Post prije, zadnji na prethodnoj stranici, dnevnik radio Splita prije dva dana.
Frane Bulić u prodaju, kupuju prinove u drugom kvartalu.
U dnevniku je bilo riječi o tome da je Bulić na prodaju i da će se u slijedećem kvartalu odlučivati o mogućem daljnjem pomlađivanju flote.
I to je sve što je rečeno. Privatizacija nije spominjana, a pogotovo ne dokapitalizacija preko mirovinskih fondova. [emo_zacudjen]
Post prije, zadnji na prethodnoj stranici, dnevnik radio Splita prije dva dana.
Frane Bulić u prodaju, kupuju prinove u drugom kvartalu.
U dnevniku je bilo riječi o tome da je Bulić na prodaju i da će se u slijedećem kvartalu odlučivati o mogućem daljnjem pomlađivanju flote.
I to je sve što je rečeno. Privatizacija nije spominjana, a pogotovo ne dokapitalizacija preko mirovinskih fondova. [emo_zacudjen]
[/quote]
U pravu si, ali to je spominjao Hajdaš Dončić na Kanalu 5, kada je izjavio da su u pregovorima sa mirovincima koji su jako zainteresirani, i da će to biti jedna lijepa priča, izrijekom.
To se čini i jedino prihvatljivo, mirovinci preuzmu od Audio dionice i ubace svježi novac za pomlađivanje flote, što bi značajno povećalo vrijednost kompanije i njenih dionica na TK.
Sve druge opcije bile bi pokušaj splitskih atipičnih marksista da postanu brodovlasnici, i to po mogućnosti što jeftinije.
Najbolje je to što se brodovi više neće kupovati u programu spašavanja brodogradnje, jer toga više nema, nego po najpovoljnijim cijenama na tržištu.
Najbolje je to što se brodovi više neće kupovati u programu spašavanja brodogradnje, jer toga više nema, nego po najpovoljnijim cijenama na tržištu.
Oko ovoga se slažem, za ostalo sam u najmanju ruku skeptičan. I prečesto se spominje mirovince kao neke bijele vitezove, ali nisu ni njihova sredstva neograničena, a zasigurno su skromnija od potreba naše narko države ovisne o tuđem novcu.
Mirovinci će preuzeti dionice od Audia i napravit od Jadroplova što?. Dajte ljudi ne pričajte bajke, mirovinci su uništili TK u Hrvatskoj, što bi tek napravili od Jadroplova. Ionako im ne “cvetaju ruže u preduzeće” a sada kada ih preuzmu mirovinci, inace sve moreplovac do moreplovca tamo, staviti će tri podobna kilavca u NO i još četvrtog na čelo firme i stvoriti će sve preduvjete za uništenje firme. Zašto dionice ne bi kupio stranac ali znalac? Pa bilo bi “malo frke” al bi Jadroplov preživio sa zdravim snagama. Zašto se bojimo “neprijateljskog ” preuzimanja koje bi itekako moglo biti prijateljsko.
Previše vas je ovdi…
2/3 prodao još prošle godine na proljeće kad sam čuo tko je ušao u nadzorno odbor….
Onaj tko je prodaovap mobitele u HT na pultu nam sjedi u NO..
A privatizacija još nije ni na vidiku..
Techmane dobro je da si se vratio…Veliki si poznavatelj brodarskog tržišta ali iz iskustva znam da dioničkog nisi(nažalost)….
Pozzz svima
Još jedna mala sitnica..
Budu li se ponudile dionice radnicima po povlaštenim uvjetima(o čemu je već bilo riječi) onda smo tek u banani..
Mene nije briga jer mi je ostalo još samo 250 kom koje mogu frknit kad me volja..
Pametno,oprezno,strpljivo….a po potrebi i biti brz na obaraču bilo gore ili dole..Jedno je sigurno…ove godine ništa od privatizacije…
Btw prodavačica mobitela koja je u NO po stranačkom opredjeljenju zna o brodovima isto kao i ja o uzgoju pčela..Ona se naime vozila na relaciji Split – Hvar par puta pa je tu stekla iskustvo u pom. managmentu…Strašno tko nam vodi firme…i onda se mi čudimo..
Do slijedeće zgode veliki podrav…
Pa nema Jadroplov toliko radnika, da bi davanje njima po povlaštenim uvjetima ugrozilo cijenu dionice, naročito sada na 0,15 booka. Mislim da si pogrešno kratio poziciju, uostalom znamo iz prošlosti kako raste JDPL dionica, niti ne shvatiš da je počeo rast, a već je na 150.
Ali opet dobro, mora se imat od koga i kupit, neka vas bude i više.
Već sam sto raznih šema vizualizirao. Te ovi muljaju, te oni nešto pripremaju, te ovima odgovara ova cijena, te onima ne odgovara povećanje cijene.
A u pozadini svega, to se samo jedan forumaš riješavao svojih dionica.
Kolega BearG, koji vam je završni saldo s ovom dionicom, ukoliko nije tajna?
I što vam je bio glavni motiv prodaje?
To što je kolega Techman ušao?
Te zašto ste sigurni da neće biti privatizacije ove godine?
Ja se pak nekako osjećam sigurnije u dionici kad je tu i netko tko se stvarno kuži u JDPL. Mislim da su prošla su vremena srećkovića i balona i da dolazi vrijeme fundamenata.
Zaludu ovi nalozi od 14, 15, 18 dionica, ove cijene idu u prošlost, a lažni nalozi na prodaji tu ne mogu pomoć u zadržavanju. Samo govore o nedoraslosti postavljača takvih naloga i nerazumijevanju da su ostali ulagači svjesni svog niskog ulaska.
Par bitnih podataka:
Veličina dry bulk flote na kraju 2012: 679,2 mil. dwt
Drybulk orderbook 2013: 101.2 mil. dwt
2011. i 2012. 30% orderbook-a nije isporučeno – procjenjuje se slična brojka za 2013., dakle, isporučene novogradnje u 2013. procjenjuju se na 70 mil. dwt
Scrapping 2012: 33 mil. dwt
Procjena scrappinga za 2013: 35 mil. dwt
Sve ovo daje prognozu rasta dry bulk flote u 2013. godini za 35 mil. dwt ili 5,15%.
Procjenjuje se rast svjetske dry bulk trgovine između 5-6% u 2013. godini.
To su fundamenti koji ukazuju na blago poboljšanje već u 2013. – mislim da je to sasvim dovoljan razlog za optimizam.
Zaludu ovi nalozi od 14, 15, 18 dionica, ove cijene idu u prošlost, a lažni nalozi na prodaji tu ne mogu pomoć u zadržavanju. Samo govore o nedoraslosti postavljača takvih naloga i nerazumijevanju da su ostali ulagači svjesni svog niskog ulaska.
a koji su to lažni nalozi na prodaji???