Sad će onaj franko, što se fura na frankie, da vam objasni pošto ide dokap jadroplova, samo da skokne do katastra, kaže lik tamo sve piše.
@lapad
HTP ima poslovne prihode (1-3)2013 u iznosu 572.652,00 Kn, a samo zatezne kamate su im 819.000,00 Kn. Dajte se uozbiljite i ne uspoređujte neusporedivo.
Sad će onaj franko, što se fura na frankie, da vam objasni pošto ide dokap jadroplova, samo da skokne do katastra, kaže lik tamo sve piše.
Ti im sreco objasnjavaj brodarstvo. Vidim da razumis problematiku. Ne tribam ja sreco skocit do katastra skocit cu do Debeljaka vidit koliko cete miljuna ovaj put preplatit brodove. Zato ovo i je uspjesna firma. Do sada je u prosjeku bilo platim 3 dobim dva. Mozda sad bude platim dva dobim jedan. Sve us vemu nije lose.
u modi su dokapi po cca 0.010 % od ath…tako da.. koliko je bila ova dionica cijena prije balona? npr 2004 god?
Penzioneri mogu spasit Jadroplov. Dokap se priprema kako bi se stabiliziralo poslovanje ali i izgradio koji novi brod.Mali dionicari ce moci sudjelovati u dokapu. Cijena dionice u dokapu za sada nepoznata. Ide krajem ove ili pocetkom iduce godine.Radnicko dionicarstvo je planirano nakon donosenja novog zakona o radnickom dionicarstvu koji je sada u pripremi. Optimisticni direktor Jadroplova tvrdi da je moguci dokap veiliki pozitivan ucinak te da je na brodarskom trzistu jos uvijek kriza i da ce svjezi kapital ojacati stabilnost tvrtke i osnov za novo investiranje. Unatoc krizi svi brodovi Jadroplova su zaposleni i zaradjuju za pokrivanje operativnih troskova.(Sto je sa capexom pitaj boga). U JDPL se razmatra izgradnja dvaju brodova(valjda nakon sta dobiju koju kintu od dokapa) na domacem trzistu(citaj Brodosplit).U jadroplovu konacno nakon godina krize imaju razloga za optimizam(citaj cekaju pare od dokapa ka ozebli sunce).
pročitaj još jednom propali poziv za skupštinu htpk pa ćeš vidjeti da predlažu smanjivanje nominale sa 300 na 10 kn radi pokrića gubitaka. ali s obzirom da im za to treba 3/4 danih glasova na skupštini a audio ima 50 % znaju da im to neće proći pa su odustali od dokapa.
na jdpl država ima veći udio ali im isto teško može proći dokap uz isključenje postojećih dioničara.
nema dokapa ispod nominale ako izdaješ istu seriju dionica.
općenito naš zakon o trgovačkim društvima je jedno smeće od zakona koje uništava normalno poslovanje i ide na ruku većinskim vlasnicima.
donesen je da lopovi legaliziraju svoje stanje.
plus zato su se i strani investitori povukli od ulaganja u naše dionice,kad su skuili da sa udejlom ispod 25% nemaju apsolutno nikakva prava.
Kaze blackstone da nema dokapitalizacije ispod nominale
a najfreškiji slucaj ove vlasti je dokap HTPK po 10 kuna dionica a nominala joj 300 kuna!!!
Čak mislim da on ne razumije matematicku racunicu ove dokapitalizacije,toliko o odvjetnickoj pameti.
Da, vjerovatno taj odvjetnik Boban koji je toliko uložio zaista ne zna ništa o dokapitalizacijama?
Ne bih baš rekao. No, meni je dovoljno da zna ponešto o tužbama, pa će vjerovatno znati pravno braniti svoje interese koji su ujedno i naši. A dokapitalizacija po 10kn koju ste ovlaš spomenuli, bila bi kriminalna i smatram je nemogućim scenarijem dok je cijena na ovim razinama.
Moguće je da će cijena na burzi u vrijeme eventualnog poziva na dokapitalizaciju biti jedan od faktora pri određivanju cijene dokapa, ali pričati o nekakvih 10, 20, 30 kn dok je cijena na 70-ak, a NAV preko 250, nema nikakvog smisla i pitam se zašto tako nešto ovdje uopće pišete?
Paralela s tom turističkom firmom nema nikakvog smisla. A, ako je riječ o HTPK, koliko sam vidio, stopirana je ta dokapitalizacija od strane Vlade, upravo zato jer su smatrali da je cijena preniska?
Kolega, ili ste jako ogorčeni našim političarima i državom pa to kanalizirate preko JDPL koji je sjecište vaših pomorksih kompetencija i Vlade kojom ste ogorčeni, ili naprosto drukate prema dolje.
Inače, cijenim vaš stručni doprinos.
… A, ako je riječ o HTPK, koliko sam vidio, stopirana je ta dokapitalizacija od strane Vlade, upravo zato jer su smatrali da je cijena preniska?…
To su stopirali mali dionicari,kao sto ce isto napravit na DLKV,a nadam se i ovdje bude li trebalo.
Ako se ne varam, izvor informacija je predsjednik uprave, emisija Pomorska večer, za one koji ne znaju.
Dakle, možda najvažnija informacija je da će mali dioničari moći sudjelovati u dokapitalizaciji. To je po meni odlična vijest i otklanja dobar dio nesigurnosti na ovim razinama cijene. Dakle, čak ni da dokap ide po 10kn, što je u trenutnim okolnostima meni nezamislivo, ako i mi imamo pravo dokapa, ne mora biti tragedija. Da isljuče male dioničare, zaista ne bi bilo u redu.
Penzioneri mogu spasit Jadroplov. Dokap se priprema kako bi se stabiliziralo poslovanje ali i izgradio koji novi brod.Mali dionicari ce moci sudjelovati u dokapu. Cijena dionice u dokapu za sada nepoznata. Ide krajem ove ili pocetkom iduce godine.Radnicko dionicarstvo je planirano nakon donosenja novog zakona o radnickom dionicarstvu koji je sada u pripremi. Optimisticni direktor Jadroplova tvrdi da je moguci dokap veiliki pozitivan ucinak te da je na brodarskom trzistu jos uvijek kriza i da ce svjezi kapital ojacati stabilnost tvrtke i osnov za novo investiranje. Unatoc krizi svi brodovi Jadroplova su zaposleni i zaradjuju za pokrivanje operativnih troskova.(Sto je sa capexom pitaj boga). U JDPL se razmatra izgradnja dvaju brodova(valjda nakon sta dobiju koju kintu od dokapa) na domacem trzistu(citaj Brodosplit).U jadroplovu konacno nakon godina krize imaju razloga za optimizam(citaj cekaju pare od dokapa ka ozebli sunce).
@smootko
Izvor je direktor Jadroplova Branimir Kovacic.Nemam pojma je li to reka na pomorskoj veceri jer pozdrave posadama broda ne slusam.
taj odvjetnik kupuje za neku drugu osobu,isto kao nobilo DTR…mi smo država u rukama kriminalaca..znam da je to teško prihvatiti ali to je činjenica…i sada kada ih već nemožeš pobijediti jedino što nam preostaje da im se pridružimo…za plakat[emo_vrtimise]