Kako spada po nekakvoj reguli nakon oktroiranja (nije bilo natječaja) Branimira Kovačića na čelo JDPL pisao sam na forumu da je red dati čoviku priliku i ne treba napadati odmah samo zato šta je došao iz Splitskog brodogradilišta. Kako političari imaju 100 dana poštede dok se snađu u svojim novim foteljama ja sam svoje kritično pero zamrznuo na isti period. Listavši jutros Slobodnu dalmaciju vidim članak u kom se mali dioničari JDPL prijete tužbom zbog štetnosti gradnje broda čija je navodna cijena 50000000 USD. I sve bi bilo normalno da masnim slovima nije tiskan komentar novog direktora koji ću prepisati.
U ovom trenutku ne vidimo na tržištu rabljeni brod koji bi odgovarao našim zahtjevima. Smatramo da kupnja takvog broda umanjuje sposobnost "Jadroplova" da odgovori zahtjevima tržišta u skoroj budučnosti-istiće Kovačić
Unquote
Nakon ovoga zaista moram obustaviti silenzio stampa koji sam planirao kako bi dao novom predsjedniku uprave malo vremena da se snađe. Ovakvu izjavu koja nema veze sa stvarnim stanjem na tržištu polovnih brodova davno nisam čuo na ovim prostorima. Naučili mi svašta od političara ali da to kaže dojučerašnji visokopozicionirani djelatnik Brodosplita i današnji čelnik JDPL nisam očekivao. Tako nešto o pomorskom sektoru može kazati ili totalni analfabeta ili p…n postavljen samo sa jednim ciljem. Ovakvu izjavu mogu nazvati samo elementarnom nepogodom za JDPL i njegove male dioničare. Mislio sam da je zavist proturila glas da je naj bolji kadrovki potez bossa u škveru taj šta je talenat otišao iz škvera.
Kako spada po nekakvoj reguli nakon oktroiranja (nije bilo natječaja) Branimira Kovačića na čelo JDPL pisao sam na forumu da je red dati čoviku priliku i ne treba napadati odmah samo zato šta je došao iz Splitskog brodogradilišta. Kako političari imaju 100 dana poštede dok se snađu u svojim novim foteljama ja sam svoje kritično pero zamrznuo na isti period. Listavši jutros Slobodnu dalmaciju vidim članak u kom se mali dioničari JDPL prijete tužbom zbog štetnosti gradnje broda čija je navodna cijena 50000000 USD. I sve bi bilo normalno da masnim slovima nije tiskan komentar novog direktora koji ću prepisati.
U ovom trenutku ne vidimo na tržištu rabljeni brod koji bi odgovarao našim zahtjevima. Smatramo da kupnja takvog broda umanjuje sposobnost "Jadroplova" da odgovori zahtjevima tržišta u skoroj budučnosti-istiće Kovačić
Unquote
Nakon ovoga zaista moram obustaviti silenzio stampa koji sam planirao kako bi dao novom predsjedniku uprave malo vremena da se snađe. Ovakvu izjavu koja nema veze sa stvarnim stanjem na tržištu polovnih brodova davno nisam čuo na ovim prostorima. Naučili mi svašta od političara ali da to kaže dojučerašnji visokopozicionirani djelatnik Brodosplita i današnji čelnik JDPL nisam očekivao. Tako nešto o pomorskom sektoru može kazati ili totalni analfabeta ili p…n postavljen samo sa jednim ciljem. Ovakvu izjavu mogu nazvati samo elementarnom nepogodom za JDPL i njegove male dioničare. Mislio sam da je zavist proturila glas da je naj bolji kadrovki potez bossa u škveru taj šta je talenat otišao iz škvera.
Može li neki link ili copy paste članka?
Na žalost ne zato sam i prepisao. To je u podlistku Slobodne.
Da, tražio i ja na online Slobodnoj, ali izgleda da nije dostupno..
U svakom slučaju, još jedan u nisci biserja na ogrlici izjava iz hrvatskog gospodarstva/politike.
No, sad mi je još draže što je i g. Purko ušao u JDPL, nadam se da će braniti svoje a time i naše interese i da im neće ovo proći tek tako.
