JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I bez ovakvog HOROR izvješća JDPL je bio spreman na jednu korekciju do 132,00 kn

[cry]

Kolega,imate li kakov suvisli argument za ovu nebulozu ?
Izvješće je moglo biti i drugačije,prihodi veći za 11o miliona,na kraju prikazan gubitak od 48 miliona.
Gubitak je zbog vrijednosnog usklađivanja od 185 miliona,kad toga nebi bilo dobit bi bila 148
miliona.
E sada probajte raćunati kako vam drago,kapital raste BVPS po dionici oko 440 kn,tržna cijena 166kn
[/quote]
ovaj post ću ispravit u ponedjeljak jer imam filing da bu na bvps ipak dosta niža cijena [lol]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Zapravo je to dobro izvješće,zavisi kako gledate,kapital raste,nisu htjeli prikazati dobit,zašto ?

http://www.mojedionice.com/fund/dionica.aspx?sifSim=JDPL-R-A

Složio bi se s Fotijem,ostali komentari su navijački za pad, ima jedna stavka koju mnogi ne razumiju,radi se o vrijednosnom usklađivanju od oko 100 miliona.Moglo se to provući u dobit te još platiti dodatni porez.

ma nemoj
a kad im to ide na ruku, kad im na temlju toga rastu kapital i rezerve, onda je to ok, jeli?

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Zapravo je to dobro izvješće,zavisi kako gledate,kapital raste,nisu htjeli prikazati dobit,zašto ?

http://www.mojedionice.com/fund/dionica.aspx?sifSim=JDPL-R-A

Složio bi se s Fotijem,ostali komentari su navijački za pad, ima jedna stavka koju mnogi ne razumiju,radi se o vrijednosnom usklađivanju od oko 100 miliona.Moglo se to provući u dobit te još platiti dodatni porez.

ma nemoj
a kad im to ide na ruku, kad im na temlju toga rastu kapital i rezerve, onda je to ok, jeli?
[/quote]
Kolega Delux, ovisi što je pjesnik zamislio,postoje razne politike,jedna od njih je kako s što manje novca preuzeti tvrtku.
Ovo je jedno od najintrigantnijih izvješća na ZSE.

obožavam strvine-posebno ovce

I bez ovakvog HOROR izvješća JDPL je bio spreman na jednu korekciju do 132,00 kn

[cry]

Kolega,imate li kakov suvisli argument za ovu nebulozu ?
Izvješće je moglo biti i drugačije,prihodi veći za 11o miliona,na kraju prikazan gubitak od 48 miliona.
Gubitak je zbog vrijednosnog usklađivanja od 185 miliona,kad toga nebi bilo dobit bi bila 148
miliona.
E sada probajte raćunati kako vam drago,kapital raste BVPS po dionici oko 440 kn,tržna cijena 166kn
[/quote]
ovaj post ću ispravit u ponedjeljak jer imam filing da bu na bvps ipak dosta niža cijena [lol]
[/quote]
Matematika je je egzaktna nauka,filing je nešto drugo.

obožavam strvine-posebno ovce

Drago mi je ovdje na temi vidjet kolege Blua ,Deluxa,Hajriju,Mediu …..različite tipove ulagača ….
Njuškaju,u kešu su, a naš JDPL nemaju….. [thumbsup]

smanjuje se minus.......

Ma sto je tu intrigantno? Pa Jadroplov u svakom izvjestaju revalorizira svoje brodove na njihovu trzisnu vrijednost tako da je ovaj gubitak cisto kozmeticke naravi. U jako dobrim godinama ce im i osnovno poslovanje biti dobro, ali ce ostvariti i ekstra dobit na rastu vrijednosti brodova. U jako losim godinama ce im i osnovno poslovanje patiti, a ostvarit ce i gubitak na padu vrijednosti imovine tj. brodova.
Cini mi se da je ovo nekakvo prijelazno razdoblje – osnovno poslovanje im nije lose, ali eto trzisne vrijednosti brodova su im manje nego u zadnjem izvjestaju pa su te vrijednosti revalorizirali na dolje i pokazali gubitak.

