JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kad ovaj papir cjenovno ode gore, pa vam ga ja prodam za lijepe novce, stockajte ga vi i splitajte do mile volje [wink]…čini mi se da nećete dugo čekati na taj vaš stock split…BDI okreće smjer [bye]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Kad ovaj papir cjenovno ode gore, pa vam ga ja prodam za lijepe novce, stockajte ga vi i splitajte do mile volje [wink]…čini mi se da nećete dugo čekati na taj vaš stock split…BDI okreće smjer [bye]

ok,a zasto bi uopce ovaj papiric trebao rasti? Lp

ok,a zasto bi uopce ovaj papiric trebao rasti? Lp
[/quote]

Zbog Jadro keksa ili Jedra na brodovima, nisam baš siguran… dr.(N)o je upućeniji [smiley]

Kako ćemo se svi čuditi kad netko uleti i u par koraka podupla cijenu ove dionice.
Ali i onda će biti jeftina.
A do tad lagani zimski san.
Postavit se negdje na 6x kuna, pa možda još što i uloviti za vrijeme sna.
Normalno tko ima s čime.
Ja nažalost ne. Sve mi je u papirima.
A na proljeće zaboravite na ove cijene koje sad gledate.

Jadroplov je dobar jer je nisko zadužen, pogledajte ostale hrvatske tvrtke i njihova kreditna zaduženja, Jadroplov je dobar jer ima nove brodove…dionica JDPL-R-A je dobra jer se prodaje po cijeni ispod 0,2 knjigovodstvene vrijednosti, pogledajte kako je jako malo dionica koje se prodaju po cijeni ispod 0,2 knjigovodstvene vrijednosti… dionica JDPL-R-A je dobra, jer je država većinski vlasnik, a potencijalni kupci u likovima raznoraznih kineza i rusa su uvijek tu negdje, sasvim blizu naše burze…sjetite se rusa koji su kupovali Petrokemiju i kineza koji su kopovali Luku Rijeku [wink]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Najveca vrijednost Jadroplova je uprava koja je pri vozarinama koje nisu dovoljne ni za pokrit troskove broda kupila dva broda i platila ih splitskom skveru dvostruko vise nego da su ih narucili u Japanu,Vijetnamu ili Kini. To je najveca vrijednost Jadroplova. Drzava vecinski vlasnik dobitna kombinacija,a potencijalni kupci za nijednu drugu firmu culi nisu osim za Hajduka iz Splita.
Mada ovo sto govorim ne znaci da se nece nekakav pijani dolutat do Hrvatske Rus nakon sto se probudi iz zimskog sna na proljece kad zamirisu jorgovani napucat cijenu ove dionice do 150 .

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

@ma mene nezanimaju nikavi kinezi,bugari,rusi mene zanima ovo na 50kn ako ode i stock split. Lp

Kako ćemo se svi čuditi kad netko uleti i u par koraka podupla cijenu ove dionice.
Ali i onda će biti jeftina.
A do tad lagani zimski san.
Postavit se negdje na 6x kuna, pa možda još što i uloviti za vrijeme sna.
Normalno tko ima s čime.
Ja nažalost ne. Sve mi je u papirima.
A na proljeće zaboravite na ove cijene koje sad gledate.

A rota sa ovim duplanjem cijene si ga stvarno pokaka [bye]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Najveca vrijednost Jadroplova je uprava koja je pri vozarinama koje nisu dovoljne ni za pokrit troskove broda kupila dva broda i platila ih splitskom skveru dvostruko vise nego da su ih narucili u Japanu,Vijetnamu ili Kini. To je najveca vrijednost Jadroplova. Drzava vecinski vlasnik dobitna kombinacija,a potencijalni kupci za nijednu drugu firmu culi nisu osim za Hajduka iz Splita.
Mada ovo sto govorim ne znaci da se nece nekakav pijani dolutat do Hrvatske Rus nakon sto se probudi iz zimskog sna na proljece kad zamirisu jorgovani napucat cijenu ove dionice do 150 .

Frankie mala korekcija. Bivšu upravu. Tragedija je da bivša uprava zna shipping i napravila je s…nje. Ni trenutna uprava (jednočlana) nije pogodila naručivši zadnji brod ali njoj mogu djelom oprostit jer nezna šta radi.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

BDI raste [wink]

@Techman
Ma princip je isti sve su ostalo nijanse. Uprave su generalno za nista.Glupa drzava tj vecinski vlasnik raspravlja kako jedan CEO ima placu od 50 tisuca kuna i to im je glavni problem. Ovo je placa koju na bulku ima 1. kuverte na nekoj osrednjoj kompaniji. Npr Senior fleet manager na Seateamu(Frontilne) kod gazde Fredriksena ima placu sa bonusima od 450 kila dolara godisnje.Oni ocekuju da ce na ovim pozicijama imat covjeka sa znanjem,a to znanje ne misle platit. Ipak je bolje zaposlit onda neku Katicu za sve dat jos 20 iljada kuna pa su rezultati zato kakvi jesu porazavajuci. Evo primjer kako to rade prave firme(seateam tj najveci brodovlasnik danasnjice Frerdriksen).Narucili u Kini bulkera od 189000 tona i kasnila isporuka i radi kasnjenja dobili brod za konacnu cijenu od 45 milja dolara. Sklopili ugovor na 5 godina po cijeni od 38000/dan,prodali ga njemcima za 85 miljona dolara s tim da u iducih 5 godina od vozarine njima ide jos 14000 dolara/dan. E sad ko ima mozga i zna racunat vidi u startu na brodu zaradjeno 40 milja plus jos 25,5 milja koje ce kapnit kroz 5 godina. I ovo ponovili jos jednom sa slicnim financijskim rezultatom.
U nas ni Drzava/vlasnik,DORH,USKOK,pravosudje nitko nije zaintersiran da se ne radi kvalitetno nego da se niti ne vrati ukradeno i procesuira pljacka od cca 100 milja dolara koja je u Jadroplovu napravljena. Svi su zadovoljni sa tim da ova firma tavori sa par trabakula jako skupo placenih. Pa je cijena shodno tome gdje je,a po meni je i ovakva kakva je precijenjena.
@Dr Oetker
BDI raste??? Odnosno danas je narastao.Da li to znaci da je doslo do promjene trenda??? Kako promjenit trend i dobit kvalitetnu upravu.

@STFACA

I 50 kuna je preskupo.50 kuna je realna cijena ove dionice danas,a ostanu li vozarine na ovim razinama jos 6 mjeseci 50 kuna ce bit nedostizni san. Jasno pitanje ostaje da li se isplati riskirat i uc po 50 ili sacekat promjenu trenda i uc na 90-100.Osobno sam pristasa ove druge opcije.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

@frankie stojim i cekam rasplet situacije. Lp

New Report

Close