JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

je li koristiš istu foru kao i nedavno kada su svi bili budale što ne skidaju sa aska, a ti kratio poziciju na 17x……….cccc….. [bye]

je li koristiš istu foru kao i nedavno kada su svi bili budale što ne skidaju sa aska, a ti kratio poziciju na 17x……….cccc….. [bye]

Ne niste upravu kolega…….
pokratio TADA malo čisto RADI TREJDA……..i napisao 20% jdpl……..
Neznam u čemu je problem…….

lp

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

dajte pustite tog ivana

čovjek druka za rast dionice,a onda kada padne cijena kaze da je prodao po toj i toj cijeni
i da on nije na gubitku
🙂

Ok…
Mislite šta vas volja….

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

realno gledano,pokazatelji za JDPL su shit
ali je dionica dobra za trade!
imao sam osobno po nekoliko puta JDPL ali ne vise od 2 dana u portfeljiu

tako da sve te dionice koje imaju lošu bilancu tipa JDPL,ingra- to je za trade 1-2 dana držiti i odmah na prodaju

usporedite nominalu od sadašnje vrijednosti, i dobit(koje uopće i nema)

tako da sve te dionice koje imaju lošu bilancu tipa JDPL,ingra- to je za trade 1-2 dana držiti i odmah na prodaju

Kolega ne bih se slozio da jdpl trenutno ima lošu bilancu
No sljedece godine ce sigurno imati lošiju..

Ono sto je glavni problem ovog brodara je nacin na koji ce placati skupo kupljene brodove, a dokle god ova tvrtka ne bude privatizirana , nema tu kruha…trejdanje ok, ali nista više..
I jos sisanje jdpl od strane nasih brodogradilista
jednom rjecju K O M A
A privatizacija na ovim vozarinama moze donijet malo više od bureka i jogurta…
Treba cekati neka ljepsa vremena u brodarstvu za privatizaciju

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Dok je ova garnitura na vlasti nema privatizacije Jadroplova. Ta ista garnitura (isto porijeklo i način vladanja – čitaj lopovluka) ne želi da se ljudi sjećaju Croatia linea. Prodaja Jadroplova za njih znači potvrda neuspjeha poslovanja državnih tvrtki. Zato Jadroplov koriste kao generatot pokrivanja minusa u splitskom Brodogradilištu gdje će Jadroplov plaćati 30 posto veću cijenu nego na tržištu novogradnji. Istina, to je mali udio u kapacitetu škvera, ali političari igraju na dojam a ne na stvarne brojke. Zato u Jadroplovu dionica nema šansu. Imam dionice Jadropolova.

I da napomenem kvaliteta brodova u škveru i u aziji se nemože usporedit…

Točno, oni u Južnoj Koreji i Japanu su neusporedivo bolji, što se jasno vidi na second hand marketu
[angry], zatim dolaze ostali pa na kraju Kina.
Ipak, kod kupnje dionica uvijek su mi bitne tri stavke i to prihodi, zaduženost i tržišna vrijednost, zato sam kod JDPL in, jer su zadnje dvije "interesantne".

Točno, oni u Južnoj Koreji i Japanu su neusporedivo bolji, što se jasno vidi na second hand marketu
Ipak, kod kupnje dionica uvijek su mi bitne tri stavke i to prihodi, zaduženost i tržišna vrijednost, zato sam kod JDPL in, jer su zadnje dvije "interesantne".
[/quote]

Budući da su se pojavili novi eksperti na topiću to bih ipak prepustio njima da komentiraju… [lol]
mane su promovirali u drukera pa se nebih izjašnjavao……

Što se tiče brodara stručni su a i imaju iskustvo depilacije na ulpl…… [cool]

Kolega, preporučio bih vam da proučite ponudu investicijskih fondova.

[/quote]

Da, ali nažalost ova srednja se polako topi.

[/quote]
Lako šta se ne može usporediti kvaliteta ali ne može se ni cijena. Nitko nema šta naš škver imade. Prošli tjedan sam dobio info koji me je šokirao. Zadnje novogradnje JDPL u škveru bile su ugovorene po 52 milje minus 10+10%. Novogradnje su navodno stvarno goštale 58 milja. Škver je i tako visoku cijenu uspio premašiti za 6 milja po brodu [bye]

Šečer na kraju. Francuz ropax , po nekim informacijama a koje bi mogle biti vjerodostojne, je Demoklov mač nad škverom. Francuz je počeo prodavati karte za 7 mjesec (isporuka planirana 5 mjesec) a čudo ravno slijetanju rusa na Mars bi se trebalo dogoditi da bude isporučen prije 9 mjeseca. Mogući scenarij si pokušajte predočiti sami.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

New Report

Close