Ovdje ne prodaje grupa građana, ovdje nemamo svakoga dana nove i nove prodavače, ovdje imamo manipulaciju od strane jedne ili dvije osobe. Lako moguće da se pri tome, na neprimjeren način, koriste dionice portfeljaša. Vratićemo se mi na ove postove, moje i njihove, za kratko vrijeme, jer dionica ne može još dugo biti ovako nisko, kod ove tvrtke mi nemamo probleme koje ima Ingra, a nemamo probleme ni one koje ima Dalekovod, a ni one koje ima Magma, a ni one koje ima Dioki…
Tržišna kapitalizacija na dan 28.11.2012. iznosi 15,8 milijuna dolara
[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Tržišna kapitalizacija na dan 28.11.2012. iznosi 15,8 milijuna dolara
[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Da, manje od jednog 5 godina starog supramaxa.
Ovdje ne prodaje grupa građana, ovdje nemamo svakoga dana nove i nove prodavače, ovdje imamo manipulaciju od strane jedne ili dvije osobe…
A odakle tebi ove informacije???
Kolege, koja je vaša teorija pojačane aktivnosti na JDPL-ovu?
Nije baš često da se ovom dionicom trguje više nego s ATPL.
Je li se to cijena približava onoj koja postaje interesantna za kupce?
drOETKER, i meni se čini da se ovdje radi o manipulaciji i isplaniranom snižavanju cijene. Sami ste dobro apostrofirali apsurdnost trenutne tržišne kapitalizacije.
No kako mene muči pitanje tko to i za koga manipulira, jednako me muči i pitanje zašto su kupci tako nesigurni.
Ili se tu radi o staroj burzovnoj logici malih, prodat ću to tek kad padne ispod 50 kuna jer je to ipak bezvrijedna dionica, ali ću zato kupovati ko mutav kad bude preko 150 kuna jer je dionica ustvari podcijenjena, a perspektiva Jadroplova jako dobra. Čak i bez privatizacije.
I šta kažete, prodaju ljudi, mali dioničari, onako, došli s ulice, prodaju svojih zadnjih deset dionica jadroplova, strah ih je, boje se, ne znaju šta će biti sutra?! I šta kažete, onome što je jutros u 10:40 prodao 17 komada jadroplova uz rušenje cijene od 1,30% baš je trebalo tih 933 kune da preživi 2013.godinu?
Izgleda i danas nastavak istovara?
Tko, zašto?
Ima li tko kakvih pretpostavki ili saznanja?
Što se to promijenilo u zadnja dva dana?
I ko je kriv za to? Opet država i njeni službenici. Za one koji su kraće na forumu država je 2007 raspisala natječaj za procjenitelja JDPL u svrhu privatizacije. Okupio sam stručni tim i natjecao se. Ušli smo u izbor od dva ponuđača i izgubih od građevinskog poduzeća. Jadroplov je tada vrijedio onako odokativno 200000000 USD. Srušio sam natječaj i do danad nije raspisan novi. Danas JDPL vrijedi negdje oko pola. Ajde neka bude malo više od pola. Znači neko je spušio državi 60-tak miliona USD računavši njen udjel u firmi. I šta je taj dobio? Presudu od godinu i pol zatvora za koju nemam informaciju da li je uopće pravomočna.
Zašto danas Jadroplov fundamentalno vrijedi 355 kuna po dionici, a trguje se na 55.
To i nije baš sasvim jasno…
Kazu nasi vrli strucnjaci od pera u Slobodnoj da vjerojatno ide radnicko dionicarstvo,a i sindikat prema pisanju iste to podrzava.Onda ide teza da ako ide radnicko dionicarstvo da po tome svi drzavljani RH imaju pravo na dionice.Pretpostavljam da to onda ide u pravcu nekakvog IPOa .U svakom slucaju kazu da je knjigovodstvena oko 403 kune i da je firma jako podcjenjena.