JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neka nas još malo ovako…. [lol] [thumbsup]

Mnogima će biti uskoro jeftino i na >200 kn.

Ovdje će se dogodit sindrom INA,KSST…..pitanje je samo kad

Zašto?

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Zar Vi mislite da se neće privatizirati??????????

Aha na to ste mislili. Jednog dana hoće, da. Pa?

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Majko mila s tom privatizacijom više. Drugi post na ovu temu je bio 29.12.2005. i od tada se neprestano govori o privatizaciji. Moje skromno mišljenje je da je jadroplov trebalo privatizirati kad je brodarsko tržište cvjetalo, jer se tada mogao "uvaliti" nekom po 3-4x većoj cijeni nego što je danas. Postoje dvije stvari zbog kojih mislim da JDPL neće u privatizaciju u nekom kratkom roku a to je: 1) Zbog situacije u brodogradnji (konkretno Brodosplit) – treba čekati privatizaciju samih brodogradilišta, valjda će situacija se nekako riješit u Uniji 2) Brodarsko tržište u globalu – vozarine su niske, ne znam koliki dio prihoda od vozarina uopće pokriva operativne troškove pojedine vrste brodova (živo me zanimaju izvješća svih naših brodara za 1Q).

S druge strane, možda bi neko i privatizirao jadroplov u smislu dok je ovako "jeftin" i dok je tržište u banani s naznakom kasnijeg profitiranja u smislu kad tržište ozdravi, međutim knjige narudžbi brodova za isporuku u 2012. je smanjena u odnosu na 2011. za nekih 10-12%, pa ne znam ni sam kad očekivati neki značajniji oporavak tržišta (možda konačno eliminiranje svih single hullova sa svjetskih mora?).

Teorije koje su 50% vremena u pravu manje su ekonomične od bacanja novčića.

@ ileontic

Kolega država je imala ozbiljnu namjeru to napraviti a i timing je bio povoljan. Kao i mnogo drugih stvari u lijepoj našoj korupcija je pokvarila račune. Fond za privatizaciju je raspisao natječaj za konzultanta koji je trebao procijeniti vrijednost. Javilo se sedam timova a pobjedio je tim građevinara. Natječaj je pao ali na žalost i tržište. Ja sam vodio jedan tim i onako od oka JDPL je tada vrijedio 200.000.000,00 USD. Danas je ta cifra misaona imenica i nije čudo da ga država ne želi prodati u ovom trenutku. A može i zgodno poslužiti [lol]

Ima još jedna stvar. Knjiga naruđbi i broj novogradnji nisu iste brojke. Ima dosta brodova ugovorenih 2007-8 koje imaju odgođenu isporuku pa ove i iduće godine idu vani.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Moram ovo izdvojiti iz članka Dalmacijanewsa : Jamčit ćemo svojim dobrim poslovanjem, toliko dobro stojimo da ćemo i drugima pomoći – pojasnio je Peronja…
Čisto sumnjam da će pomoć onima koji su im pomagali kad je trebalo…
SUBVENCIJA DRŽAVE JE LEGALNO NAJBOLJA PROVIZIJA!!!
i tu prestaje sva priča… [sealed]

Zatišje na kupnji, na prodaji, a i na temi.. imamo Mexican standoff na djelu.. ali čini se da podtlak ipak lagano vuče prema gore.. :):

Dali netko moze postati Fearnleys report? Zahvaljujem

Dali netko moze postati Fearnleys report? Zahvaljujem

Učitelju! Pa gdje ste? 🙂

Vidim da je na ATPL kolega malibu bio ažuran, al ovdje nije još nitko postao, pa evo ja posljednja 2 weekly-a.
Nadam se da će|te iznijeti i neka svoja razmišljanja o shipping sektoru. Ujedno, ako ste i izašli iz brodara kad ste prestali pisati čestitam na tajmingu. Možda ovo prikupljate materijale za ocijeniti tajming ulaska? [wink]

Osobno držim da se ne treba žuriti, no povremeno grickanje biranih brodara moglo bi se pokazati jako isplativim kroz koju godinu.

trenutno imamo slijedece:
euro/dollar 1,425( uz sentiment daljnjeg jacanja eura barem jos 6 mjeseci)
brent oil 122$
vozarine oko 15000$
do kraja 2011 70milj tona neto novih kapaciteta+slijedi monetarno stezanje(jucer kina podigla kamatnjak, sutra se ocekuje ECB)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1373883/Toyota-shut-ALL-U-S-factories-Japan-tsunami-affects-supplies.html

http://www.bbc.co.uk/news/business-12982713

New Report

Close