JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da, na novi dug sam mislio.
e sada pitnaje.
Da li ce JDPL trpjeti gubitke i financirati skverane ili ce to raditi privatna tvrtka DIV?
zakljucak je jednostavan

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

da, na novi dug sam mislio.
e sada pitnaje.
Da li ce JDPL trpjeti gubitke i financirati skverane ili ce to raditi privatna tvrtka DIV?
zakljucak je jednostavan

Jadroplov ce trpjeti gubitke..

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Pa zašto onda ne pada……. [bye]
evo vidim svojski se trudite uhvatit nekog da malo proda….. [bye]
Ali neide…….. [bye] [yawn]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Fino je pao cash u jdpl
sa 200 na 30-ak kn po dionici..
Kupuju momci brodove..
Bas me zanima cime ce nove brodove koje su narucili platiti..
Morat ce se zaduziti..
A kako ce kamate placati, kad rade s minusom

s time su (pre)platili dva nova broda. za njih su, recimo, dali 170 kn po dionici (koliko su keša izgubili) ili oko 26 mil USD svaki. a nisu. platili su ih skoro duplo više. s obzirom da se nisu zaduživali, dapače, još i smanjili dug, i s obzirom da "rade s minusom", pitanje je od kud im samo ti ekstra novci?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

a vi stvarno mislite da je škver u privatnim rukama [lol] [lol] [lol]
i da je sve sad sređeno
i da nije i dalje dijelom na teret poreznih obveznika

šta se mene tiče, a i dugoručnog poslovanja Jadroplova.

Evo me opet.. dugoručnog haha. Vrijeme je za Nescafé!

Pa nekako se nadam kad škver pređe u privatne ruke, da će se uloga Jadroplova kao kasice prasice bar umanjiti, a u idealnom slučaju da više neće biti potrebe da JDPL ostane u državnim rukama, pa će ići na bubanj s obzirom na situaciju u državnoj blagajni.

Koje je vaše mišljenje ako DIV postane vlasnik škvera, pa i ako ne postane. S obzirom da se ide prema EU i da se treba odraditi to restrukturiranje, ako škver preživi još par godina to bi trebalo značiti i da su uspješno odradili zadaću, a onda će valjda biti i nešto konkurentniji pa će se moći naručivati brodovi po nižim cijenama, relativno na svjetski prosjek. ??

Pritom ne mislim da će biti niže od svjetskog prosjeka, nego i dalje više, ali bliže svj. prosjeku.
Za dostići svjetski prosjek, ima tu još puno posla, u smislu kapitalnih ulaganja i promjene mentaliteta sa socijalnog na tržišni.

Mislim da je većina dionica na ZSE odradila pristojan pomak prema svojoj Book Value. Brodari su nepotrebno previše zaostali i mislim da dolazi vrijeme njihovog vala. Meni bi bilo logično da se pomaknu negdje na 60 % BVPS. Tim više jer iz krize izlaze jači nego prije krize.
Nadam se da Kalmeta ima malo časti i da nije usosio Kovačića tjerajući ga da gradi brodove u Splitskom škveru bez sufinanciranja.

Mislim da je većina dionica na ZSE odradila pristojan pomak prema svojoj Book Value. Brodari su nepotrebno previše zaostali i mislim da dolazi vrijeme njihovog vala. Meni bi bilo logično da se pomaknu negdje na 60 % BVPS. Tim više jer iz krize izlaze jači nego prije krize.
Nadam se da Kalmeta ima malo časti i da nije usosio Kovačića tjerajući ga da gradi brodove u Splitskom škveru bez sufinanciranja.

ovo može pomaknuti samo privatizacija, a nje neće biti bar još godinu dana. kome se da čekati OK, a ostali najbolje da se prebace u neke druge dionice [yawn]

Bolje širit flotu nego se zaduživat putem komercijalnih zapisa za isplatu dividende……

Kolega čestitam. Vidim da ste proučili materiju. [thumbsup] [rolleyes] [lol]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Ne pricam o trenutnom dugu vec o buducem.
trenutno JDPL nema duga a li nema ni casha
kako ce raditi 2 broda za cca 40 mil dolara svaki, pa na dug.
A tko ce vratit taj dug ako se vozi za gorivo trenutno?

Kolega blueman
Banke jedva cekaju ovakve ko jdpl…
a i naša brodogradilišta..
Pa moraju naši škverovi od nekoga živjeti…

A u rdg strava i užas u Obali kneza Branimira

2008. gubitak 46 milijuna kn
2009. gubitak 25 milijuna kn
2010. gubitak 48 milijuna kn

Pa njima da je David Copperfield predsjednik uprave ne mogu raditi s plusom

[/quote]

Talenti su se naljutili na mene i prekinuli komunikaciju kad sam na forumu napisao da biti pošten nije dostatna kvalifikacija za vođenje firme.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Kako bi netko opet moga izbit ove iz cipela na asku…….. [lol]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

New Report

Close