JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Domobran…
pa nema ovdje na grafu mog targeta…
na 155 sam oznacio da je kljucna potpora….buduci da je to puklo, jdpl moze u ambis

Ma kad sve ove postove analiziram zadnjih dana izgleda do Uskrsa ide u stečaj [tongue]
[/quote]

Kolega, nema panike. Sad investitori hvataju pozicije za ovu "tvornicu love" 2014. Trejderi ovdje nemaju što tražiti narednih 18 mjeseci.

Samo da nadodam ULPL i TNPL grade brodove u hrvatskim brodogradilištima i to im ne predstavlja problem (Nisu objavili po kojim cijenama i nikome nije palo na pamet mahati tužbama). Također bitno su zaduženiji od JDPL-a i sasvim je logično da se grade novi brodovi kada za to postoje kapaciteti, a ne kupuju polovni. Vezano za prve novogradnje vidljivo je iz bilanci da su korektno odrađene i da je tržišna cijena broda bila bitan element za utvrđivanje cijene kao i da su isplaćene državne subvencije i ne vidim zašto se pojavljuje sumnja da bi sada trebalo biti drugačije.
Vrijednost dionice je pala zbog negativnog sentimenta tržišta kao i zbog izlaska iz crobexa.

Pa da.. i nema neke razlike između navedenih brodara i Jadroplova, osim što bi njihovi glavni dioničari htjeli graditi u nas brodove po što nižoj cijeni, a većinski dioničar Jadroplova po što višoj, bar u trenutnoj situaciji.

Odnosno, zar držite da se interesi većinskog i malih dioničara Jadroplova podudaraju po pitanju cijene ovih novogradnji?

Kao što već rekoh, bolje dignit uzbunu prije nego kasnije. Neka objave ugovor ako nemaju što kriti.

Samo da nadodam ULPL i TNPL grade brodove u hrvatskim brodogradilištima i to im ne predstavlja problem (Nisu objavili po kojim cijenama i nikome nije palo na pamet mahati tužbama). Također bitno su zaduženiji od JDPL-a i sasvim je logično da se grade novi brodovi kada za to postoje kapaciteti, a ne kupuju polovni. Vezano za prve novogradnje vidljivo je iz bilanci da su korektno odrađene i da je tržišna cijena broda bila bitan element za utvrđivanje cijene kao i da su isplaćene državne subvencije i ne vidim zašto se pojavljuje sumnja da bi sada trebalo biti drugačije.
Vrijednost dionice je pala zbog negativnog sentimenta tržišta kao i zbog izlaska iz crobexa.

Pa da.. i nema neke razlike između navedenih brodara i Jadroplova, osim što bi njihovi glavni dioničari htjeli graditi u nas brodove po što nižoj cijeni, a većinski dioničar Jadroplova po što višoj, bar u trenutnoj situaciji.

Odnosno, zar držite da se interesi većinskog i malih dioničara Jadroplova podudaraju po pitanju cijene ovih novogradnji?

Kao što već rekoh, bolje dignit uzbunu prije nego kasnije. Neka objave ugovor ako nemaju što kriti.
[/quote]
Upravo tako, ako ne objave neće me začuditi da na ovim brodovima IGH projektira WC

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

@ dugi2000

Ako je to pravilo zašto onda dionice koje su ušle u sastav crobexa nisu odradile rast koliko je JDPL pad??????????????

ha decki

ja sam vam prije par dana postao graf i pisao da se ide dolje…Tad se ivano7 -robanticco gurao na bid po 155 da ne nestane…pisali ste i da neki Purko kupuje…ko je to uopce

evo vam opet taj graf, pa malo pogledajte

[/quote]

Kolega upišite na tražilicu Purko pa cete saznati!
Lp

Kolega Domobran…
na 155 sam oznacio da je kljucna potpora….buduci da je to puklo, jdpl moze u ambis, cca 130 kn

TRENUTNO DNO JE 147.Izgleda kao jaca potpora a otpor rastu je na 163,50 a sljedeci na 172. Mislim da je ovo na 147 dno.TRENUTNO.Ako ga probije ide na 133.

Kolega Domobran…
na 155 sam oznacio da je kljucna potpora….buduci da je to puklo, jdpl moze u ambis, cca 130 kn

TRENUTNO DNO JE 147.Izgleda kao jaca potpora a otpor rastu je na 163,50 a sljedeci na 172. Mislim da je ovo na 147 dno.TRENUTNO.Ako ga probije ide na 133.

[/quote]

sLAŽEM SE KOLEGA U POTPUNOSTI [proud]

@ dugi2000

Ako je to pravilo zašto onda dionice koje su ušle u sastav crobexa nisu odradile rast koliko je JDPL pad??????????????

ha decki

ja sam vam prije par dana postao graf i pisao da se ide dolje…Tad se ivano7 -robanticco gurao na bid po 155 da ne nestane…pisali ste i da neki Purko kupuje…ko je to uopce

evo vam opet taj graf, pa malo pogledajte

[/quote]

Mene te sičice uopće ne zanimaju, ako padne na 130 kuna, neka.
Ako poraste na 170 kuna neka naraste. Moj puls će i dalje biti oko 65.
Prodavat neću, kupovat možda

po grafu se vidi da se puno trgovalo po 140-142 [sealed]

[lol]

i po 600 je se puno trgovalo

[lol]

i po 600 je se puno trgovalo
[/quote]
baš si to dobro uočio,trenutna cijena je na pola puta između 600 i 140,ko zna u kome će smjeru [rolleyes]

fino pada ovaj jdpl…
Ivano 7 prodaje, zviznuo ga margin [yawn]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

pozdrav, već dugo posjedujem jadroplov, i to sam ga kupovo dok je bio slom burze, doslovce za mizeriju, ali se jednostavno ne mogu se nacudit da je to takav shit od dionice, pa ne može se zadržati na razini od 160 kn..

New Report

Close