JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

budućem vlasniku je svakako u interesu (s)rušiti cijenu dionice do maximuma ,naravno , koliko je to god zakonski dozvoljeno, tako da može kasnije preuzeti tu firmu po za njega, fenomenalno niskoj cijeni , te uzimajući u obzir prosjek cijene dionice zadnjih par mjeseci.barem bih ja to tako napravio.
ako i dođe do privatizacije, moguće je da država ponudi tu nesretnu za male dioničare prosječnu cijenu. to je jedna od mogućnosti. druga mogućnost je nominala , koja bi za male u ovom trenutku bila više nego SF (Kn 360,00 ).
a sad ako griješim ,molio bih da me ispravite .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

U nekakvoj varijanti preuzimanja Jadroplova, kupac bi se jasno referirao na prosječnu cijenu na burzi. Nije bezveze toliko mjeseci radio na tome.
No država to ne mora prihvatiti i može tražiti više.
Stanje na tržištu je gadno, s druge strane državi hitno treba lova i nekako mi izgleda da bi se s kupcem mogli naći na “sredini”.
Recimo 150 kuna bi možda moglo biti prihvatljivo i jednom i drugom.
Poznavajući sposobnost naših Vlada, svašta možemo očekivati.
Možda JDPL sami unište i prije moguće privatizacije, pa da na kraju ne bude niti ovaca niti novaca.
Prethodna Vlada je to jako dobro radila…
A možda nas sve iznenade, pa prodaju nekih 40% vlasništva, a ostatak nek budući vlasnik kupuje na tržištu kapitala.
No Linić ne voli špekulante, odnosno dioničare, pa niš od toga.

i danas lagana rasprodaja ,kao da se ništa ne događa, tiho, neprimjetno, iako nema nekih potresa u firmi ,niti u vozarinama, ili bilo kojih značajnijih dr. faktora koji bi mogli utjecati na cijenu ove dionice .mišljenja ?

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Ma svaki put kad zapilim teoriju spuštanja cijene radi što manjeg prosjeka i eventualnog preuzimanja, stvarnost me malo zbuni.
Zahvaljujući bidu spuštati cijenu je moguće i s par dionica, i nisu potrebne stotine kao recimo danas (napokon sam shvatio da neki ne plaćaju nikave provizije i zato se mogu igrati s nalozima od recimo 19 komada).
Prije će biti da je danas nekome bilo dosta čekanja u JDPL-ovu, pa je napokon izgubio strpljenje i prosuo se po junačkom bidu.
No kako mi ovdje ask već dugo fingira da želi prodati (čast ovima koji stvarno gube živce), tako mi nekako i bid djeluje kao da simulira nezainteresiranost.

nadam se da je to netko kome je bilo dosta čekanja ili kome je trenutno trebala lova , međutim, bilo je dosta takvih u zadnje vrijeme ……..

Ko da je nominalna cijena problem! Pa napravi se ponovna procjena firme i nominalna spusti na potrebnu razinu a zatim dokapitalizira zainteresiranim stranama….vidi Uljanikov slučaj

bilo bi lijepo da se napravi nova procjena firme .cijena /dion. bi sigurno bila veća od ove .

Vidi ove, bogtemazo, što se čude što dionica jadroplova pada! Pa pada zato što je vi prodajete, prvo napišete pesimističan post, a onda brže bolje prodajete poklapanjem kupnje…Ej, pa mali ne čitaju vaše postove, ako tu-i-tamo neki od malih dioničara i pročita neki vaš post on neće reagirati tako brzo kao vi. Brzina vas odala. Nikada mi nisu bili jasni likovi koji kao imaju dionice, a o istima pišu pesimistično i tako ružno, k’o da su te dionice žive i k’o da su im krvni neprijatelj. Brate, kad ja nešto ima to hvalim na sva zvona, pa jedino to je moralno i ljudski…ma pišite i rušite koliko vam drago, samo od zle rabote nikada koristi. i još nešto, ne laje pas zbog sela nego zbog sebe

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Vidi ove, bogtemazo, što se čude što dionica jadroplova pada! Pa pada zato što je vi prodajete, prvo napišete pesimističan post, a onda brže bolje prodajete poklapanjem kupnje…Ej, pa mali ne čitaju vaše postove, ako tu-i-tamo neki od malih dioničara i pročita neki vaš post on neće reagirati tako brzo kao vi. Brzina vas odala. Nikada mi nisu bili jasni likovi koji kao imaju dionice, a o istima pišu pesimistično i tako ružno, k'o da su te dionice žive i k'o da su im krvni neprijatelj. Brate, kad ja nešto ima to hvalim na sva zvona, pa jedino to je moralno i ljudski…ma pišite i rušite koliko vam drago, samo od zle rabote nikada koristi. i još nešto, ne laje pas zbog sela nego zbog sebe

zbilja ne znam kolega u čemu je problem ?!
meni je osobno zbilja žao ako sam nečim nekoga uvrijedio, pišem ono što mislim…. a što se tiće pesimizma ,ružnoće, likova koji imaju dionice ,živim dionicama ,zvonima,moralnom , ljudskom,psima , selima itd., to ostavljam drugome na pisanje i razmišljanje.

Baltic Dry-indeksen stiger i dag 0,6 prosent til 1.097 poeng til 1.104.
•Capesize 16.506 dollar (+ 1,3 prosent)
•Panamax 8.052 dollar (- 1,4 prosent)
•Handysize 6.515 dollar (+ 1,6 prosent)
•Supramax: 7.858 dollar (+ 1,3 prosent)

13. dan uzastopnog rasta BDI, prišlo je na 1104.

Vidi ove, bogtemazo, što se čude što dionica jadroplova pada! Pa pada zato što je vi prodajete, prvo napišete pesimističan post, a onda brže bolje prodajete poklapanjem kupnje…Ej, pa mali ne čitaju vaše postove, ako tu-i-tamo neki od malih dioničara i pročita neki vaš post on neće reagirati tako brzo kao vi. Brzina vas odala. Nikada mi nisu bili jasni likovi koji kao imaju dionice, a o istima pišu pesimistično i tako ružno, k'o da su te dionice žive i k'o da su im krvni neprijatelj. Brate, kad ja nešto ima to hvalim na sva zvona, pa jedino to je moralno i ljudski…ma pišite i rušite koliko vam drago, samo od zle rabote nikada koristi. i još nešto, ne laje pas zbog sela nego zbog sebe

Easy kolega…
Pa i ja mislim da su ovi koji prodaju promašili večeru. Ako su znalci, pa se iskrcavaju, zašto to nisu napravili davno prije kad su još nešto i mogli dobiti za ovu dionicu. Znači nisu nikakvi znalci. Ako su neznalci, onda su najvjerojatnije izgubili strpljenje i ne žele više niti čuti za JDPL. Moja teorija je bila nešto treće, a to je da to neki sa svojim/tuđim dionicama odrađuju posao za neke treće. Jedino što mi se u to ne uklapa je zašto to ne rade s minijaturnim nalozima. Bid im se nudi za takvu igru. Ali ako to rade s “tuđim” dionicama onda bi se mozaik potpuno složio.
Četvrto bi bilo da netko prodaje dionice jer računa da će se na dnu natrpati natrag. E taj je pak dobrano zakasnio na večeru.

Ma, nije problem što netko prodaje – pa logično je za očekivati da će tu i tamo netko prodati – npr. trebaju mu pare, hoće kupiti neku drugu dionicu i slično. Problem je što nema potražnje, nema bida.

New Report

Close