JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Broj je točan,ispod 30,točnije 27 ali eura a ne dolara.
Tako je rečeno u prilogu TV NOVA iz Pule kod porinuca trajekta za jadroliniju.Direktor škvera Uljanik je govorio a tv-novinar prenio brojke.

Jadroplov po procijeni koja je napravljena vrijedi 287 kn po dionici + novi brod + potencijalno novi.
Pa svatko neka odluči za sebe.Vidim potencijal s obzirom na najavljenu privatizaciju.

Možete navesti konkretnije o kojoj procijeni se radi i od kada?

Inaće lijepo izgleda JDPL, 1 dnevno netko čisti ask, pto nije tako loše, naravno ako ste dioničar.

lp
[/quote]

Pretpostavljam da se tih 287 kn odnosi na rezultate procjene koja je svojedobno naručena od strane Jadroplova. To se slaže s brojkama koje sam u to vrijeme navodio kao NAV Jadroplova.

Natječaj za odabir procjenitelja je oglašen na stranicama Jadroplova:

14. ožujka 2013
NADMETANJE
Radi ODABIRA NEOVISNOG PROCJENITELJA KOJI ĆE PROVESTI POSTUPAK PROCJENE VRIJEDNOSTI DRUŠTVA Više…

http://www.jadroplov.hr/hr-hr/novosti.aspx

Tako je rečeno u prilogu TV NOVA iz Pule kod porinuca trajekta za jadroliniju.Direktor škvera Uljanik je govorio a tv-novinar prenio brojke.

Ja cu ti pouzdano napisati da se radi o dolarima, a da su novinari samoinicijativno interpretirali cijelu pricu. Pogreska JDPL-a je sto nije poslao sluzbenu dopunu obavijesti burzi i ocitovao se na neistine novinara. Ovo je jedno od najboljih ugovaranja brodova koje je netko napravio u RH u posljednjih 5 godina sto god vi ovdje o tome mislili. Samo toliko.

Pretpostavljam da se tih 287 kn odnosi na rezultate procjene koja je svojedobno naručena od strane Jadroplova. To se slaže s brojkama koje sam u to vrijeme navodio kao NAV Jadroplova.

Natječaj za odabir procjenitelja je oglašen na stranicama Jadroplova:

14. ožujka 2013
NADMETANJE
Radi ODABIRA NEOVISNOG PROCJENITELJA KOJI ĆE PROVESTI POSTUPAK PROCJENE VRIJEDNOSTI DRUŠTVA Više…

http://www.jadroplov.hr/hr-hr/novosti.aspx

Natječaj je bio čista farsa. Pogledaj malo uvjete u njemu. Stavili su uvjete koji nemaju veze sa procjenom pomorske firme ali im udovoljava izabranik pretpostavljam po guštu direktora.

A šta da kažem o uhljebljavanju škverskih kadrova??? Odlučija talenat izmislit toplu vodu i sa svojim bivšim pajdašima nadmašit “seahorse”. Tragedija je da društveno sve trpi.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Ja cu ti pouzdano napisati da se radi o dolarima, a da su novinari samoinicijativno interpretirali cijelu pricu. Pogreska JDPL-a je sto nije poslao sluzbenu dopunu obavijesti burzi i ocitovao se na neistine novinara. Ovo je jedno od najboljih ugovaranja brodova koje je netko napravio u RH u posljednjih 5 godina sto god vi ovdje o tome mislili. Samo toliko.
[/quote]

ok cijena možda i nije toliko pretjerana za ice class ako vidimo da i španjolci 3. maju plaćaju korejske/japanske cijene za MR tankere, ali kakav im je to rok isporuke 4 godine, kao da je to najviše prebukirano brodogradilište na svijetu.

nije valjda zato jer su u jadroplovu računali da će se do 2017 dovoljno financijski potkožiti da ih jednostavno isplate iz dobiti prošlih godina.

Gospon Fahrudine,ovo su info iz govora direktora Uljanika koji je zajedno s Jadroplovom ugovorio brodove u njihovom škveru 3.maj.
Fahrudine,a vaše pouzdane informacije,iz kojeg izvora,od Sulejmana velicanstvenog?

Kolega Gorgija,preoptimistični ste,i za 4.Q.2013. ste rekli da očekujete dobit a bio je gubitak od 11 milijuna kuna…
Jadroplov je bio i ostao krava muzara za održavanje domačih škverova na životu…

kolega lapad, zamijenili ste me s nekim vjerojatno, ja ni ovdje ni kod kojeg brodara ne očekujem dobit iz vozarina prije Q2. može biti da se zalomi i prije, ali sigurno nije da očekujem.

Ja necu odat svoj izvor, al on je iz okrilja same kompanije. U medije su plasirane dezinformacije. Ugovor je dolarski (cca 30 mil.) i opcijski 3+1 sa isporukama od 2017.

Ne znam zasto nisu o točnim brojevima obavijestili javnost, no meni je to čak i nebitno jer su ugovori dobri. Ako vi ne vjerujete to je vaše pravo. Uvijek je bilo nevjernika, burza i Jadroplov očito nisu iznimka.

NAV = ca 300 do 330 mil= ca 200 P/S i raste
DOKAP = ?
Cijene novogradnji nakon dokapa= ?

Amortizacija od 40+mil za flotu vrijednosti 600-660 mil? Gubitak?

puno lupetanja malo informacija. Cijena raste. sapienti sat.

Povoljna kretanja na dry bulk tržištu prepoznata su i od strane investitora, pri čemu su obje domaće dry bulk brodarske kompanije ostvarile zapažene performanse u 2013 godini (ATPL se digao preko 80%, dok je cijena dionice JDPL porasla oko 40%).

http://www.icapital.hr

i ove godine se radi većeg potraživanja očekuje čak i jači rast ukupnih indeksa u brodarstvu.uz poznate činjenice da bi jdpl mogao narasti nešto više nego li atpl ove godine u odnosu na prošlu.

New Report

Close