Osnovno pitanje je je li njihovo 4465m2 zemljista na kojima lezi cijela zgrada ili samo 1/3 od toga(suvlasnistvo). Uzmi da na toj lokaciji po meni kvadrat zemljista vridi 1000-1500 eura i eto ti vrijednosti mada i ta cijena varira o maximalnoj brutto izgradjenosti,ali u svakom slucaju tesko da ce se uspit dobit vise od 5 nadzemnih etaza. Zgradu ne racunaj jer je treba srusit.Bilo bi bolje da je nema.
Evo idem na kavu pa ako naletim na kojeg timunjera ili mazaca s Jadroplova pitat cu za zgradu.Je li moze???
Vrlo jednostavno za provjerit, posjedovni list u prilogu…
btw sve imate ovdje:
– http://geoportal.dgu.hr/viewer/?baselayer=DOF
– http://www.katastar.hr/dgu
To sam i ja nasao jos sinoc(odatle mi povrsina),ali me posjed ne interesira vec vlasnistvo. Zemljisno knjizni ulozak(za prave ulagace).Po posjedovnom stanju ispada da je Jadroplov samo u posjedu 1/3 sto cinjenicno i odgovara stvarnom stanju.
Nisam pravnik niti bih ikad to želio biti…ali ono što znam sigurno je da , posjedovnica nije isto što i vlastovnica…da posjednik nemora biti ujedno i vlasnik(vidi pod nacionalizaciju i denacionalizaciju stanova i zemljišta) te ta ta ista vlastovnica može biti terećena teretovnicom tako da onaj koji ima vlastovnicu a opterećen je teretovnicom je vlasnik ali ga ovi sa teretovnicom drži za mošnjice….
Ti me kapiši kome
@BearG
A sad procitaj sto sam ja napisao i meni ne trebas drzat predavanja o zakonu o zemljisnim knjigama jer sam na citanju tih knjiga umjesto lektire za 6.razred ucinio dobru lovu.TZnaci trazim vlasnicki list za objekt/zgradu anagrafske oznake Branimirova obala 12-16 jer me posjed ne interesira,ali sam lijen ici na zemljisnik pa pokusavam od doma. Jadroplov je u posjedu stvarno i pravno samo jedne trecine,ali me interesira da li je vlasnik one druge 2/3 za koje ti kategoricki tvrdis da je.
Ja ne tvrdim kategorički nego knstatujem kakva saznanja imam…a ti kopkaj…
Evo pitajte Techmana…kakva on saznanja ima i ja ću se pokoriti njegovom stavu..[emo_smijesak]
provjeri ako si skeptičan…
Zgrada HZZO-a i HZMO-a i naravno zgrasa jdpl su u vlasništvu jdpl vjerovao ili ne..
Znaci ovo nije tvrdnja???? Aj sad mi reci koja je razlika izmedju tvrdnje, naklapanja,rekla kazala, konstatovanja i konstatiranja.Je li to sve isto???
[emo_smijesak]
Ma to ti je sve isto..[emo_smijesak]
A tebi sinko ocito je,ali odgovor na to da li je Jadroplov vlasnik cijelog objekta jos uvijek nemamo.Daleko od toga da cu ti ja napisat da pises pizdarije,ali sto Techman ima s ovim i sto uvlacis covika u nesto s cim one nema veze stvarno ne znam??? Sto da on kaze sada da je ili nije to bi trebalo valjda predstavljat meritum stvari???
Po mojom saznanjima bila su 3 investitora u taj objekt.Ako te interesira to ti je projektirao i za to dobio nagradu 1957. na natjecaju za razvoj zapadne obale pokojni arhitekta Neven Segvic unutar skupine arhitekata.
U tom natjecaju trebalo je uklopit slijedece:
Poslovna zgrada za potrebe Zavoda za socijalno osiguranje i Jadroslobodne plovidbe;
– Društveni dom tadašnje JNA, zgrada za razne klubove:
– reprezentativni hotel s 350 kreveta, restaurantom, barom kavanom, i dr.;Poznatije pod imenom hotel Marjan
– plivački bazen s toplim kupatilom;
– poslovni objekt uz postojeću zgradu Čorak za potrebe raznih poduzeća i
ustanova.
U oblikovnom i funkcionalnom smislu projekt je potrebno bazirati na principima i
težnjama sadržanim u natječajnom radu autorske grupe Urbanističkog biroa uz
dodatne primjedbe i sugestije ocjenjivačkog suda, koje sažeto izražene glase:
· u slici gradske luke novoizgrađeni kompleks uklopiti u harmoničnu cjelinu;
· postići ravnotežu s pozadinom marjanske uzvisine, a da se pri tom ne spriječi dojam silaženja Marjana k moru;
· igrom dugog horizontalnog poteza s visokim objektom hotela što više umanjiti neugodan dojam glomaznog i nametljivog volumena zgrade Banovine…….
Izi Frenki…nema sekirancije…ćokajmo pomalo dok se da…tako bi ja…a ti kako hoćeš..
Veliki Pozdrav
Upravna zgrada ima povrsinu 2 051 m2.Iz ovoga zakljucujem da dio zgrade gdje su HZZO i HZMO nije u vlasnistvu Jadroplova,a neka drugi zakljucuju kako im paše.
Procijenjena vrijednost građevinskih objekata koji su procijenjeni posebnim elaboratom
odnosi se na procijenjenu vrijednost upravne zgrade površine 2 051 m2 u iznosu 1.83.311,-DEM odnosno 821,- DEM po m2
http://www.revizija.hr/izvjesca/2007/revizije-pretvorbe-i-privatizacije/370-jadroplov-split.pdf
Sad smo valjda i ovo apsolvirali na duzi i kraci nacin.