evo, neka se nađe….
http://www.hanfa.hr/izdavatelji/HR/tromjesecno_izvjesce/1463/2013-04-30-23010_pdf.pdf
@ lapad
eh zbilja ne znam zašto ti tako mrziš jadroplov, gubitak na vozarinama ovdje je očekivan, druga stvar je što društvo iz ATPL ima neke posebne instinkte u ovom poslu ili sreću s tim ice bulkovima.
JDPL prvi kvartal završio u plusu..
lani -20,7 mil kn, ove godine +9,7 mil kn.
hm..
Je li stvarno završio u plusu ili je nešto drugo.
@lapad
Što će biti sa rezultatima atpl kada im se vozarine svedu na tržišne razine kakve ima JDPL (6000-7000$) ? Pretpostavljam da te cijene od preko 11000$ vuku iz prijašnjeg razdoblj. A na koji način je JDPL uspio na “švercu deviza” natući takvu dobit nije mi jasno, ali lijepo je za vidjet.
pa dajte kolege forumasi,kakva dobit!? na 10-ak mjesta u izvjestaju pise da je poslovao s gubitkom od 11 mil kuna sto je i potpuno ocekivano s obzirom na spot vozarine,kao sto kaze kolega gorgija.
Kvartalni gubici JDPL se krecu od 10-15 mil kuna.Prvi kvartal 11 mil kn,a drugi ocekujem oko 15 mil kn jer su trenutno dva broda na dokovanju.
Imali su na racunima 12 milijuna kn sto znaci da ce uskoro pocet veci problemi s likvidnosti.
dosta bida se maklo, al vidit ćemo poslije vikenda… ovde da se neko malo istrese,glatko ide ispod 70 kn… vani su brodari danas fino al kod nas…..
Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $6298 (UP 142)
BPI Average of the T/C routes $7948 (DOWN 31)
BSI Average of the T/C routes $9121 (DOWN 16)
BHSI Average of the T/C routes $8078 (UP 23)
@volovcica
fjaka me uvatila 🙂
bhsi polako ,ali pravim putem…
Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $6195 (DOWN 103)
BPI Average of the T/C routes $7943 (DOWN 5)
BSI Average of the T/C routes $9091 (DOWN 30)
BHSI Average of the T/C routes $8122 (UP 44)
smootko
kažu da bez oporavka vozarina nema ni oporavka globalnog tržišta…cijena zlata je pala,globalno tržište se oporavlja…u čemu je problem…šta će ameri prepustiti pomorski prijevoz kinezima…