neka svatko odluči o svom…ja pojačao malo i protekli tjedan…
Promjene tj. Ako top 10 kupuje i to ne male količine….znači nešto..
Jdpl zakon
Danas u Slobodnoj Dalmaciji članak kako je Jdpl poslao hrvatskim brodogradilištima upit za gradnju 2 nova broda s rokom isporuke za 2015 i 2016 godinu….tražio sam on-line članak ali ga nema….
a i bitna vijest je da idu u dokap aci-ja.ovo za kupnju novih brodova je bilo očekivati jer će vjerojatno kreditnu liniju preko hbora povući i uzeti brodove u brodosplitu da im daju posla.
valjda država konačno počinje promišljati koje imamo komparativne prednosti u brodarstvu i da napravimo ozbiljnu i veliku kompaniju kao što je bila jugolinija.a uz to povučemo i brodogradnju.
…valjda država konačno počinje promišljati koje imamo komparativne prednosti u brodarstvu ..
Koje su to komparativne prednosti??? Daj molim te napisi.
Tek se sad lijepo vidi da ovi što su prodali će morati ipak ako to žele naravno odriješiti kesu i kupovati malo skuplje..[emo_smijesak]
Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $4297 (UP 36)
BPI Average of the T/C routes $8674 (DOWN 81)
BSI Average of the T/C routes $9488 (DOWN 45)
BHSI Average of the T/C routes $7778 (DOWN 19)
Školski način iskrcaja….dizanje u nebesa…pa postava većih naloga na kupnju na 85 kn (da se hrabriji kupci poredaju ispred njih)….i spid kupnje do 80 kn….deco učite se …
hvala lijepo na ugodnom druženju do sljedeće prilike
Školski način iskrcaja….dizanje u nebesa…pa postava većih naloga na kupnju na 85 kn (da se hrabriji kupci poredaju ispred njih)….i spid kupnje do 80 kn….deco učite se …
Kakvih sve budalaština možeš pročitati na ovom forumu.
Tip kupuje s aska do 90 kn, da bi se onda on ekskluzivno istresao po bidu???
I još samo ovo, kad vidi da je počo pritisak na prodaju makne svoje naloge sa kupnje pr. prema 92 – 95 i ponovno otvara prostorom hrabrim kupcima….
Može li dodatno pojašnjenje ove velikoumne tvrdnje?
Posebice ovo 92-95…
http://limun.hr/main.aspx?ID=917992
Jadroplov gradi dva broda u Hrvatskoj.
Ovo će biti dobra priča,a kolega valjda sad shvaća šta znači biti pomorska zemlja,tj. imati komplemetarne prednosti u brodarstvu.
Da ima pameti Jadran bi nam mogao više donositi od brodarstva+brodogradnje+luka nego od turizma.
Samo treba gledati pametnije od nas i učiti,Dance,Korejance,Nizozemce itd.