JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bit ce skakanja sa zgrada ako ovo pukne

Kolega DELUX, kako će izlazak Jadoplova iz Crobexa utjecati na ovu dioincu, što mislite?

lp
[/quote]
a sto vi mislite
kakvo je vase misljenje glede toga?
[/quote]

Obično liste margin kredita ovise o tome da li je dionica u sastavnici Crobex-a.
To znači da marginaši više neće moći ulagati u JDPL.
Obično investitori kada ulažu, prvo gledaju službenu kotaciju i Crobex.
Obično počesto bude na kraju i stvarno..

Paa, onak… ne izgleda mi baš dobro to.
Mislim da je jedina dobra stvar oko ove dioince moguća privatizacija ( možda se varam ne pratim to baš 100 % ), ali o tome nema riječi već dulje vrijeme zar ne?

lp i sretno
[/quote]
ma kolega

pa pogledajte stanje u brodarskom biznisu
vozarine nikada manje…
NIJE DOBRO, nije vrijeme za privatizaciju

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

vidim da su se počele okupljati jake sindikalne snage udružene u samaritanskom pohodu spašavanja posrnulih duša…
bit će da je ovdje vrijeme za ulazak

Kolega DELUX, kako će izlazak Jadoplova iz Crobexa utjecati na ovu dioincu, što mislite?

lp
[/quote]
a sto vi mislite
[/quote]

Drago mi je vidjeti vas dvojicu na topicu. Posebno zato sto sam siguran da ste sposobni uzeti podatke o vrijednosti brodova na svjetskom trzistu iz neke od publikacija (npr. Platou monthly), priblizno izracunati vrijednost brodova koje ima Jadroplov, oduzeti sve obveze i dodati vrijednost kratkotrajne imovine (znaci zanemarimo zgradu i drugu eventualnu dugotrajnu imovinu osim brodova, koja ionako vjerojatno ne vrijedi puno). Tako bi dobili procjenu NAV-a. Od tog NAV-a onda oduzmite 20 milijuna dolara koje ce JDPL eventualno izgubiti na sljedeca dva broda u Brodosplitu, pa podjelite s brojem dionica…

Bas me zanima sto cete dobiti kao rezultat.
Zelim reci da je i uz gradnju jos ova dva broda dionica znacajno podcjenjena. Ukoliko se nakon jos dva broda nastavi graditi u Brodosplitu s velikim gubicima, onda ste u pravu, ali kod ulaganja uvijek postoji rizik…

lp
[/quote]
a sto vi mislite
[/quote]

Obično liste margin kredita ovise o tome da li je dionica u sastavnici Crobex-a.

Mislim da je jedina dobra stvar oko ove dioince moguća privatizacija ( možda se varam ne pratim to baš 100 % ), ali o tome nema riječi već dulje vrijeme zar ne?

lp i sretno
[/quote]
ma kolega

vozarine nikada manje…
[/quote]

Nisam gledao kakvo su izvješće izbacili.. ?
Sad sam pogledao ( ispričavam se brodare uopće ne pratim u zadnje vrijeme ), ma je li to BDI 1262!!???

To generira ne mali gubitak, kako li je tako palo samo?
Vozarine između 3000-3500, generalno gledajući daju priliku za kakvu takvu dobit brodarima, ovo je katastrofalno malo.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kolega plavi, pogledajte si indekse za brodove koje ima JDPL, a ne ukupni BDI kojeg odredjuju i vozarine za Capesize-ove i Panamaxe… Nije sjajno, ali nije ni tako lose…

PS Gubitak je rezultat realne procjene vrijednosti (preplacenih) brodova iz Brodosplita.

