JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo kratki zastoj zbog tzv nepovjerenja u Hrvatsku.Jadroplov je izbacio dobre rezultate a današnji stampedo -ljudi su splašeni i reagiraju kao i svi šta se na kavu opeku pa i na jogurt pušu.Vozarine su u stalnom padu pa je i to pridoneslo današnjoj situaciji,ali povući će nas burze svijeta prema gore.Ne velim da će sutra biti bolje ali čim se politička situacija u zemlji usta bili doći će bolji dani.Ne treba nasjedati na provokacije ,a onima kojima je sutra sudnji dan- i nije mjesto na burzi.

Kolega post Vam je ordinarna glupost. Istina dobro ste detektirali problem a to je da su vozarine stalno u padu no bi trebalo i znati šta je vozarina.
[/quote]Počinje se voda mutiti,što bi to značilo?netko ponovo ulazi ili?
[/quote]
Ulazi u što? Kuću, auto, kafić….. JDPL? Ne hvala. Dobra dionica ali ne mogu procjenit kad će ta dobrota doć do izražaja. Ulaz jedino ako uleti cvrkut o privatizaciji. Kako vlada spašava gače a dolazi izborna godina i trebati će novaca za penzije i plate državnih službenika možda i neće trebat dugo čekat privatizaciju.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Dobra je ona i bez privatizacije,jedino treba malo troškove srezati.

obožavam strvine-posebno ovce

Ako ćete uspoređivati JDPL i DRYS onda možete vidjeti da je P/E za DRYS samo 5, a koliki je on
za Jadroplov?
[/quote]

Kako već drugi put pitate koliki je P/E za Jadroplov, evo 11,14
http://www.mojedionice.com/fund/IzvFundUsp.aspx?idDrz=1&idDjel=23&god0=2010&idPer=47&prikPraz=1&pok1=11&pok2=69&pok3=12&SortEx=Naziv&SortDir=uzl
A što se tiče Drysa cifra je dvoznamenkasta: 35,36 ttm
http://finance.yahoo.com/q?s=DRYS&reco=1

[/quote]

Trailing P/E (ttm, intraday): 36.06

Ok, koristiš trend za jadroplov pa onda koristi trend za Drys, što hoću reći:
http://finance.yahoo.com/q/ks?s=DRYS+Key+Statistics
Forward P/E (fye Dec 31, 2011)1: 5.02
Price/Sales (ttm): 1.78
Price/Book (mrq): 0.52

Štednja je mudrost trošenja.

Ma kakve troškove mogu imati od bulkova???
Jedino što mogu uštedit jest ako počnu krcat filipe [wink]

[/quote]
A 50 uposlenih i menađerski ugovor Papića itd.

[/quote]
A 50 uposlenih i menađerski ugovor Papića itd.

Ma meni nije jasno kako su papinjo & drugovi izbjegli Jacine makaze. Prema njenom naputku trebali su imati max 16000 kunica. Moze bit da su se prijavili ka pomorci. Namazali su stražnjice cijanofiksom i zaljepili se za fotelje. Podsjecaju na Vlatka Markovica kazano nogometnim rijecnikom.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

A kako ovo komentirate ?
DRYS preko 9% rasta danas

DRYS vozi svoju priču.. bulkeri su tu samo statisti, drilling rigs su u glavnoj ulozi.
No, dobro se drži i ostatak bulk društva (koji nemaju drill ships), čak i oni izloženi spotu, poput BALT i EGLE-a.

Kolega Ivano, vjerujem da se sve manje smijete na onu moju prognozu.
TA veli sljedeće, pucanje 137kn otvara vrata padu do 110kn ili možda čak i 93kn.
Do koje mjere ćete izdržati????

26.11.2010 - Dan D

Kolega Ivano ti je izašao, za tvoju informaciju. Došao je s Komiže kupio, prodao i vjerojatno se tamo i vratio. [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Kolega Ivano, vjerujem da se sve manje smijete na onu moju prognozu.
TA veli sljedeće, pucanje 137kn otvara vrata padu do 110kn ili možda čak i 93kn.
Do koje mjere ćete izdržati????

Kolega ivano7 nije izašao niti mu pada na pamet izaći iz ovog bisera………
Malo pišem a jako….jako……jako………puno radim i skupljam lovu tako da ako i padne niže da kupim i to malo što će se prodati tako da split ne stigne uzeti svojih 100 – tinjak kom………

A onda ako do toga i dođe ćete znati tko sam jer ću biti u prvih 10…….

lp i stojte mi dobro………
Ne prodajite ako vam nije za kruh jer ćete plakati vrlo brzo………
Ja trenutno mlatim lovu a svaki dan za vašu ino kupim barem 30-40 kom……….

[kiss]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

New Report

Close