Po meni bi mogao bbit hpb………oni su uvik u pušingu…….ali bitnije je tko ulazi….
Ovaj Raifaisen skuplja već mjesecima…..
U svakom slučaju ovdje će biti veselo zbog:
-izvrsnog izvješća
-porasta vozarina već tradicionalno za kinesku novu godinu
-bdi u oversoldu
-i naravno privatizacije………..
lp
Ja tipujem na HPB. To je njihov modus operandi – zašto prodat visoko kad možeš prodat nisko. Pogledaj samo što su radilii sa KODT…
[/quote]
Moguće da su oni,ulazili su oni po 800 valda će opet po toj cijeni ‘ pa oni su ozbiljni investitori.
U svakom slučaju ovdje će biti veselo zbog:
-izvrsnog izvješća
-porasta vozarina već tradicionalno za kinesku novu godinu
-bdi u oversoldu
-i naravno privatizacije………..
lp
Privatizacija je ono što se čeka. Brodari su najgore prošli (a nadam se i gospodarstvo u cijelini), sada mora bit bolje. Meni osobno najdraži brodar..
ispričavam se ako je glupo pitanje, novi sam…
vidim da dosta forumaša piše da je JDPL jako podcjenjen. malo sam bacio oko na izvješća ostalih brodara, i na kretanje cijene dionica zadnjih par godina, i nisam primjetio ništa po čemu bi JDPL bio podcjenjeniji od ostalih brodara.
može li mi netko objasniti zašto je trenutno pametnije uložiti u JDPL nego u ATPL,TNPL,ULPL?
Hvala!
vidim da dosta forumaša piše da je JDPL jako podcjenjen. malo sam bacio oko na izvješća ostalih brodara, i na kretanje cijene dionica zadnjih par godina, i nisam primjetio ništa po čemu bi JDPL bio podcjenjeniji od ostalih brodara.
može li mi netko objasniti zašto je trenutno pametnije uložiti u JDPL nego u ATPL,TNPL,ULPL?
Hvala!
Moja preporuka……baziraj se ti na ATPL,ULPL,TNPL……..
JDPL ti je sranje od firme……..
Opa, nisam pratio. Jel ovih 5000 komada prošlo po asku ili bidu? Hvala!
Odigrali su simultanku..
na bidu je bilo 141,00 ask 142,92
..i onda su se u 10:37:24 dva investitora neovisno jedan o drugome sjetili da bi mogli kupiti/prodati 5.000 komada po 141,01.
Tek sad kad sam ovo vidio kužim da je sasvim moguće da su se i FM mirovinskih fondova posve samostalno i neovisno odlučili postaviti na kupnji INE na razini 2830
Eto vidiš, čo’ek uči dok je živ [rolleyes]
Hvala!
Najmanje zaduženi od svih brodara, privlačan segment manjih bulkera zbog manje prijetnje oversupply-a, značajna potcijenjenost u odnosu na NAV, poslovanje neovisno o HR kuni i HR gospodarstvu, osim kroz uteg državnog vlasništva koji može postati i katapult u slučaju (očekivane) privatizacije.
Ima toga još, i pluseva i minusa, a dosta toga je već napisano na temi, pa ako si novi, valjda su ti i oči još svježe :):
Koji su to cirkusi ? rušiti cijenu s 1 dionicom,takove treba HANFA izbaciti zauvjek s burze.
Ovisnice, argumentirajte zasto.
Nije valjda da se jos uvijek sekirate ako vam stanje portfelja malo splasne kad netko proda jednu dionicu.
Ljudi trguju s onim sto imaju. Ajte vi promjenite brokera i nadjite nekog koji nema minimalnu kolicinu i minimalnu naknadu na trgovanje. Isto tako mogao je i kupit jednu dionicu i dici cijenu.
Važeći podaci za uredovni dan 04.01.2011 .
JADROPLOV D. D./REDOVNA JDPL-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 1.034.455 63,20 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HZMO 111.667 6,82 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 13.231 0,81 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
4. VOLKSBANK D.D. 10.292 0,63 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. JADROPLOV D.D. (1/1) 10.011 0,61 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./HPB GLOBAL – OIF S JAVNOM PONUDOM 9.065 0,55 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 7.546 0,46 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 546
8. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 6.587 0,40 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 6.200 0,38 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 5.760 0,35 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 74,22
ovaj raifaisen kupuje i dalje a bit će zanimljivo tko je kupio onih 6000 kom……vidit ćemo u petak ili ponediljak….
lp