Ovo su pravi relikti komunizma, što bi predsjednik Uprave JDPL treba biti socijalni slučaj? Kretenizam, što Kalmeta ne pođe na market i u globlanoj konkurenciji održi i čak u nekim segmentima unaprijedi tvtrku. Da se razumijemo bilo je i velikih gluposti, kao primjerice kupnja ona dva supramaxa u Brodosplitu za previsoku cijenu, no tko je taj što donosi odluke a nije se zajebo nikada. Plaća predsjednika Uprave je irelevantna, uostalom ne vjerujem ni da kap.Kulaš i Mustać imaju manje. Ne zaboravite da primjerice članovi Uprave ATPL sudjeluju u dobiti tvrtke, što nije slučaj u JDPL. Razočaran sam razlogom zbog čega ide Papić.
[/quote]
100% se slažem …
to su sitni novci , a čovijek dobro vodi firmu …
Naravno u okviru svojih mogućnosti , na novogradnje je natjeran odlukom vlasnika i zbogom ….
Mislim da i ode zbog ove druge i dotacije vlade RH na kupljeno…
nakotilo se malih burekđija….. [lol] ….vataju 1-2%…….. [lol]
Vaš link
zanimaju me Techmanovi komentari….
Plaća predsjednika Uprave je irelevantna, uostalom ne vjerujem ni da kap.Kulaš i Mustać imaju manje. Ne zaboravite da primjerice članovi Uprave ATPL sudjeluju u dobiti tvrtke, što nije slučaj u JDPL. Razočaran sam razlogom zbog čega ide Papić.
ATPL je uspješna privatna firma, a Jadroplov neuspješna državna pa usporedba ne stoji.
Uprava ATPL je u zadnjih 7-8 godina višestruko uvećala vrijednost firme svojim dioničarima, a što je taj Papić napravio za dioničare Jadroplova?
Kolega Ivano, samo za Vas, evo jedna relativna usporedba, što analitičari misle o US brodaru Diana Shipping DSX:US. Moglo bi to sve imati HAPPY END.
Moran priznat da me i niste obradovali jer ja to znam već neko vrijeme…..i zato pojačavao stalno….danas kupio nakon dugo vremena ,da si malo pokvarim prosijek…..a i zašto ne kad ovo ide sigurnim korakom gore….lagano ali ide…
Volio bi samo da je ostalo još barem pola godine u rasponu od 130-140…ali nema veze…..
o cijeni izlaza neću ali ovo će premašt sva moja očekivanja sigurno…
Moran priznat da me i niste obradovali jer ja to znam već neko vrijeme…..i zato pojačavao stalno….danas kupio nakon dugo vremena ,da si malo pokvarim prosijek…..a i zašto ne kad ovo ide sigurnim korakom gore….lagano ali ide…
Volio bi samo da je ostalo još barem pola godine u rasponu od 130-140…ali nema veze…..
o cijeni izlaza neću ali ovo će premašt sva moja očekivanja sigurno…
Kolega, imam JDPL i mislim da je podcjenjen bez obzira na sve poznate probleme. Ipak, mozda malo pretjerujete sa svojim " drukam na nacin da ne drukam " bezveznim pisanjem.
Upravo ste napisali da ocekujete sa sigurnoscu da ce JDPL premasit sva vasa ocekivanja…
Papinjo bi trebao vratiti nezakonito isplatu plaće.Tko će sjesti na čelo JDPL ?
I ne samo on. Ima ih više u JDPL koji su kršili vladinu odredbu i slažem se da bi trebali vratiti sve preko vladinog limita. Meni vlada udari harač i ja ga moram plačati. Njima stavi limit a oni to ignoriraju.
ATPL je uspješna privatna firma, a Jadroplov neuspješna državna pa usporedba ne stoji.
Uprava ATPL je u zadnjih 7-8 godina višestruko uvećala vrijednost firme svojim dioničarima, a što je taj Papić napravio za dioničare Jadroplova?
Kupio dvi naj skuplje supre na svijetu.
ti si zasluio harač. On u jadroplovu radi nešto da ta firma posluje kako treba i za razliku od jadranke koja nezna kak se zove on u svojoj struci zna sve i toj jadnaoj državi donosi profit za raliku od jadranke koja uzima plaću i moli okolo da ljudima ne daju otkaze.
Plaća predsjednika Uprave je irelevantna, uostalom ne vjerujem ni da kap.Kulaš i Mustać imaju manje. Ne zaboravite da primjerice članovi Uprave ATPL sudjeluju u dobiti tvrtke, što nije slučaj u JDPL. Razočaran sam razlogom zbog čega ide Papić.
[/quote]
Pusti gospare, oni su i u najcrnijem komunizmu funkcionirali kao kapitalistička firma i zato su danas tu gde jesu, svijet za sebe za RH prilike. Btw, članovi Uprave ATPL su na ime nagrade za uspješno poslovanje u 2008. podjelili app. miljun dolara "po glavi", a za tu svotu Papinjo radi 10-ak godina.
Što se mene tiče ja bi im dao i dva po glavi ako će rezultati i u budućnosti biti slični, no to je utopija za naredne 2-3 godine jer su se tržišne prilike drastično promjenile.
Što je Papinjo napravio? Pa recimo održao je sa svojim timom tvrtku na životu, flota je respektabilna i firma uredno servisira obveze, a usporedi ga sa npr. Dariom Vukićem pa češ znati na što mislim. Jedna Croatia Line je bila gigant, JDPL je u tom konteksu bio beba u pelenama, i gdje su oni danas? Prodali su brodove i svu imovinu uključujući i zgradu u centru Rijeke, dok je JDPL preživio u globalnoj konkurenciji i uredno isplaćuje plaće te zapošljava određeni broj ljudi, a o vrijednosti firme pitati ću te kad dođe vrijeme privatizacije. Kupaca neće faliti.
Meritum je da nije problem Papić nego vlasnik (nemam podatke ali bi dao desnu ruku da su ga natjerali da kupi one supre u Brodosplitu kako bi škver opstao), i jedino što JDPL istinski treba je privatizacija kako bi mogao zaploviti punim jedrima bez utega oko vrata. [thumbsup]