Zašto pada ?? Ne kužim više ništa što se tiče dionica. Jedino brodari imaju razlog da više manje normalno posluju u današnje vrijeme, a svi ga prodaju kao da se priprema smak svijeta tj. isušenje svih mora. Ajde de, morati ću van iz nekih dionica da se malo podebljam obzirom da mi nabijate minus (i ovdje [pray]).
Zašto pada ?? Ne kužim više ništa što se tiče dionica. Jedino brodari imaju razlog da više manje normalno posluju u današnje vrijeme, a svi ga prodaju kao da se priprema smak svijeta tj. isušenje svih mora. Ajde de, morati ću van iz nekih dionica da se malo podebljam obzirom da mi nabijate minus (i ovdje [pray]).
HFP trenutno ima 7253 dionice. Prije mjesec dana imao je preko 20 hiljadarki. [undecid]
HFP trenutno ima 7253 dionice. Prije mjesec dana imao je preko 20 hiljadarki. [undecid]
[/quote]
Odlično ako je tako,onda je više-manji cijeli promet u zadnjih mjesec dana njihova prodaja! Ako su prodavali preko burze.
I tih 7253 komada će prodati u idućih 15 dana pa možemo gore kao strijela [thumbsup]
[/quote]
Odlično ako je tako,onda je više-manji cijeli promet u zadnjih mjesec dana njihova prodaja! Ako su prodavali preko burze.
I tih 7253 komada će prodati u idućih 15 dana pa možemo gore kao strijela [thumbsup]
[/quote]
nadaj se prijatelju,lijepo je to……..
[/quote]
[/quote]
Odlicno sto su prodavali po 140 kn nesto sto realno vrijedi u konzervativnoj racunici 300-500 kn? Hocemo li jos nagraditi mega sposobne rukovoditelje lijepe nase? Kako lijepo zvuci rijec manager, ali ako govorimo i pišemo hrvatskim jezikom, onda su to rukovoditelji, upravitelji ili sto vec, ali to bi lose zvucalo jer ima prizvuk socijalizma :-)? Blago nama sa svim tim silnim managerima godina, redom od Marinca do Protege…kako su se samo dobro snasli u kapitalizmu, cekali su da dodje kriza pa da u pravo vrijeme prodaju i namiruju narod nerezanjem placa i novom pripremom za izbore. Kad vidim Friscica kako se ljubi s Kosor na gotovo svakom susretu, zalosno konstatiram da funkcioniramo na principu krda i interesnih grupa. Tko je odgovoran sto se nije cijeli paket prodao recimo na 400 kn prije par godina? Koliko se kamata moglo od tada jos namaknuti na taj iznos. A zanimljivo da su to sigurno mogli kupiti domaci investitori s odredjenim klauzulama za sigurnost poslovanja itd.
[/quote]
Radi se o dionicama koje je HFP dao besplatno braniteljima HRV-i.
Radi se o malim paketima od kojih je većina već prodana.
Ne vjerujem da će i ostatak prodati po ovim cijenama.
Nekim ljudima je jednostavno trebao odmah novac.
Mislim da će od ponedjeljka cijena rasti.
Pozdrav
27 August 2010
Baltic Dry Index (BDI) +9 2712
pitanja za one koji znaju:
Ostaje li termin za Sv. Dujam 17.09. ?
Radi li se što na nabavi najavljenog 3-5 god. starog handy-ja ?
pitanja za one koji znaju:
Ostaje li termin za Sv. Dujam 17.09. ?
Radi li se što na nabavi najavljenog 3-5 god. starog handy-ja ?
U međuizvještaju poslovodstva za razdoblje I-VI/2010 g. od 30.07.2010., Papić navodi da bi Sv. Dujam "mogao biti isporučen 17.09.2010. g.". U istom međuizvještaju navodi da bi se kupnja broda za prijevoz sipkih tereta od cca 35000 DWT starog 3-6 g. trebala realizirati do kraja godine.
To je ono što ja znam.
a jel u jednom od nedavnih izvjestaja pise i ovo: od 1.1.2005. do 1.1.2010. jadroplov ima dobit 80 i nesto milijuna usd?
a jel u jednom od nedavnih izvjestaja pise i ovo: od 1.1.2005. do 1.1.2010. jadroplov ima dobit 80 i nesto milijuna usd?
Piše, piše u godišnjem izvještaju za 2009. g. I nije baš 80 i nešto milijuna USD nego 88,2 milijuna USD dobiti u periodu 2005 – 2009 g. Tih 88,2 mil. USD dobit je izračunano na način da je financijski rezultat za svaku pojedinu godinu korigiran za efekte uslijed prodaje dugotrajne materijalne imovine (brodova) i svođenja vrijednosti flote na njenu fer vrijednost. [smiley]