JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

samo se Tech javljaj što češće , bit će ovdje interesantnije .

Predlažem da što prije izjavi da je i 55 kn dobra kupnja.

Falco javljam se!

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Vidim da je značajno porastao broj naloga na kupnji od kad sam kazao da je 50 dobra kupnja. Ostajem kod toga da je zaista dobra što ne znači da ne može biti i bolja.[emo_smijeh][emo_novac]

Zbog čega je 50 kuna dobra kupnja, ako je budućnost crnjak? Mislim, znam da ste stručnjak, ne želim blatiti dionicu, nego me zanima stručno mišljenje?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

ja ga čekam na 60.haha

Vidim da je značajno porastao broj naloga na kupnji od kad sam kazao da je 50 dobra kupnja. Ostajem kod toga da je zaista dobra što ne znači da ne može biti i bolja.[emo_smijeh][emo_novac]

Zbog čega je 50 kuna dobra kupnja, ako je budućnost crnjak? Mislim, znam da ste stručnjak, ne želim blatiti dionicu, nego me zanima stručno mišljenje?
[/quote]

Sad bi ti htio još i velike tajne malih majstora džabe. Neće ići 🙂

Kupovina na 50 je dobra kupovina.

naravno, pa prodaš na 55 i zaradio si laganih 10% [emo_palacg]

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Što možemo očekivati sljedeći tjedan i dalje tovarenje na ovim razinama ili možda jeftiniju kupnju?[emo_plazi]

koju cijenu, to je teško , gotovo nemoguće reći. ali ono što osobno očekujem kod ove firme, sad kad je država doslovno gladna para, to je njena brza privatizacija .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Kako spasiti Jadroplov?
Je li radničko dioničarstvo ključni način kojim će Vlada RH pokušati spasiti posrnuli „Jadroplov“, najpoznatiju splitsku brodarsku kompaniju? Ako je suditi prema informacijama koje smo dobili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, upravo se razmatra mogućnost da se radnicima te brodarske kuće u većinskom, 70-postotnom vlasništvu države proda dio dionica, a po modelu ESOP-a koji omogućuje zaposlenicima da postanu vlasnicima dionica poduzeća za koje rade.

Poticaj poslovanju
– Trenutačno se na relaciji Ministarstva mora i Agencije za upravljanje državnom imovinom razgovara o mogućem prepuštanju dionica „Jadroplova“ njegovim zaposlenicima koji bi bili zainteresirani tvrtkom upravljati po ESOP-ovu modelu.
Dakako, razmatra se i pitanje koliki bi udio dionica država prodala zaposlenicima i pod kojim uvjetima. Situacija na brodarskom tržištu s godinama je pogoršana i sagledavamo sve modele kojima bismo pospješili otežano poslovanje „Jadroplova“ – kazala nam je Renata Ivanović, glasnogovornica Ministarstva mora.
Višnja Bosto, povjerenica Sindikata pomoraca u „Jadroplovu“, pozdravila je mogućnost uvođenja radničkog dioničarstva u „Jadroplov“. – Vjerujem da će i radnici prihvatiti mogućnost da preuzmu dionice tvrtke u kojoj godinama rade i od nje žive. No, trebamo pričekati i vidjeti što će biti dogovoreno između AUDI-ja i resornog ministarstva, te pod kojim će uvjetima biti moguće preuzimanje dionica – kazala nam je povjerenica Bosto.

Dionica na burzi iznosi 59 kuna

Cijena dionice „Jadroplova“ na Zagrebačkoj burzi trenutačno iznosi 59 kuna. S obzirom na 1,636.674 dionica, burzovna vrijednost „Jadroplova“ iznosi 96 milijuna kuna.
S druge strane, prema zadnjem 9-mjesečnom financijskom izvještaju, knjigovodstvena vrijednost dionice „Jadroplova“ iznosi 403 kune. Nerazmjer burzovne cijene dionice i knjigovodstvene vrijednosti nameće pitanje po kojoj cijeni će država ponuditi dionice zaposlenicima „Jadroplova“.

Osim toga, ostaje otvoreno pitanje zbog čega bi samo zaposlenici „Jadroplova“ bili privilegirani u kupnji dionica tog dioničkog društva, a ne i svi građani RH koji polažu jednaka prava na državnu imovinu. Zbog toga treba tek vidjeti po kojoj cijeni i koliki vlasnički udio država namjerava ponuditi na prodaju. Naime, s obzirom na današnje stanje u financijskim knjigama „Jadroplova“, imovina tog dioničkog društva je 6,5 puta veća od njezine trenutačne burzovne vrijednosti. I na to pitanje Agencija za upravljanje državnom imovinom tek treba dati odgovor.
Evo članak od prije 10-tak dana.ZANIMLJIVO

Tek sad vidim da se pisalo o tome.[emo_vrtimise][emo_vrtimise]

Ponedjeljak će obilježiti dva indexa:

1. Baltic Dry Index (BDI) -15 784
2. ‘BB+/B'”

Šta mislite kako će se JDPL nositi sa tim? Vidim masovno povlačenje naloga na investoru.

Ponedjeljak će obilježiti dva indexa:

1. Baltic Dry Index (BDI) -15 784
2. 'BB+/B'"

Šta mislite kako će se JDPL nositi sa tim? Vidim masovno povlačenje naloga na investoru.

Realno bi se trebao dobro nositi i sa jednim i drugim, naime, u cijenu je ugrađen ovakav BDI do kraja 2013., a hrvatski kreditni rejting nema puno veze sa poslovanjem Jadroplova. Ali na burzi vladaju neka druga (nerealna) pravila, tako da 50 kn lako mogući scenarij.

New Report

Close