JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i tko kaže da će uopće doći do esop-a i zašto bi se to radilo ?zašto bi se nešto rješavalo za bagatelu? onaj novin.članak iz S.D. je digao malo prašine i to se uzima zdravo za gotovo.
a što se tiče njegove poante kako si rekao , ovo je već jako niska cijena .naravno, uvijek može niže,ali već pomalo dolazimo u kategoriju kupovine ove firme za bagatelu.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

@falco
Smiri strasti.Diskutiramo one vijesti koje su dostupne(pa nisma ja pis ataj clanak sunce mu zarko),a neko mozda i gura balone sa radnickim dionicarstvom.Osobno sam oduvijek bio protiv ikakvih privilegija i popusta.Zaradi pare pa ih ulupaj kako god hoces i gdje hoces,zapali ih na kraju(ko ja na dalekovodu),a posebno sam protiv toga da ovakva spaljena zemlja nekome nesto “poklanja”,ali nije za cudit se i nije prvi put.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

ma sve ok, samo diskutiramo. ovo je svakako interesantna tema , bilo bi lijepo ako bi se još netko uključio ovdje.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

BDI u slobodnom padu

Baltic Dry-indeksen ramler nye 2,3 prosent til 766 poeng. Capesize-segmentet er ned nye 5,9 prosent. Så langt i desember er dette segmentet ned over 60 prosent!
•Capesize 6.239 dollar (- 5,9 prosent)
•Panamax 6.469 dollar (- 2,9 prosent)
•Handysize 6.546 dollar (+ 0,0 prosent)
•Supramax: 7.761 dollar (- 0,3 prosent)

BDI u slobodnom padu
•Capesize 6.239 dollar (- 5,9 prosent)
•Panamax 6.469 dollar (- 2,9 prosent)
•Handysize 6.546 dollar (+ 0,0 prosent)
•Supramax: 7.761 dollar (- 0,3 prosent)

Supramaxi zarađuju značajno više nego ostali tipovi brodova. Ako će netko ovo preživiti onda su to firme koje nisu visoko zadužene i koje imaju supramaxe. Dakle, Jadroplov u svakom slučaju.

Razlika između vozarina za supramaxe i panamaxe je minorna već duže vrijeme. Samo supramaxi više koštaju.

Tresla se brda, rodio se miš. Bar kad je JDPL u pitanju.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Malo komešanje na 12% knjigovodstvene vrijednosti, da država odluči prodati imovinu, a ne poduzeće, imali bismo svi 300 kuna po dionici, to bi bilo najbolje.

Ovdje se ne mogu načuditi nekim uistinu čudnim izjavama. Da zašto bi radnici kupovali po 70 ili 80kn ako na burzi mogu kupovati po 53kn.
Probajte postaviti 20.000 kom na kupnju na 53kn pa mi javite koliko ćete skupiti.
Ovdje prije 85-90kn i neće biti prometa pa se slobodno tamo postavite.

Imas pravo bas mi timunjer sa Solina nekidan govori da je planira kupit nesto jadroplova,ali da mu ispod 20 tisuca komada nema smisla ulazit.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Nije me bilo tjedan dana, reko idem pogledat šta se piše na temi jadroplova,kad ono veliko NIŠTA, nula.
Reklo bi se da se skupljaju još mrvice koje se daju za bagatelu al nema ni tu više “izgubljenih” u ovoj dionici.

Na svjetskim burzama brodari lete ko purani, na atlantskoj se ljudi raspisali, najavljuju se nekakve razine od 15,30,50,70% rasta a ovdje ni bu ni be.Dobro je to[emo_smijesak][emo_smijesak][emo_namigusa]

A šta će se pistati, sve je jasno. Vani brodari polete, a kod nas poleti sve ostalo osim brodara (ajde, Atlantska je nešto porasla). Strah je naše drhtave ručice kupovati brodare. A poslije kad počnu rasti, onda će kupovati ko ludi. Tako to ide.
Ako se mene pita, onaj ko se kladi na brodare taj se kladi na uspjeh svjetske ekonomije, ponajprije Kine i Indije. Pa radije ću se kladiti na to nego na rast potrošnje u Hrvatskoj.

New Report

Close