što mislite da je broj 3 u top-10 kupio 30-tak tisuća komada sa ulazom od 80-100kn (vrijednosti cca 3 mil. kn), a i ostali u top-10,da ne misle da će cijena dokapitalizacija biti barem dvostruko veća. [emo_smijesak]
to su nekad bile cijene. maja nije reprezentativna. do dokapa bit će cijene vjerojatno i veće od onih koje sam naveo. ako ga bude.
Znači mislite da je opravdano zbog kupnje, BENE(2001)DWT 50212 tons ,
dugoročne obveze sa 182 910 000,00kn povećati na 336 700 000,00kn.
Razlika je 153 790 000,00kn = 28 m$.
Bilo je bolje kupiti reprezentativnu MAJA(2011)DWT 56733 tons za 19,2 m$.
Dokapitalizacija će sigurno biti, ali najvjerojatnije ova po 36kn
17 122 500 dionica jer možda samo tako nitko neće primjetiti iznos koji treba skupiti za platiti 3 handy-a 616 410 000,00kn.
[/quote]
nije cijeli kredit otišao na bene, ostalo je i nešto love na računu.
@barba 1
bez uvrede, ali odavno nisam gluplji post procitao od ovog tvog da će dokapitalziacija ici po 36 kuna, imas li argumenata zasto bi mirovinci postali vecinski vlasnici i zasto bi drzava dokapitalizirala brodara koji ima nominalu 360 po 10 puta manjoj cijeni?, kada je kod ptkm koja ima nominalu 300 dokapitalizacija isla po 170?
@barba 1
bez uvrede, ali odavno nisam gluplji post procitao od ovog tvog da će dokapitalziacija ici po 36 kuna, imas li argumenata zasto bi mirovinci postali vecinski vlasnici i zasto bi drzava dokapitalizirala brodara koji ima nominalu 360 po 10 puta manjoj cijeni?, kada je kod ptkm koja ima nominalu 300 dokapitalizacija isla po 170?
Nominala?
Petrokemija?
Od Wiseguy-a, pa tako banalno!
Dokapitalizacija po 36kn, 56kn ili 76kn sasvim svejedno.
Problem ostaje, a to je 616 410 000,00kn.
IPO po toliko je baš ono što im treba, a kako će drugačije skupiti toliko?
Zar će wiseguy platiti po dionici 260kn ili 360kn?
moje je uistinu banalno, za razliku od tvog svejedno je da li je 36 ili 76.naravno da nominala ima utjecaja po kojoj ce cijeni biti dokap, platit ce mirovinci onoliko i po kojoj cijeni im se kaze.
reci mi ti, po tvom mišljenju, koji faktori imaju utjecaj na cijenu dokapa? i zar ozbiljno mislis da ce se dokapitalziacija odraditi na nacin da drzava padne na 3,5, 7% vlasnickog udjela?
moje je uistinu banalno, za razliku od tvog svejedno je da li je 36 ili 76.naravno da nominala ima utjecaja po kojoj ce cijeni biti dokap, platit ce mirovinci onoliko i po kojoj cijeni im se kaze.
reci mi ti, po tvom mišljenju, koji faktori imaju utjecaj na cijenu dokapa? i zar ozbiljno mislis da ce se dokapitalziacija odraditi na nacin da drzava padne na 3,5, 7% vlasnickog udjela?
wiseguy, učiti, učiti, samo učiti…
EVO PRIMJER:
Temeljni kapital Društva smanjuje se pojednostavljenim smanjenjem kapitala i to smanjenjem nominalnog iznosa redovnih dionica sa xxkn za xxkn na xxkn svaka, tako da se temeljni kapital Društva u iznosu od xxkn (slovima: xxkn ) umanjuje za iznos od xxkn ( slovima: xxkn ) na iznos od xxkn podijeljen na: yy ( slovima: yy ) redovnih dionica na ime oznake XX-R-A, nominalnog iznosa svaka xxkn;
Iznos od xxkn ( slovima: xxkn ) za koji je smanjen temeljni kapital prenosi se u rezerve kapitala Društva.
[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
tko govorio o smanjenju temeljenog kapitala kod jdpl-a? nije jdpl pred bankrotom kao cadara.
jedina slicnost s ptkm ce biti povecenje temeljnog kapitala ulozima u novca, znas povecanje temeljenog kapitala ti je drugi naziv za dokapitalizaciju.
isto se provodi iz svima nam poznatog razloga, za kupnju novih brodova,jel tako?
ne sanira se jdpl zbog straha od bankrota ili financiranja tekuceg poslovanja, ima dovoljno rezervi za jos najmanje par ovakvih godina.
osim toga da bi napravio pojednostavljeno smanjenje kapitala, moras i neke zakosnke uvjete ispunjavati, znas? ticu se nekih zakonskih rezervi itd.
gasim se, rasprava je nekvalitetna i gubitak vremena, vrijeme ce pokazati, ali naravno ti ces tada vec pisati pod drugim nickom.
osim toga valjda bi se i nesto dalo zakljuciti i iz toga sto odvjetnik iz splita koji je u top 10 pojacava svoju poziciju, dovoljno je samo u google ukucati ime, pa vidjeti dosta toga zanimljivog.
temeljni kapital može ostati isti ali se može napraviti stock split,npr. sadašnjih oko 1.636.000 dionica nominale 360 kn na 16.360.000 dionica nominale 36 kuna?…
a odvjetnik boban je prodao oko tisuću dionica u zadnjih mjesec dana.
I sto vidis kad ukucas njegovo ime u google?? Daj reci mi.
@lapad
a odvjetnik boban je prodao oko tisuću dionica u zadnjih mjesec dana.
______________________________________________________________________________________
što reći na skrbnički račun splitske banke koji se nalazi na trećoj poziciji u top-10?! koji je u zadnjih par mjeseci kupio 20-tak tisuća komada?!
@lapad
da moze se napraviti stock split i sto bi to bilo lose po mene dionicara? jedina posljedica je da umjesto dosadašnjih xx imam xxxx dionica. boban je u jednom navratu prodao 700 i nesto sitno dionica sto je pokupio skrbnicki splitske banke, ali gledano unatrag 4 mjeseca broj dionicia koji ima u posjedu je osjetno veći
@ franike
vidim to da mu je zena na poziciji na kojoj je duzna izmedu ostalog zastupatiti pravne interese RH u parnici, trgovackim i upravnim sporovima.