@fotije
– slazem se u svemu osim u onome da revalorizacija ima efekt na cash flow. Revalorizacija je cisto knjigovodstvena operacija i ne vodi ni do priljeva ni do odljeva novca.

evo kvazi sindikalac media i ostali ,
kojih ne zanima jdpl i kojima je to bezvezna dionaca daju svoje viđenje…
Po meni vrlo dobro da su se uključili iako ih ne interesira…
evo media će nam javit kad će privatizacija….i očekuje dionicu na 100 kn iako ga ne interesira….
Ma kupio bi on nju i po 150 ali eto….
ne zato što je to dobra dionica nego zato što ga ne interesira…..
Ja u ponediljak povlačim svu lovu iz HT-a …..za svaki slučaj da se nađe….
Ionako jdpl nikoga ne interesira….

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Jednom rjecju

H O R O R OD I Z V J E S C A

Uljanik plovidba je za ove ENTERPRISE

Ovo je samo jedan od brojnih primjera zašto se ne isplati ulagati u državne firme.

Ljudi nikako da shvate da je firma= managment, a neki naši manageri bi uspjeli razvaliti i Apple !

Na trenutak sam pomislio da sam nešto krivo klikno. Likovi sa foruma INGR su se preselili na jdpl ali ovaj put drukaju na gore i brane izvješće. očigledno je da su ful ušli u jadroplov i sada im ne odgovora pad cijene koji će se dogoditi htjeli oni to ili ne, osim ako je purko spreman debelo odriješiti kesu i kupovati do besvjesti. Izvješće je loše ma što oni pričali i mislili o tome jer je gubitak gubitak.
činjenica je da je taj gubitak nastao zbog vrijednosnog usklađenja, tj. razlike u cijeni stvarne tržišne vrijednosti kupljenih novogradnji i cijene koju je jdpl platio škveru. Da su te brodove kupili u aziji gubitka nebi bilo i jdpl bi imao lijepu dobit. Znači, jdpl je žrtva državne politike koja ga je natjerala da novce potorši na domaći brod. Ono što me brine je činjenica da je bdi u banani i da tako skoro nećemo vidjeti rast cijena vozarina, jer uprkos rastu bdp-a u kini i indiji količina tonaže koja se nudi je prevelika za postojeću potražnju. bez većeg scrapa i otkaza narudžbi novogradnji nema ništa od oporavka vozarina jer će doći do dugotrajne stagnacije i poslovanja prijevoznika na rubu profitabilnosti. Što se privatizacije tiče nisam baš optimističan i ne očekujem neku cijenu jer svi znaju da kupuju firmu koja neće baš bajno poslovati naredne 2-3 godine. bojim se da bi se i tu mogao desiti slučaj kao i na lkpc da se jadroplov pusti u ruke fondova za gospodarsku suradnju za sitne novce jer eto posluje sa gubitkom, a da mali dioničari popuše na duži rok.

Vidio sam izvjesce odmah kad je izaslo na vidjelo i da sam imao ovu dionicu odmah bi prodao…taman sam imao nekih 4 min do zatvaranja zse.
Ovakav horor joj nisam vidjeo odavno i dionica bi trebala pasti najmanje u Ponedjeljak -15%, Ulpl koji ima dobiti cca 90 milja kuna on stagnira.Nemam nista protiv Vas dionicara ove tvrtke i zato mi se gadi trgovanje na ZSE jer je to jedna velika pljacka.Pogledajte samo LKPC sto rade malim dionicarima. [cry]

Covjek kad odluci uloziti u jednu dionicu izvrsi sve analize al to nista nevrijedi na ovom TK.
ZSE je napravljen da se ulazi i izlazi isti dan ili najkasnije naredni jer ako odlucite biti dugorocni investitor na 2-3 godine onda ste 100% pusiona.