Pogotovo sad kad je sezona prosvjeda i atmosfera linča u zraku. Da sam ja na njihovom mjestu, dobro bih razmislio što mi je činiti. Prošlo je vrijeme slijepog potpisivanja svega i svačega uz naknadno pranje ruku od svake odgovornosti.
Možda da pošaljemo mail Pernaru pa da nas se spomene u megafon? [rolleyes]
Mislim stvarno mi nije jasno kako ovakvi likovi mogu dati takve izjave, koje se u 2 minute googlanja pokažu kao totalne budalaštine, i onda imaju obraza ići među ljude i glumit neki status.
Još mi je donekle jasno kad na forumu netko tako nešto ide baljezgat skrivajući se iza anonimnosti nicka, ali ovako javno..
Unquote
Bogami ovaj je učio busines u Kumrovcu ili ako je u Kumrovec zakasnio zbog godina zasigurno je radio prema Kumrovačkim uđbenicima. Po Kovačićevoj logici JDPL če bolje odgovoriti zahtjevima tržišta brodom Hrvatskog podrijetla plačenom 50000000 dolara (ako to kojim slučajem bude konačna cijena u šta sumljam) nego Japanskom novogradnjom za koju treba izdvojiti 31000000 ili Kineskom od 27000000. Moje očekivanje od novog direktora ne ide ispod toga da će umjesto imena Jadroplov na trup napisati PRODUCT OF CROATIA šta bi trebalo novogradnji osigurati vozarine bar 50% veće od konkurencije. Direktorova logika je što je brod skuplji to bolje odgovara zahtjevima tržišta u skoroj budučnosti. To bi moglo malo pogurati i BDI šta bi svima bilo na korist.
Ma čisti Kumrovec. Kažem vam . Kumrovec MBA. Ajmo kolege forumaši malo u istraživačko novinatstvo. Pogledajte komentare čitatelja ispod članka na linku u Slobodnoj dalmaciji.
Bilo bi intertesantno otkriti punca.
Da, tražio i ja na online Slobodnoj, ali izgleda da nije dostupno..
U svakom slučaju, još jedan u nisci biserja na ogrlici izjava iz hrvatskog gospodarstva/politike.
No, sad mi je još draže što je i g. Purko ušao u JDPL, nadam se da će braniti svoje a time i naše interese i da im neće ovo proći tek tako.
Pogotovo sad kad je sezona prosvjeda i atmosfera linča u zraku. Da sam ja na njihovom mjestu, dobro bih razmislio što mi je činiti. Prošlo je vrijeme slijepog potpisivanja svega i svačega uz naknadno pranje ruku od svake odgovornosti.
Možda da pošaljemo mail Pernaru pa da nas se spomene u megafon? [rolleyes]
[/quote]
Nije ušao Purko već jadran kapital. Bilo bi zanimljivo pogledati od koga je jadran kapital većinom kupovao. Mislim da je ekipa uzela cash i pretovarila dionice u jadran kapital kojemu to neće biti neko opterećenja, a društvo će ponovo uletiti po 130 kn nazad i čekati novi uspon.
Istina, piše u Top10 Jadran kapital, ali nije ni Purko daleko od te priče
mogu li mali dioničari tužbom zaustavit moguće rasipanje novca na štetu JDPL-a?Ili se sve igra uz prešutni blagoslov EU? [sealed]
Ma imamo mi nešto učinkovitije od tužbi.. na tragu ‘Sedmorice veličanstvenih’:
http://www.thepostgame.com/blog/futuresport/201103/pint-sized-pin-machine-8-year-old-wrestling-champ
Već je kontaktiran, honorar nije mali, ali stane u kamion sladoleda. [sealed]
ko zna oče li uopće šta bit o toj tzv.privatizaciji škvera,kupuje se vrijeme na svaki način.Da je to nekakva profitabilna djelatnost,davno bi to raspikuće rasprodali.
Samo da JDPL ne upropaste. [pray]
Mislite li da bi Jdpl naručivao brodove u škveru da je privatiziran. Prvo ide privatizacija škvera pa teko onda jadroplova, ako do tada nešto ostane od njega.