JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

E ovo je već loše……….
Škveranin na mistu direktora………….Bolje bi bilo da je osta Branko ovako smo jebali ježa……
Ne gine nan sve brodove ubuduće radit u šveru……..
Niti malo mi nije drago

Izgleda da su htjeli ovim izborom i službeno potvrditi da ova Peronjina izjava ide u realizaciju:

"Najavio je kako će Jadroplov, nastojeći pomoći domaćoj brodogradnji, i ubuduće graditi brodove u domaćim brodogradilištima iako su cijene gradnje povoljnije u svjetskim brodogradilištima."

http://www.poslovni.hr/vijesti/predsjednik-noa-jadroplova-papic-je-uspjesno-vodio-tvrtku-169625.aspx

E sad, jel ovaj izbor znači da država predaje JDPL u ruke škvera i da su ga spremni žrtvovati ugovaranjem novogradnji po izrazito nepovoljnim uvjetima ako im zatreba ili će se brodovi naručivati po istim uvjetima kao što vrijedi za TNPL, ULPL?
Ako bi išlo po istim uvjetima, uz državnu potporu, ajde nekako, pod uvjetom da ne pretjeraju sa brojem narudžbi koje bi nas preopteretile. Recimo još 2 supre ili možda još bolje 3 handy-a u iduće 2 godine bi bilo ok.
Al nije ugodno kad znaš da ti se većinski vlasnik baš i ne vodi tržišnim interesima, u stvari vodi, al ne na tržištu koje nas zanima, nego na glasačkom tržištu.

..Recimo još 2 supre ili možda još bolje 3 handy-a u iduće 2 godine bi bilo ok.

..u iduće 3 godine, s obzirom na stanje marketa, ali s kašnjenjem u isporuci bi se ionako gore navedene 2 vjerovatno i same pretvorile u 3.

info nulta ruka…jdpl mora ugovoriti 2 bulka (vjerojatno repeat nov. 466,467) po cijeni višoj za barem cca 5 mUSD (po brodu) od svjetske…Kovačić, iako nije napravio NIŠTA u škveru (kao ni Kovač) tijekom zadnje 2 godine, je Kovačev pouzdanik. Pošto je Kovač intimus s Popijačem (Kuštrakom), sugerirao im čovjeka s kojim će se najlakše dogovoriti oko cijene bulkova…
No, ovakvom, nenefikasnom, nerestrukturiranom i korumpiranom škveru, i ta će cijena biti nedostatna za barem cca 7 mUSD po brodu.
pitanje je samo hoće li DORH i državnoj tvrtki JDPL jednom zakucati na vrata…pa se ti pravdaj" Popijač mi naredio potpisati…"….

Me nema tu ništa dok god smo pupčano vezani za državu a kako se čini i dalje ćemo biti samo da se mogu raditi brodovi u škveru…..
Sve dok se ne privatizira škver neće ni jdpl……žalosno ali istinito i jako realno……….
Ovo riješenje je takvo kakvo je ……jučer skrati malo……..i danas ću,……….
Nesviđa mi se ovo………

lp

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Me nema tu ništa dok god smo pupčano vezani za državu a kako se čini i dalje ćemo biti samo da se mogu raditi brodovi u škveru…..
Sve dok se ne privatizira škver neće ni jdpl……žalosno ali istinito i jako realno……….
Nesviđa mi se ovo………

lp

skratio si ti pajdo jucer sve! [lol]

a cijeli vikend si drukao kako ćeš ti sve pokupovat i da slučajno neko nije prodao, prijetio se HTima i ostalim, a jučer ujutro si bio prvi u redu, čini mi se [bye]

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

Ne skrati sam samo dio(20%) JDPL………imam još 80% to je dugoročno…a i prosijek je odličan…
Nisam kratio ujutro nego popodne………
A ti "pajdo" zaključke donosi sam…….. [tongue]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Ne skrati sam samo dio(20%) JDPL………imam još 80% to je dugoročno…a i prosijek je odličan…
Nisam kratio ujutro nego popodne………
A ti "pajdo" zaključke donosi sam…….. [tongue]

a šta je s onima kojima si obećao jeftino prodati HT i otkupiti skupi jdpl??
mi još čekamo [cry]
nisi nas valjda izvarao [undecid]

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

Nisam čekam da mi HT dođe do 330 pa ću ga onda utopit……….
Šteta gfa je sad dirat jel da????? [kiss]

Nesviđa mi se ovo………

lp

Kolega, nemojte gubiti živce, pa JDPL je rastao isključivo na glasinama o mogućoj privatizaciji, i ponovo će rasti kad to postane aktualno. Zaista ne vidim ni jedan logičan razlog da država bude vlasnik tvrtke što obavlja prijevozničke usluge na globalnom tržištu i to će se rješiti još ove godine, pa svakako valja biti in.

Nesviđa mi se ovo………

lp

Kunuo si se u JDPl, kako drugo na ZSE ne valja, a sad pričaš o izlasku….Dosljedan si ko 90% forumaša.
Uostalom škver se u najkraćem roku mora ili privatizirat ili likvidirat. Mislim da nije trenutak kad si država može priuštiti da državnom imovinom podupire privatni škver. Netreba im još jedna afera.

Ma neću ništa kratit-………………
Ovaj purko kupuje sve u šesnest

Nesviđa mi se ovo………

lp

Kunuo si se u JDPl, kako drugo na ZSE ne valja, a sad pričaš o izlasku….Dosljedan si ko 90% forumaša.
Uostalom škver se u najkraćem roku mora ili privatizirat ili likvidirat. Mislim da nije trenutak kad si država može priuštiti da državnom imovinom podupire privatni škver. Netreba im još jedna afera.
[/quote]
bulkovi će se potpisati prije privatizacije.

2. info i drugi (ne)časni zadatak g.Kovačića
80% izgleda da će se JDPL privatizirati do kraja godine…onih 20%-ako se nešto ne izjalovi…

New Report

Close