JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene je samo strah kako kaže onaj sindikalac da tebe ne lupi onaj margin,onda smo naj…..i

Mene je samo strah kako kaže onaj sindikalac da tebe ne lupi onaj margin,onda smo naj…..i

hahaha
pa nemam ja nikakav margin…..evo najiskrenije……..
To je za kockare i budale,………..
[tongue]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

A uostalom prosjek mi je još uvjek debelo ispod trenutne cjene……. [kiss]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Hvala odmah mi je lakše kad je tako

odmah ti je lakse,kad su i ostali JDPL-ovci u debelom minusu
hehe

o čemu ti??????

komentirao si s ivanom prosjek koji imate sa jdpl-om
i kad je njemu trenutno sada ispod cijene rekao si da ti onda i tebi lakše
znači i ti si ispod trenutne cijene,baš kao i većina dionicara jdpl-a
kuzis na sta sam mislio

UFFFF

sta vam se to dogadja s dionicom…
Ko da su vam sve brodove somalski gusari oteli [lol]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Kakva je ovo bježanija iz JDPL. Ima neko neki info?

...

pa sta se ovo dešava sa jdpl-om

iz dana u dan minus,

gdje su ti analitičari koji prognoziraju rast ove potcijenje dionice

Ugovor za spašavanje škvera štetan za Jadroplov?

Kako u nas to već ide, odmah nakon što je u subotu u splitskom škveru potpisan ugovor s Jadroplovom o gradnji novog broda, krenule su priče kako se radi o prilično isforsiranom i za domaćeg brodara štetnom ugovoru. Imperativ potpisivanja ugovora bio je presudan.

Samo dan poslije skidanja zabrane ugovaranja novih poslova, premijerka Kosor "ukazala" se u Brodosplitu, sva sretna i ozarena, i to na dan kad se u Zagrebu odvijao dotad neviđen protuvladin prosvjed na Krvavom mostu. Potrčala je Jadranka Kosor da škverane obraduje lijepom vijesti i donese im novi posao, koji je u ime Jadroplova potpisao dojučerašnji direktor prodaje Brodosplita Branimir Kovačić.

A po njemu Jadroplov će platiti 50 milijuna dolara za brod koji, cijene stručnjaci i poznavatelji prilika, na svjetskom tržištu stoji tek 30-ak milijuna! Ali je zato kvalitetan, odgovorit će škverani, a vjerojatno će se istim argumentom poslužiti i novi šef Jadroplova, koji sjedi malo s jedne strane stola (škver), a malo s druge (brodar). Mjesta za pitanje o opravdanosti i rentabilnosti ugovorenog posla za posjeta premijerke Kosor jednostavno nije bilo. Mene danas samo o lijepim stvarima pitajte, nedvosmisleno je poručila preko svog glasnogovornika Mladena Pavića.

Teško da se tog dana u splitskom škveru i od bilo koga drugog mogao dobiti suvisli odgovor na pitanje kako se izvlači splitski škver iz ponora. Vadimo Brodosplit, a "kacajemo" Jadroplov? Je li to ta formula?

Nadzorni odbor Jadroplova tek će razmotriti ugovor

Šef Nadzornog odbora Jadroplova i predsjednik Splitsko-dalmatinskog HDZ-a Kruno Peronja na svečanosti u Brodosplitu nije bio, a nije bilo ni njegovog patrona, tajnika stranke Branka Bačića, kojeg je navodno shrvala visoka temperatura. Peronjin izostanak vrlo je znakovit, radi toga su se uzburkali duhovi među splitskim HDZ-ovcima koji će ovog tjedna nastojati saznati zbog čega im je šefica okrenula leđa.

Peronja je iskusni lisac pa se ni na naše pitanje o kvaliteti ugovora kojeg je sklopio Jadroplov sa Brodosplitom nije tek tako dao nasanjkati. Gradi li splitski škver preskupo ono što se na svjetskom tržištu da dobiti znatno jeftinije.

– Svakako ćemo imati u vidu da je riječ o kvalitetnom brodu, znatno kvalitetnijem od ostatka svjetske konkurencije. To pitanje ćemo razmotriti na skoroj sjednici Nadzornog odbora. Najvažnije je da je skinuta zabrana Europske komisije na ugovaranje novih poslova i što je konačno odobreno restrukturiranje – kaže Peronja.
Nikakve spektakle od sjednice Nadzornog odbora ne bi trebalo očekivati, jer je nemoguće zamisliti da bi Peronja ugovor potpisan uz blagoslov šefice Jadranke Kosor mogao proglasiti lošim, ili čak, ne daj Bože, štetnim. Pogotovo u situaciji kad mu je pozicija u stranci vrlo klimava.

Razvidno je da se velikim firmama u državnom vlasništvu i dalje upravlja neracionalno i politikantski. A kad se podvuče crta ispod računa, zna se tko će snositi milijunske troškove takvog gospodarenja. Građani, porezni obveznici, kao i dosad.

KRISTINA BALIĆ
http://www.dalmacijanews.com/Biznis/View/tabid/73/ID/49111/Ugovor-za-spasavanje-skvera-stetan-za-Jadroplov.aspx

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

komentirao si s ivanom prosjek koji imate sa jdpl-om
i kad je njemu trenutno sada ispod cijene rekao si da ti onda i tebi lakše
znači i ti si ispod trenutne cijene,baš kao i većina dionicara jdpl-a
kuzis na sta sam mislio

Po postu kolege Ivana ispada da je on još uvijek u plusu, jer mu je prosjek "..još uvjek debelo ispod trenutne cjene…..", tako da ni meni nije baš jasno na šta se mislilo. Odnosno čini mi se da je negdje kratki spoj, no ja neću upirati prstom..

New Report

Close