JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tko procjenjuje?

Kolega topalov5, u kontekstu ovih podataka koje navodite, znam da je teško predvidjeti trenutak kad će se to pozitivno odraziti na našoj burzi, ali kad se to dogodi, što po vama može zakočiti rast vrijednosti ove dionice?
A što pak može izazvati veći rast vrijednosti od svih ostalih brodara?
Koje su to komparativne prednosti JDPL-a?
I mogu li ovdje država i nekakvi dilovi s mirovincima imati učinak sličan INI i onom skoku preko noći s 1.700 na 2.800, odnosno 3.600?
Dionica JDPL-a je daleko više podcijenjena od ININE tada, a mirovinci i nisu neke cicije kad žele pomoći državi.

na kupnji stoji 400 komada molim da ih poklopite.HVALA UNAPRID

Tko procjenjuje?

Podatke sam uzeo iz prezentacije rezultata poslovanja Navious Maritime Partnersa za 4Q 2012, te mjesečnog izvještaja za prosinac 2012. sa RS Platou

Rota, mislim da će JDPL kao i ostali naši brodari pratiti kretanje brodara vani. Očekuje se rast BDI indeksa u drugoj polovici veljače, kad se Kinezi vrate na posao nakon nove godine, a vremenske prilike primire.
Utjecaj mirovinaca nisam razmatrao jer ne znam što će oni učiniti niti kako bi to moglo utjecati na cijenu JDPL-a.
Što se mene tiče, situacija JDPL-a je bolja od ostalih brodara u HR jer su manje zaduženi, ali s obzirom da to ostali sudionici tržišta ne percipiraju tako, pitanje je da li će se i u budućnosti odnos JDPL-a i drugih HR brodara promijeniti.

JEL OVO POČIMA RASPRODAJA?

Kako da ne, čitavih 384 komada iliti 24.537 kn od kojih se vrti u glavi.
I to sve po bidu. Totalna rasprodaja!

Nije Techman, on ima 500 komada.[emo_beztona][emo_namigusa]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Bulker Orderbook
1,656 Vessels
Capesize Bulker (243)
Panamax Bulker (629)
Handymax Bulker (395)
Handysize Bulker (389)
Open Hatch. Bulker (75)
Self-Unloader Bulker (15)
Log Fitted Bulker (30)
Lakes Only Bulker (13)
Cement Carriers (10K + dwt) (9)

imam više nego vas dvoje zajedno hehe

imam više nego vas dvoje zajedno hehe

Pitaj boga koliko Tech ima po skrbničkim? 500 kom. je samo magla za naivne. Samo što je zakašljucao digao je cijenu 30%. Volio bi da se priključi još neki ozbiljniji kupac da malo testiramo ask, kolika je njegova snaga ili će biti opća bežanija.[emo_cool]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Baltic Dry-indeksen faller 1,5 prosent til 767 poeng onsdag. Capesize-ratene går tilbake 1,6 prosent.

Capesize 7.499 dollar (- 1,6 prosent)
Panamax 5.462 dollar (- 1,3 prosent)
Handysize 6.889 dollar (- 1,3 prosent)
Supramax: 7.194 dollar (- 1,1 prosent)

Nastavi li ovako, plus loš FI, ode fondo, opet ispod 60.

Baltic Dry-indeksen faller 1,5 prosent til 767 poeng onsdag.
Nastavi li ovako, plus loš FI, ode fondo, opet ispod 60.

Neće BDI rasti dok ne prođu praznici u Kini. A izvještaj će biti loš, što drugo očekivati. Na svu sreću, to u ovom trenutku uopće nije važno i uključeno je u cijenu.

New Report

Close