I to vam sve govore ljudi koji su na forexu izgubili i dršku za štap……… [lol]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

lp
[/quote]
a sto vi mislite
[/quote]

Drago mi je vidjeti vas dvojicu na topicu. Posebno zato sto sam siguran da ste sposobni uzeti podatke o vrijednosti brodova na svjetskom trzistu iz neke od publikacija (npr. Platou monthly), priblizno izracunati vrijednost brodova koje ima Jadroplov, oduzeti sve obveze i dodati vrijednost kratkotrajne imovine (znaci zanemarimo zgradu i drugu eventualnu dugotrajnu imovinu osim brodova, koja ionako vjerojatno ne vrijedi puno). Tako bi dobili procjenu NAV-a. Ot tog NAV-a onda oduzmite 20 milijuna dolara koje ce JDPL eventualno izgubiti na sljedeca dva broda u Brodosplitu, pa podjelite s brojem dionica…

Bas me zanima sto cete dobiti kao rezultat.
Zelim reci da je i uz gradnju jos ova dva broda dionica znacajno podcjenjena. Ukoliko se nakon jos dva broda nastavi graditi u Brodosplitu s velikim gubicima, onda ste u pravu, ali kod ulaganja uvijek postoji rizik…
[/quote]
sve u zivotu je rizik, no postoji nesto sto se zove omjer rizika i nagrade
Ako se u vrelom ulju nalazi 5 kn necu gurnuti ruku unutra, ali ako u kanti vode vidim zlatnik, onda cu smociti ruku
usto jdpl više para nema
kako ce platiti nove brodove?
Zaduzivanjem, sto ce pokvariti bilancu..
bilancu ce pokvariti i cim u nju udju preplaceni brodovi jer ce ih morat knjizit po realnoj vrijednosti…
ima tu svasta nesto.

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Kolega plavi, pogledajte si indekse za brodove koje ima JDPL, a ne ukupni BDI kojeg odredjuju i vozarine za Capesize-ove i Panamaxe… Nije sjajno, ali nije ni tako lose…

Možete li mi reći koji su indexi bitni za Jadroplov?
Supramax?
Nikada nisdam imao ovu dionicu, pa nisam neki stručnjak priznajem..

Hvala!

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

+ JDPL NA 154,57 ———- 154,56——155,05

lp

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

lp
[/quote]
a sto vi mislite
[/quote]

lp i sretno
[/quote]
ma kolega

vozarine nikada manje…
[/quote]

Nisam gledao kakvo su izvješće izbacili.. ?
Sad sam pogledao ( ispričavam se brodare uopće ne pratim u zadnje vrijeme ), ma je li to BDI 1262!!???

To generira ne mali gubitak, kako li je tako palo samo?
Vozarine između 3000-3500, generalno gledajući daju priliku za kakvu takvu dobit brodarima, ovo je katastrofalno malo.

lp

[/quote]
MINUS kolega, izbacili su M I N U S 48 milijuna kn

Možete li mi reći koji su indexi bitni za Jadroplov?
Supramax?
Nikada nisdam imao ovu dionicu, pa nisam neki stručnjak priznajem..

Hvala!
[/quote]

Supramax i handymax. Imate na temi ATPL dnevno postanje pojedinacnih indeksa u bodovima i dolarima (postovi kolege Smootka). Takodjer u izvjescu (od prosle godine, ali mozda u nekom od kvartalnih) imate djelomicni info o vozarinama i rokovima na koje su neki brodovi dani u najam. Primjetit cete da su Supramaxi skoro tri puta skuplji (tj. vozarine vise) nego za visestruko vece Capesize-ove.

Ponavljam, situacija nije ni blizu tako dobra kao prije nekoliko godina, ali nije ni katastrofalna. Od losih strana kod ove firme treba spomenuti i (cini mi se) previse administrativnog/upravnog osoblja, ali jedina velika opasnost po meni je daljnja gradnja po previsokim cijenama u Brodosplitu. E da ih netko barem hoce tuziti za stetno poslovanje.

Kolega DELUX je naravno u pravu sto se tice omjera rizika i nagrade. Ali ta je procjena i subjektivna, a meni se cini da je kod JDPL dovoljno dobra da bi cinio dio mog portfelja. Sretno svima!

lp
[/quote]
a sto vi mislite
[/quote]

lp i sretno
[/quote]
gospon plavi, bojim se da niš od privatizacije tak skoro
[/quote]
Kolega lanice, vjerujem da ste u pravu..
Pa ko bi pametan prodao jdpl po ovako niskim vozarinama

New Report

Close