Razlog ostajanja na ZSE:

Samo zato sto su niske dionice i znam kad -tad da ce dionice doci na svoje (trenutni rast od ove cijene min.300-400%) i onda kad prodam nikad se vise nevracam na TK.

Toliko sam razocaran da vise neznam sto bi napisao iako imam srece sto imam ulaze u dionice gdje sad brojim neku zaradu od cca 20% na trenutnim cijenama al mi nitko negarantira u slijedecim danima mogu biti u -20% bez ikakvog razloga.

Pogledajte samo IGH,DLKV,THNK,ULPL ATPL cijene pale na min bez ikakvog razloga.

Bez obzira koliki je balon prije bio napuhan cijene su zbog krize trebale pasti najvise cca 400%,a one pale i do 1500%.

Moj savjet trnutnim dionicarima ove tvrtke i drugih ulazite i izlazite u roku 2-3 dana,a dugorocan investiranja ostavite za mafiju-fond menađerima i nek se oni kolju međusobno.

lp i zelim svima da dođu do svojih targeta

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Na trenutak sam pomislio da sam nešto krivo klikno. Likovi sa foruma INGR su se preselili na jdpl ali ovaj put drukaju na gore i brane izvješće. očigledno je da su ful ušli u jadroplov i sada im ne odgovora pad cijene koji će se dogoditi htjeli oni to ili ne, osim ako je purko spreman debelo odriješiti kesu i kupovati do besvjesti. Izvješće je loše ma što oni pričali i mislili o tome jer je gubitak gubitak.
činjenica je da je taj gubitak nastao zbog vrijednosnog usklađenja, tj. razlike u cijeni stvarne tržišne vrijednosti kupljenih novogradnji i cijene koju je jdpl platio škveru. Da su te brodove kupili u aziji gubitka nebi bilo i jdpl bi imao lijepu dobit. Znači, jdpl je žrtva državne politike koja ga je natjerala da novce potorši na domaći brod. Ono što me brine je činjenica da je bdi u banani i da tako skoro nećemo vidjeti rast cijena vozarina, jer uprkos rastu bdp-a u kini i indiji količina tonaže koja se nudi je prevelika za postojeću potražnju. bez većeg scrapa i otkaza narudžbi novogradnji nema ništa od oporavka vozarina jer će doći do dugotrajne stagnacije i poslovanja prijevoznika na rubu profitabilnosti. Što se privatizacije tiče nisam baš optimističan i ne očekujem neku cijenu jer svi znaju da kupuju firmu koja neće baš bajno poslovati naredne 2-3 godine. bojim se da bi se i tu mogao desiti slučaj kao i na lkpc da se jadroplov pusti u ruke fondova za gospodarsku suradnju za sitne novce jer eto posluje sa gubitkom, a da mali dioničari popuše na duži rok.

Slazem se sa vama kolega iako sam u prijesnjem postu napisao svoje laicko misljenje o TK.
Ima ovdje dosta dionicara koji su se upecali na ovaj virtualni rast zadnjih dana pocevsi od 132 kn,pa do dana danasnjeg.
Bez obzira na stanje BDI i ostale gluposti brodari ce odraditi zadnji rast i tek onda treba u njih ulaziti iako sam u ULPL oko dvije godine i cvrsto sam odlucio da ga nedam ispod 1200 kn iako mi je ulaz prosijek negdje 650 kn.

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Kolega over manite se dionica…
Nije to za vas…
Pa vi pričate o padu od 1500%”’
pad je moguć maksimalno 100%…
A čudi me što uz ovakovo neznanje i dalje trgujete…..
Mora da ste dosta popušili kad je toliko gorčine…
Što se tiče jdpl….za njega se nemojte brinit….

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

New Report

Close