fino pada ovaj jdpl…
Ivano 7 prodaje, zviznuo ga margin [yawn]
A jak pad kolega. Netko rušio sa 17.000 kn.
[/quote]
Ha kolega
prije manje od mjesec dana jdpl je bio cca 180 kn
Tamo je Ivano 7 sve ulupao i jos uzimao nma margin–nije ni cudo da sad prodaje…
a sad je jdpl 145…pa to je pad od 20 %
nije malo
[/quote]
Ha kolega
nije malo
[/quote]
Slažem se da izgleda groznije nego što zapravo je. Al kad bi netko i želio kupiti neku značajniju količinu dionica, teško da bi mu to tako lako i supjelo bez dizanja cijene…
[/quote]
Ha kolega
nije malo
[/quote]
Hehe.. kako je matematika rastezljiva ovisno o namjeri.. skoro ko statistički rezultati istraživanja javnog mnijenja, ovisno o naručiocu.
Od oko 180 do 145 pad od 20%.. Današnja prosječna je 147,xx. Najviša prosječna je prošli mjesec bila 173,xx. To je pad od 15%
Ne kažem da je pad gotov i da neće doći i na 20%, pa i više ako ode prema 130, samo mi je komično gledati ovu optiku trapa prema vlastitoj dioptriji pa komentiram. NHF
[/quote]
Slažem se da izgleda groznije nego što zapravo je. Al kad bi netko i želio kupiti neku značajniju količinu dionica, teško da bi mu to tako lako i supjelo bez dizanja cijene…
[/quote]
Bojim se da nas upravo zato ovde čeka lagani pad na malim prometima do cca 130-135.Zašto bi itko mlatio po asku kad može polako skupljat na bidu i debljat poziciju sa nižim prosjekom ulaza.Pošto vremena ima na ovaj način će neko uspit skupit značajniju količinu bez da diže cijenu.Imaoc sam ove dionice i ovo mi se ni malo ne dopada,al šta je tu je……
[/quote]
Ha kolega
nije malo
[/quote]
Hehe.. kako je matematika rastezljiva ovisno o namjeri.. skoro ko statistički rezultati istraživanja javnog mnijenja, ovisno o naručiocu.
Od oko 180 do 145 pad od 20%.. Današnja prosječna je 147,xx. Najviša prosječna je prošli mjesec bila 173,xx. To je pad od 15%
Ne kažem da je pad gotov i da neće doći i na 20%, pa i više ako ode prema 130, samo mi je komično gledati ovu optiku trapa prema vlastitoj dioptriji pa komentiram. NHF
[/quote]
Imate pravo
najviša je bila 173
najniža 145
to je pad od 16,19 %
Malo sam pretjero [thumbsup]
TROGIR
Ship Name TROGIR
DWT 44382
Built 2001-03
Flag CRT
Draft 11,50
44,382 BLT 01 HUANGPU/WW 7-10/3.2011 4-6 MOS USD 12,350 DAILY
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
TROGIR
Ship Name TROGIR
DWT 44382
Built 2001-03
Flag CRT
Draft 11,50
Dali je to dobra ili loša cijena. Meni se čini da je oko nule što se tiče isplativosti.
TROGIR
Ship Name TROGIR
DWT 44382
Built 2001-03
Flag CRT
Draft 11,50
Dali je to dobra ili loša cijena. Meni se čini da je oko nule što se tiče isplativosti.
[/quote]
Kolega u vrijeme kada svijetu prijeti ogromna INFLACIJA, raditi s nulom je kao raditi s minusom…a jdpl je daleko od nule…dolar pada kao sjekira, bas da vidimo koliko ce to loše djelovati na prvi kvartal
TROGIR
Ship Name TROGIR
DWT 44382
Built 2001-03
Flag CRT
Draft 11,50
[/quote]
Kolega u vrijeme kada svijetu prijeti ogromna INFLACIJA, raditi s nulom je kao raditi s minusom…a jdpl je daleko od nule…dolar pada kao sjekira, bas da vidimo koliko ce to loše djelovati na prvi kvartal
[/quote]
Kolega, pogledajte rezultate malo bolje i vidjet ćete da je minus u prošloj godini ostvaren prvenstveno zbog revalorizacije brodova. Gubitak za godinu iznosi 69 milijuna kuna, dok trošak vrijednosnog usklađenja iznosi 185 milijuna kuna. U prethodnoj godini trošak vrijednosnog usklađenja iznosio je 78 milijuna kuna tj. bio je 107 milijuna kuna manji. Znači minus za 2010. godinu nije operativni minus već čisto računovodstvene naravi.
Što se tiče pada dolara, morate imati na umu da su Jadroplovu i troškovi većim djelom u dolarima čime se djelomično poništava negativni efekt pada dolara.
I na kraju, vi ste spominjali da ste većim djelom svog portfelja u kešu. Ako je to točno, upravo vas bi inflacija trebala najviše zabrinjavati jer u slučaju inflacije držati keš znači stvarati gubitke.
Pozdrav.
TROGIR
Ship Name TROGIR
DWT 44382
Built 2001-03
Flag CRT
Draft 11,50
[/quote]
[/quote]
Kolega, pogledajte rezultate malo bolje i vidjet ćete da je minus u prošloj godini ostvaren prvenstveno zbog revalorizacije brodova. Gubitak za godinu iznosi 69 milijuna kuna, dok trošak vrijednosnog usklađenja iznosi 185 milijuna kuna. U prethodnoj godini trošak vrijednosnog usklađenja iznosio je 78 milijuna kuna tj. bio je 107 milijuna kuna manji. Znači minus za 2010. godinu nije operativni minus već čisto računovodstvene naravi.
Što se tiče pada dolara, morate imati na umu da su Jadroplovu i troškovi većim djelom u dolarima čime se djelomično poništava negativni efekt pada dolara.
I na kraju, vi ste spominjali da ste većim djelom svog portfelja u kešu. Ako je to točno, upravo vas bi inflacija trebala najviše zabrinjavati jer u slučaju inflacije držati keš znači stvarati gubitke.
Pozdrav.
[/quote]
Kolega djelomično ste u pravu, a djelomično niste. Istina je da je to računovodsto, ali morate biti svjesni činjenice da je to računovodstvo evidentiralo gubitak JDPL na razlici cijene koju su za brod platili škveru i njegove svjetske cijene, a to je gubitak od cca. 15 mil. $.
Toliko od mene