budućem vlasniku je svakako u interesu (s)rušiti cijenu dionice do maximuma ,naravno , koliko je to god zakonski dozvoljeno, tako da može kasnije preuzeti tu firmu po za njega, fenomenalno niskoj cijeni , te uzimajući u obzir prosjek cijene dionice zadnjih par mjeseci.barem bih ja to tako napravio.
ako i dođe do privatizacije, moguće je da država ponudi tu nesretnu za male dioničare prosječnu cijenu. to je jedna od mogućnosti. druga mogućnost je nominala , koja bi za male u ovom trenutku bila više nego SF (Kn 360,00 ).
a sad ako griješim ,molio bih da me ispravite .
U nekakvoj varijanti preuzimanja Jadroplova, kupac bi se jasno referirao na prosječnu cijenu na burzi. Nije bezveze toliko mjeseci radio na tome.
No država to ne mora prihvatiti i može tražiti više.
Stanje na tržištu je gadno, s druge strane državi hitno treba lova i nekako mi izgleda da bi se s kupcem mogli naći na “sredini”.
Recimo 150 kuna bi možda moglo biti prihvatljivo i jednom i drugom.
Poznavajući sposobnost naših Vlada, svašta možemo očekivati.
Možda JDPL sami unište i prije moguće privatizacije, pa da na kraju ne bude niti ovaca niti novaca.
Prethodna Vlada je to jako dobro radila…
A možda nas sve iznenade, pa prodaju nekih 40% vlasništva, a ostatak nek budući vlasnik kupuje na tržištu kapitala.
No Linić ne voli špekulante, odnosno dioničare, pa niš od toga.
i danas lagana rasprodaja ,kao da se ništa ne događa, tiho, neprimjetno, iako nema nekih potresa u firmi ,niti u vozarinama, ili bilo kojih značajnijih dr. faktora koji bi mogli utjecati na cijenu ove dionice .mišljenja ?
Ma svaki put kad zapilim teoriju spuštanja cijene radi što manjeg prosjeka i eventualnog preuzimanja, stvarnost me malo zbuni.
Zahvaljujući bidu spuštati cijenu je moguće i s par dionica, i nisu potrebne stotine kao recimo danas (napokon sam shvatio da neki ne plaćaju nikave provizije i zato se mogu igrati s nalozima od recimo 19 komada).
Prije će biti da je danas nekome bilo dosta čekanja u JDPL-ovu, pa je napokon izgubio strpljenje i prosuo se po junačkom bidu.
No kako mi ovdje ask već dugo fingira da želi prodati (čast ovima koji stvarno gube živce), tako mi nekako i bid djeluje kao da simulira nezainteresiranost.
nadam se da je to netko kome je bilo dosta čekanja ili kome je trenutno trebala lova , međutim, bilo je dosta takvih u zadnje vrijeme ……..
Ko da je nominalna cijena problem! Pa napravi se ponovna procjena firme i nominalna spusti na potrebnu razinu a zatim dokapitalizira zainteresiranim stranama….vidi Uljanikov slučaj
bilo bi lijepo da se napravi nova procjena firme .cijena /dion. bi sigurno bila veća od ove .
Vidi ove, bogtemazo, što se čude što dionica jadroplova pada! Pa pada zato što je vi prodajete, prvo napišete pesimističan post, a onda brže bolje prodajete poklapanjem kupnje…Ej, pa mali ne čitaju vaše postove, ako tu-i-tamo neki od malih dioničara i pročita neki vaš post on neće reagirati tako brzo kao vi. Brzina vas odala. Nikada mi nisu bili jasni likovi koji kao imaju dionice, a o istima pišu pesimistično i tako ružno, k’o da su te dionice žive i k’o da su im krvni neprijatelj. Brate, kad ja nešto ima to hvalim na sva zvona, pa jedino to je moralno i ljudski…ma pišite i rušite koliko vam drago, samo od zle rabote nikada koristi. i još nešto, ne laje pas zbog sela nego zbog sebe
Vidi ove, bogtemazo, što se čude što dionica jadroplova pada! Pa pada zato što je vi prodajete, prvo napišete pesimističan post, a onda brže bolje prodajete poklapanjem kupnje…Ej, pa mali ne čitaju vaše postove, ako tu-i-tamo neki od malih dioničara i pročita neki vaš post on neće reagirati tako brzo kao vi. Brzina vas odala. Nikada mi nisu bili jasni likovi koji kao imaju dionice, a o istima pišu pesimistično i tako ružno, k'o da su te dionice žive i k'o da su im krvni neprijatelj. Brate, kad ja nešto ima to hvalim na sva zvona, pa jedino to je moralno i ljudski…ma pišite i rušite koliko vam drago, samo od zle rabote nikada koristi. i još nešto, ne laje pas zbog sela nego zbog sebe
zbilja ne znam kolega u čemu je problem ?!
meni je osobno zbilja žao ako sam nečim nekoga uvrijedio, pišem ono što mislim…. a što se tiće pesimizma ,ružnoće, likova koji imaju dionice ,živim dionicama ,zvonima,moralnom , ljudskom,psima , selima itd., to ostavljam drugome na pisanje i razmišljanje.
Baltic Dry-indeksen stiger i dag 0,6 prosent til 1.097 poeng til 1.104.
•Capesize 16.506 dollar (+ 1,3 prosent)
•Panamax 8.052 dollar (- 1,4 prosent)
•Handysize 6.515 dollar (+ 1,6 prosent)
•Supramax: 7.858 dollar (+ 1,3 prosent)
13. dan uzastopnog rasta BDI, prišlo je na 1104.
Vidi ove, bogtemazo, što se čude što dionica jadroplova pada! Pa pada zato što je vi prodajete, prvo napišete pesimističan post, a onda brže bolje prodajete poklapanjem kupnje…Ej, pa mali ne čitaju vaše postove, ako tu-i-tamo neki od malih dioničara i pročita neki vaš post on neće reagirati tako brzo kao vi. Brzina vas odala. Nikada mi nisu bili jasni likovi koji kao imaju dionice, a o istima pišu pesimistično i tako ružno, k'o da su te dionice žive i k'o da su im krvni neprijatelj. Brate, kad ja nešto ima to hvalim na sva zvona, pa jedino to je moralno i ljudski…ma pišite i rušite koliko vam drago, samo od zle rabote nikada koristi. i još nešto, ne laje pas zbog sela nego zbog sebe
Easy kolega…
Pa i ja mislim da su ovi koji prodaju promašili večeru. Ako su znalci, pa se iskrcavaju, zašto to nisu napravili davno prije kad su još nešto i mogli dobiti za ovu dionicu. Znači nisu nikakvi znalci. Ako su neznalci, onda su najvjerojatnije izgubili strpljenje i ne žele više niti čuti za JDPL. Moja teorija je bila nešto treće, a to je da to neki sa svojim/tuđim dionicama odrađuju posao za neke treće. Jedino što mi se u to ne uklapa je zašto to ne rade s minijaturnim nalozima. Bid im se nudi za takvu igru. Ali ako to rade s “tuđim” dionicama onda bi se mozaik potpuno složio.
Četvrto bi bilo da netko prodaje dionice jer računa da će se na dnu natrpati natrag. E taj je pak dobrano zakasnio na večeru.