JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vrlo loše

Gubitak Jadropolova gotovo 46 milijuna kuna

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Očekivano loše![emo_beztona]

vrlo loše

Gubitak Jadropolova gotovo 46 milijuna kuna

Ovake izjave nemaju puno smisla. Ako govorimo o nekom izvještaju, treba ga usporediti sa drugim izvještajima iz branše. Nije realno za očekivati da će Jadroplov poslovati sa dobiti ako cijela brodarska industrija ostvaruje gubitke. A u kontekstu brodarske industrije, izvješće Jadroplova nije ni dobro ni loše. Ono je prosječno, ima i boljih (oni koji su prije nekoliko godina potpisali dugoročne ugovore) i gorih (posebno oni kojima su brodovi na spotu, a zaduženost velika). Ono što veseli je da se zaduženost Jadroplova smanjila i da je likvidnost solidna. Sve ostalo je trenutno nevažno.

Radio sam prekjućer za klijenta analizu tržišta scrapa. Jedan podatak je interesantan

Porast vozarina omogućiti će pozitivno poslovanje brodova koji su na granici rentabilnosti i smanjiti ili usporiti njihov odlazak u rezališta. Manjak brodova koji odlaze u rezalište može dodatno popraviti predviđenu cijenu starog željeza jer će prisiliti rezališta sub continenta da poboljšaju svoju ponudu.

U 2010 izrezano je 790 brodova nosivosti 25.856.282 tona
U 2011 izrezano je 923 broda nosivosti 37.842.766 tona
U 2012 izrezano je 1187 brodova nosivosti 56.467.848 tona

U 2012 godini prosječno je izrezano 99 brodova mjesečno. U Siječnju 2013 je prema izvještaju Plateau monthly (www.platou.com) koji su vodeći svjetski brokeri izrezan je 31 brod. Usprkos manjem broju radnih dana u Siječnju to je značajno smanjenje.
Unquote

Šteta šta je ne mogu cijelu publicirati. Nije poziv na kupnju [emo_zloban]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Radio sam prekjućer za klijenta analizu tržišta scrapa. Jedan podatak je interesantan

Porast vozarina omogućiti će pozitivno poslovanje brodova koji su na granici rentabilnosti i smanjiti ili usporiti njihov odlazak u rezališta. Manjak brodova koji odlaze u rezalište može dodatno popraviti predviđenu cijenu starog željeza jer će prisiliti rezališta sub continenta da poboljšaju svoju ponudu.

U 2010 izrezano je 790 brodova nosivosti 25.856.282 tona
U 2011 izrezano je 923 broda nosivosti 37.842.766 tona
U 2012 izrezano je 1187 brodova nosivosti 56.467.848 tona

U 2012 godini prosječno je izrezano 99 brodova mjesečno. U Siječnju 2013 je prema izvještaju Plateau monthly (www.platou.com) koji su vodeći svjetski brokeri izrezan je 31 brod. Usprkos manjem broju radnih dana u Siječnju to je značajno smanjenje.
Unquote

Šteta šta je ne mogu cijelu publicirati. Nije poziv na kupnju [emo_zloban]

Ima li na trziste scrapa ikakvog utjecaja rezanje vojnih brodova? Trenutno se reze nosac aviona Enterprise. A US Navy ulazi u znacajan replacemnet ciklus.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Atpl +6, jdpl -6 simbolično:-))))

Al znamo kako naš kopitar se zna zritnuti.

Lp

kakve veze ima atlanska sa jadričem.

Da mi je znati što se mota po glavi ovom prodavatelju s 400 komada?
Želi ih se riješiti, a nekako nije baš brz kad se nakratko pojavi odgovarajući bid na manje od 4% razlike. Kao da nije siguran u ispravnost svoje odluke pa malo cjepidlači i lagano izaziva.
A kupci su pak toliko sramežljivi da će biti jako zanimljivo vidjeti daljni rasplet događaja.
Kao da svi nešto iščekuju, a kako izgleda da smo pad već odradili, možda bi moglo biti ovo drugo.
Točno, JDPL nema baš veze s ATPL, ali nikako nije svejedno što se tamo događa.

Pišem na jednom jacht forumu i vidio sam izvrstan potpis.

“Pesimist je optimist sa iskustvom”

Pišem na jednom jacht forumu i vidio sam izvrstan potpis.

"Pesimist je optimist sa iskustvom"

E baš si neodgovoran za jednog duhovnog vođu [emo_naivan]

To ti je jasno da će većina ovdje to protumačiti kao da si prodao?

A pola dioničara svaki dan dolazi na forum nadajući se da ćeš objaviti da si kupio još 500 pa da konačno JDPL probije 100 kuna [emo_cool]

A pola dioničara svaki dan dolazi na forum nadajući se da ćeš objaviti da si kupio još 500 pa da konačno JDPL probije 100 kuna [emo_cool]

Malo ipak pretjeruješ . .
Ti , sam , nikako ne možeš biti “pola dioničara ” .

Nemam vremena za dionice i forum. Jematva je. Uvoz jahti sa 5% PDV-a.

New Report

Close