih nikako ulazio u dokap, uzeo sam nekih 23%, svota nije spektakularna, ali čovjeka veseli.
koju cijenu onda mora ponuditi kupac? 3-mjesečni prosjek ili …? previše neizvjesnosti, dugačak vremenski rok, stanje u firmi takvo kakvo je,…
sretno svima!
[/quot
prerano si izasao, hvala, 23% nije malo i nikad nije lose kapializirati dobit.
slažem se sa fahrudinom da je raspisivanje natječaja pro forma(ako ne bude iznenađenja). a dokapitalizacije će biti sa mirovnjacima,samo se ne zna po kojoj cijeni.
sretno svima!
Pa nemoj ako ne zelis. To je tvoje pravo. Međutim, imaj na umu da cijena u dokapu i trzisna cijena ne moraju imati nikakve veze jedna s drugom. Obicno imaju, na razvijenim trzistima kapitala, no u nas zbog neefikasnosti trzista vjerojatno nece imati.
sretno svima!
Zasto bi kupac nudio cijenu tromjesecnog prosjeka?nije li to obsveza samo kada ima preko 75% posto?
Ne pišite gluposti:
” Cijena u ponudi za preuzimanje ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze ”
lp
imamo promjena u top-10. došljak na 10. mjestu je Mirko Herceg.
da li netko zna tko je dotični?
ja znam da je istim imenom i prezimenom bio član uprave u Jadran Kapital d.d. u likvidaciji,koji je 2012g razrješen te iste funkcije.
vec 10-ak dana govorim da cijena dokapitalziacije ne moze biti po ovim trzisnim cijenama i da postoji veliki nerazmjer izmedu moguce cijene dokapitalziacije i trzisne. Shodno tome da je za pretpostaviti da ce trzisna se pribliziti mogucoj cijeni dokapitalizacije od 200 kn. Kada se na ovo doda da imamo agresivnog kupca koji skida sve s aska, nije teško bilo zakljuciti kako ce se cijena ponasati.
Jedan od vecih zicera u zadnje vrijeme.
Ali eto, neka smo mi raspravu vodili o narucenim cijemam novogradnje i kriminalu u jdpl.