Samo kratki zastoj zbog tzv nepovjerenja u Hrvatsku.Jadroplov je izbacio dobre rezultate a današnji stampedo -ljudi su splašeni i reagiraju kao i svi šta se na kavu opeku pa i na jogurt pušu.Vozarine su u stalnom padu pa je i to pridoneslo današnjoj situaciji,ali povući će nas burze svijeta prema gore.Ne velim da će sutra biti bolje ali čim se politička situacija u zemlji usta bili doći će bolji dani.Ne treba nasjedati na provokacije ,a onima kojima je sutra sudnji dan- i nije mjesto na burzi.
Kolega post Vam je ordinarna glupost. Istina dobro ste detektirali problem a to je da su vozarine stalno u padu no bi trebalo i znati šta je vozarina.
[/quote]Počinje se voda mutiti,što bi to značilo?netko ponovo ulazi ili?
[/quote]
Ulazi u što? Kuću, auto, kafić….. JDPL? Ne hvala. Dobra dionica ali ne mogu procjenit kad će ta dobrota doć do izražaja. Ulaz jedino ako uleti cvrkut o privatizaciji. Kako vlada spašava gače a dolazi izborna godina i trebati će novaca za penzije i plate državnih službenika možda i neće trebat dugo čekat privatizaciju.
Ako ćete uspoređivati JDPL i DRYS onda možete vidjeti da je P/E za DRYS samo 5, a koliki je on
za Jadroplov?
[/quote]
Kako već drugi put pitate koliki je P/E za Jadroplov, evo 11,14
http://www.mojedionice.com/fund/IzvFundUsp.aspx?idDrz=1&idDjel=23&god0=2010&idPer=47&prikPraz=1&pok1=11&pok2=69&pok3=12&SortEx=Naziv&SortDir=uzl
A što se tiče Drysa cifra je dvoznamenkasta: 35,36 ttm
http://finance.yahoo.com/q?s=DRYS&reco=1
[/quote]
Trailing P/E (ttm, intraday): 36.06
Ok, koristiš trend za jadroplov pa onda koristi trend za Drys, što hoću reći:
http://finance.yahoo.com/q/ks?s=DRYS+Key+Statistics
Forward P/E (fye Dec 31, 2011)1: 5.02
Price/Sales (ttm): 1.78
Price/Book (mrq): 0.52
Dobra je ona i bez privatizacije,jedino treba malo troškove srezati.
Ma kakve troškove mogu imati od bulkova???
Jedino što mogu uštedit jest ako počnu krcat filipe [wink]
Ma meni nije jasno kako su papinjo & drugovi izbjegli Jacine makaze. Prema njenom naputku trebali su imati max 16000 kunica. Moze bit da su se prijavili ka pomorci. Namazali su stražnjice cijanofiksom i zaljepili se za fotelje. Podsjecaju na Vlatka Markovica kazano nogometnim rijecnikom.
DRYS vozi svoju priču.. bulkeri su tu samo statisti, drilling rigs su u glavnoj ulozi.
No, dobro se drži i ostatak bulk društva (koji nemaju drill ships), čak i oni izloženi spotu, poput BALT i EGLE-a.
Kolega Ivano, vjerujem da se sve manje smijete na onu moju prognozu.
TA veli sljedeće, pucanje 137kn otvara vrata padu do 110kn ili možda čak i 93kn.
Do koje mjere ćete izdržati????
Kolega Ivano ti je izašao, za tvoju informaciju. Došao je s Komiže kupio, prodao i vjerojatno se tamo i vratio. [bye]
Kolega Ivano, vjerujem da se sve manje smijete na onu moju prognozu.
TA veli sljedeće, pucanje 137kn otvara vrata padu do 110kn ili možda čak i 93kn.
Do koje mjere ćete izdržati????
Kolega ivano7 nije izašao niti mu pada na pamet izaći iz ovog bisera………
Malo pišem a jako….jako……jako………puno radim i skupljam lovu tako da ako i padne niže da kupim i to malo što će se prodati tako da split ne stigne uzeti svojih 100 – tinjak kom………
A onda ako do toga i dođe ćete znati tko sam jer ću biti u prvih 10…….
lp i stojte mi dobro………
Ne prodajite ako vam nije za kruh jer ćete plakati vrlo brzo………
Ja trenutno mlatim lovu a svaki dan za vašu ino kupim barem 30-40 kom……….
[kiss]