JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za direktora se najvjerovatnije gura Branko Grgić…….blago nama… još jedan politički poltron i lizoguz [angry] [cry]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

ti si zasluio harač. On u jadroplovu radi nešto da ta firma posluje kako treba i za razliku od jadranke koja nezna kak se zove on u svojoj struci zna sve i toj jadnaoj državi donosi profit za raliku od jadranke koja uzima plaću i moli okolo da ljudima ne daju otkaze.

Naravno, gradi naj skuplje supre na svijetu i sa novcem vas dioničara spašava nespasivo (Brodosplit). E vidiš ja radim u svojoj firmi. Borim se za osobni dohodak, zapošljavam (upravo je u tjeku natječaj), plačam poreze…. Vjeruj mi da je tuđe novce lakše trošit. Pitam se da li bi u svojoj privatnoj firmi sebi dao toliku platu i na nju plačao doprinose. Volio bi čuti tvoj komentar na ovo.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Plaća predsjednika Uprave je irelevantna, uostalom ne vjerujem ni da kap.Kulaš i Mustać imaju manje. Ne zaboravite da primjerice članovi Uprave ATPL sudjeluju u dobiti tvrtke, što nije slučaj u JDPL. Razočaran sam razlogom zbog čega ide Papić.

ATPL je uspješna privatna firma, a Jadroplov neuspješna državna pa usporedba ne stoji.
Uprava ATPL je u zadnjih 7-8 godina višestruko uvećala vrijednost firme svojim dioničarima, a što je taj Papić napravio za dioničare Jadroplova?
[/quote]

Pusti gospare, oni su i u najcrnijem komunizmu funkcionirali kao kapitalistička firma i zato su danas tu gde jesu, svijet za sebe za RH prilike. Btw, članovi Uprave ATPL su na ime nagrade za uspješno poslovanje u 2008. podjelili app. miljun dolara "po glavi", a za tu svotu Papinjo radi 10-ak godina.
Što se mene tiče ja bi im dao i dva po glavi ako će rezultati i u budućnosti biti slični, no to je utopija za naredne 2-3 godine jer su se tržišne prilike drastično promjenile.
Što je Papinjo napravio? Pa recimo održao je sa svojim timom tvrtku na životu, flota je respektabilna i firma uredno servisira obveze, a usporedi ga sa npr. Dariom Vukićem pa češ znati na što mislim. Jedna Croatia Line je bila gigant, JDPL je u tom konteksu bio beba u pelenama, i gdje su oni danas? Prodali su brodove i svu imovinu uključujući i zgradu u centru Rijeke, dok je JDPL preživio u globalnoj konkurenciji i uredno isplaćuje plaće te zapošljava određeni broj ljudi, a o vrijednosti firme pitati ću te kad dođe vrijeme privatizacije. Kupaca neće faliti.
Meritum je da nije problem Papić nego vlasnik (nemam podatke ali bi dao desnu ruku da su ga natjerali da kupi one supre u Brodosplitu kako bi škver opstao), i jedino što JDPL istinski treba je privatizacija kako bi mogao zaploviti punim jedrima bez utega oko vrata. [thumbsup]
[/quote]
Dragi kolega uz dužno poštovanje ali ulaziš u diskusije gdje nisi doma.

1. Darijo Vukić nije rasturio Croatia line. Kod Diaba su ga nepovoljno (i vjerovatno za bogatu nagradu) zadužili Jugodirektori a dugovi su došli na naplatu u Vukičevom mandatu. Ista stvar je bila i sa Mediteranskom a zadnji pečat na kartu za pakao je dao jedan profesionalni Hrvat koji se šlepa na pokojnog oca. I danas ueredno pliva u državnom sustavu.

2. Gospari su VLASNICI i samim tim su glatko odrebatili državni establišment kad je trebalo spašavati domaće škverove. To je golema razlika i pošten odnos prema svojim dioničarima. Papinjo je da bi sačuvao fotelju gradio u Hrvatskoj. Prema tome uspoređuješ neusporedivo.

3. Nije se suprostavio gradnji skupih supri jer to njemu ni iz đepa ni u đep. E ali kad je njegova guza u pitanju onda se suprostavlja vlasnicima i umjesto propisanog limita od 17000 KN sebi isplačuje navodno 51000 KN.

Mogao bi još ali nije potrebno .Ne možeš govoriti ljudima da upuštaju u diskusije gdje nisu doma. No one is perfect.

Za direktora se najvjerovatnije gura Branko Grgić…….blago nama… još jedan politički poltron i lizoguz [angry] [cry]

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/126808/Default.aspx

Sve mi ovo smrdi na ono iz 90tih, uzmi di možeš-obezvrijedi-jeftino prodaj.

Bjež te iz ove dionice čim prije !!!!!

[cry] [bye]

[cry] [bye]

Kolega gdje ste se postavili na kupnji….imao bih želju baš Vama pokloniti moje papire [rolleyes]

.

[cry] [bye]

Kolega gdje ste se postavili na kupnji….imao bih želju baš Vama pokloniti moje papire [rolleyes]
[/quote]

Pokloni su prošli s blagdanima, a kupnja recimo na cca. 72 kn.

[cry] [bye]

[/quote]

[cry] [bye]

[/quote]

[/quote]

Odlično kolega …čuvam ih za Vas do 72kn..ako prije ne dođu do cca360 koliko očekujem da je recimo neki moj target,
Poz.

Sada će morati vjerovatno isplatiti otpremninu ? A tko predstavlja manjinske dioničare u N.O. ?
http://www.jutarnji.hr/kalmeta–jadroplov-je-odgovornost-hfp-a/917888/

obožavam strvine-posebno ovce

Veceras sam se susreo sa ljudima bliskim Grgicu. Tačno je da je on jedan od kandidata. Navodno se opasno gura i Buljin čovjek i tajnik E Hrvatska (pa ma šta to značilo) Lučić. Ja osobno tipujem na Grgiča i vjerujem da je u zadanim okvirima (bez javnog natječaja) dobar izbor. Lučić je Sem-u uspio kako pričaju pouzdani izvori napravit takav minus tjekom svog dejstvovanja u Split toursu koji je operirao politički projekt "Split prvi" Supetar-Split da ga Benzon još uvjek nije uspio ispeglati. Htjeli mi to priznati ili ne Grgič je manager a Lučić tuđi ….n. Ne tako davno splitski poslovni čovjek blizak IS je planirao KUPOVINU JDPL za manje novaca nego je JDPL imao lovuše na računu [smiley]. Moguče da su stari apetiti oživili.

New Report

Close