U svakom slučaju podcijenjena do bola,……….
491.002,00
evo ovo je broj dionica na kapital plus………..dakle netočno…….lapsus prihvaćam…..
u pravu si delux……..
1.636.674 x 140,5 = 229,9…miliončića kuna
Pa splite kad sam ti ja govorio da kupuješ brodare smijao si se i govorio kako sam ih kupovao od tebe……….
Kolega Ivano, kad je JDPL pao na 153-154kn savjetovao sam kupnju, kad je bio 170kn rekao sam da sam iskrcao sve, postupili ste prema meni i zaradili.
Kasnije ste na 153n predglagali da kupujem,a ja sam započeo tek na 144, 138, 130 i 127 i dobio prosjek 133,xx kuna. S tim da sam i zatrejdao uspješno za nekih 50 bureka.
Sad opet utopio i zaradio novih 150 bureka. A koliko vidim po Vašim tekstovima dio od 400kom ste utopili na 138kn,a onda kupovali opet 400kom na 145kn.
Pa Vi ste sigurno u gadnom minusu na JDPL,a zapamtite taj minus može biti i veći.
Pogledajte DSX, u usporedbi odgovara JDPL na 127-128kn trenutna cijena.
Bit će Jadroplova jeftinije.
Evo ga………
sv. Dujam porunuće 20.09 u 10 sati……….
sretno i mirno more
jel može neki link o tim obavijestima i jel neko nešto zna o privatizaciji
Kolega splite vama očito i nije baš sasvim lako… Čemu toliki jal….kolega ja sam vam dobro nabrojao da imam sad već preko 2000 jdpl………
Ja sam svoju kupnju napravio…….ne trejdam ………neda mi se ………a i promet je slab……..
A šta da vam kažem………strong hold barem godinu dvije………ne zanimaju me zarade od 3-5 %,…čak ni 50%…
prosijek je za sada više nego dobar…….
lp
[kiss] [smiley]
link nemože………
to je privatna info……..a vi provjerite 20.09 kad bude pa se sjetite ovog…..
jel može neki link o tim obavijestima i jel neko nešto zna o privatizaciji
[/quote]
[wink]
491.002,00
evo ovo je broj dionica na kapital plus………..dakle netočno…….lapsus prihvaćam…..
u pravu si delux……..
Na kapital plus uopće nema podatka o broju dionica?
1.636.674 x 140,5 = 229,9…miliončića kuna
40 mil USD.
Mrvicu više nego Sv. Dujam sam.
On vrijedi 35-36 najmanje.
koji smo mi idioti, da nam je svijet prodao jeftinu demokraciju i efekte šokova…a nekakvi mitrovići itd nam peglaju kartice drzavnih tvrtki dok su usput i konzuli u inozemstvu….banana republika, što reći. Zamislite koliko je tek novaca iscurilo na ovaj način. A Stjepan Mesić pomilovao veleposlanika koji umjesto da ulozi u obnovu ambasade, otplati privatni kredit.
BTW ivano7, ispravak netočnog navoda:
porinuće => primopredaja
1.636.674 => 1.626.663
Nije puno, al čovjeka veseli.. brod počinje zarađivat puno ranije nego da je porinuće, a broj dionica je manji pa nam kompanija jeftinija za kupnju.. mada mi je malo i muka od te jeftinoće :):
40 mil USD.
Mrvicu više nego Sv. Dujam sam.
On vrijedi 35-36 najmanje.
[/quote]
Pa dobro kad će dobar TC za ovu barku,koliko Papiću treba za kupiti polovni handy,evo baš čitam da jedino brodari sa handy-ima imaju perspektivu,44% fleet handyja je starije od 25 godina,slijedeće tri godine porast jedino ovog segmenta brodova će biti manje od rasta svj.trgovine(nadam se),očito Duvnjaku se ne prodavaju tih 7253 komada na ovim razinama,traderi ovdje gledaju više BDI nego na Genku,pa moraju i Kinezi malo se odmarati ljudi,BTW pozdrav kolega Špancir!