imam osjećaj da je ovdje netko namirisao da će brodosplit sada kad je privatiziran ići u gradnju brodova za jadroplov a da će država neizravno kroz gradnju brodova i dalje subvencijama pomagati brodoslpit a i razvijati jadroplov kao državnog brodara.
U svibnju 2009 je jadroplov na racunu imao preko 200 milijuna kuna a sad ima 19 milijuna kuna.Od tada do danas je isporuceno preko 4000 novih brodova pa su i vozarine jako pale.U svibnju 2009 je BDI bio oko 4000 bodova a danas je 923.
imam osjećaj da je ovdje netko namirisao da će brodosplit sada kad je privatiziran ići u gradnju brodova za jadroplov a da će država neizravno kroz gradnju brodova i dalje subvencijama pomagati brodoslpit a i razvijati jadroplov kao državnog brodara.
nema to veze s ovim nego navlakači pokušavaju napumpati cijenu preko 90 kn pa da s velikom zaradom iskipaju sve što su kupovali na 5x i 6x kuna
@fago
a kome će ti navlakači prodat?
moguće,ali su očigledno zadnjih dana svi brodari u fokusu a oni su znali dobro potegnuti,a i čini mi se se da su ovom zadnjem rastu bili i zaboravljeni.
a bv jdpl 400 kn,možda je ipak prevelik diskont na burzi.
lani u ovo vrijeme jdpl na burzi bio 104 kn.
sad vam je ekipa sa bida na asku
Konačno se karte na asku otvaraju, pa sad da vidimo…uz povoljan bdi, nije nemoguće da se i danas prođe taj otpor na 87…
@fago
a kome će ti navlakači prodat?
svejedno im je kome, samo ako neki naivac nasjedne na te bajke o BV-u od 400 kn i slične gluposti
sad vam je ekipa sa bida na asku
Može se ekipa prebacivati sa bida na ask i obrnuto, koliko hoće, ali siguran sam da će cijena Jadroplova rasti.
a uvijek je netko na asku a netko na bidu. samo je pitanje tko je trenutno u pravu a tko u krivu.
točno se vidi korelacija u rastu i padu jdpl i atl.čak i tnpl prati ali ona ima svojih problema radi druih stvari.
u top 10 je samo rba skrbnički prodao neku količinu zadjnih mjesec dana.
dok traje ovako lijepa ponuda na bidu, trebalo bi je iskoristiti. pada mi napamet poslovica Prošla baba s kolačima. ali to je uvijek tako.tek kad počne curiti na 70 onda će početi i prodaja jer onima koji sad ne prodaju je 80 premalo a 70 če im biti sasvim u redu.znam da nema logike ali eto..to tako funkcionira