JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas sam dobio nove informacije. Neznam koliko im mogu vjerovati jer nemam nikakvu konkretnu potvrdu za to ali Papinjo i družina su izgleda platili punu cijenu supri građenih u Splitu. Država izgleda nije dala ni lipe od obećanih 10% poticaja za gradnju u domačem brodogradilištu. Ipak su bili pametniji od kolega iz Zadra. Ni Nadrani nisu dobili isto tako ni lipe ali su Spliće izgradili manje brodova pa su samim tim više profitirali [lol]

Možemo mi govorit šta hočemo ali gospari su jedini pravi trgovci i za razliku od naših talenata nisu se uhvatili na lijepak već su svoju flotu izgradili na dalekom istoku. I bez državnih poticaja bilo je puuuno jeftinije. Sa neisplačenim poticajima to je jaaaako puuuno jeftinije. [thumbsup]

Nisam pravnik i nažalost nisam imao prilike vidjeti taj famozni ugovor, no vjerujem da su na njemu potpisi predsjednika uprava Brodosplita i JDPL ali i nadležnog ministra (ili eventualno državnog tajnika), pa ne vjerujem da je Papinjo platio punu cijenu. Kod preuzimanja obveza je brodara platiti svoj dio (90%), a kako će brodogradilište naplatiti 10% cijene od nadležnog ministarstva ne tiče se Papinja i nas malih dioničara JDPL. Inače, slažem se brodovi su u svakom slučaju preplaćeni.

i opet tone tone tone naš brod…….

i opet tone tone tone naš brod…….

Ne širi paniku bez veze,možda tone tvoj portfelj?

obožavam strvine-posebno ovce

Nisam pravnik i nažalost nisam imao prilike vidjeti taj famozni ugovor, no vjerujem da su na njemu potpisi predsjednika uprava Brodosplita i JDPL ali i nadležnog ministra (ili eventualno državnog tajnika), pa ne vjerujem da je Papinjo platio punu cijenu. Kod preuzimanja obveza je brodara platiti svoj dio (90%), a kako će brodogradilište naplatiti 10% cijene od nadležnog ministarstva ne tiče se Papinja i nas malih dioničara JDPL. Inače, slažem se brodovi su u svakom slučaju preplaćeni.

Kolega izvor je dosta pouzdan. Pa zar bi bio prvi put da naša vlada kaže ja reko-ja poreko. Vidite šta rade seljacima. Pankretič obeča, dobije njihove glasove a kad dođe na naplatu zbriše u drugo ministarstvo i selaki izvise. Pa zar bi bilo čudno da izvise i mali dioničari JDPL. Večinski dioničar ništa ne gubi. Kod njega je to samo pretakanje njegovog novca.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Vlada će ispuniti svoje obveze,neznam zašto razvlačite ovu temu.

mislin da se polako zauzimaju pozicije,neki bi rad imali vlasnički paketić JDPL-a ili bi odradili posal za nekog kupca.Mali problem je šta dijonica unatoč svim razumnim argumentima raste,papinjo neće iz fotelje…… [sealed]

mislin da se polako zauzimaju pozicije,neki bi rad imali vlasnički paketić JDPL-a ili bi odradili posal za nekog kupca.Mali problem je šta dijonica unatoč svim razumnim argumentima raste,papinjo neće iz fotelje…… [sealed]

A tko nebi na ovoj cijeni ?

Kolega izvor je dosta pouzdan. Pa zar bi bio prvi put da naša vlada kaže ja reko-ja poreko. Vidite šta rade seljacima. Pankretič obeča, dobije njihove glasove a kad dođe na naplatu zbriše u drugo ministarstvo i selaki izvise. Pa zar bi bilo čudno da izvise i mali dioničari JDPL. Večinski dioničar ništa ne gubi. Kod njega je to samo pretakanje njegovog novca.
[/quote]

Kazati ili obećati je za političare jedno, a potpisati Ugovor u ime Vlade RH je nešto sasvim drugo. Za brodogradilište je najvažnije da kod pruzimanja broda naplati sva svoja potraživanje prema naručitelju, u ovom slučaju JDPL i Vlada RH. Kad brod jednom predate brodaru u eksploataciju mogućnost naknadne naplate jako je dvojbena, zato npr.Uljanik kod poslova sa Vladom odmah uzme njihovih 10% poticaja, a ostalo naplati od brodara do zadnje lipe prije samog čina preuzimanja. Kako to funkcionira u Brodosplitu nemam pojma, no gotovo sam siguran da tih 10% neće pasti na leđa JDPL, inače bi Papića trebalo uhapsiti i pustiti ga da istrune u zatvoru. [tongue]

Kazati ili obećati je za političare jedno, a potpisati Ugovor u ime Vlade RH je nešto sasvim drugo. Za brodogradilište je najvažnije da kod pruzimanja broda naplati sva svoja potraživanje prema naručitelju, u ovom slučaju JDPL i Vlada RH. Kad brod jednom predate brodaru u eksploataciju mogućnost naknadne naplate jako je dvojbena, zato npr.Uljanik kod poslova sa Vladom odmah uzme njihovih 10% poticaja, a ostalo naplati od brodara do zadnje lipe prije samog čina preuzimanja. Kako to funkcionira u Brodosplitu nemam pojma, no gotovo sam siguran da tih 10% neće pasti na leđa JDPL, inače bi Papića trebalo uhapsiti i pustiti ga da istrune u zatvoru. [tongue]

Kolega ne vatajte se Papinja. Isto je izgleda prošao i TNPL. Da budem iskren informacija o neplačanju dolazi iz njihova gnijezda. Koliko % stavljate na mogučnost da če Papinjo i družina tužit državu ako ne dobije poticaje? [wink]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

novi u top 10:
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 5.827 0,36 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA

Još jedan novi u top 10:

Važeći podaci za uredovni dan 10.12.2010 .
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 6.200 0,38 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 5.827 0,36 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA

Nitko ništa ne komentira,a ovdje se spremaju velike stvari.Pogledajte samo danas,ona 3veća čišćenja [proud]

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

Pajdo, ne spremaju se, ovdje se danas moglo uzeti više nego u godinu dana štednje na banci, a ako Bog da i sutra idemo up, doduše nešto skromnijim tempom ka zadanom cilju. Dionice su u prosincu ponovo u modi, nek potraje. [thumbsup]

New Report

Close