JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo za usporedbu: jučer atpl -3,23%, ulpl -1,22% a jdpl -4,36%!!!
Riječ je o prosječnim cijenama u odnosu na dan ranije.
Koji je kao i tjedni ranije također išao u korist ostalih brodara a nauštrb jdpl.
Ne znam do kada može trajati taj trend ali ako nam danas ide odbijanac nadam se da će na jdpl biti najveći. [pray]

Riječ je o prosječnim cijenama u odnosu na dan ranije.
Koji je kao i tjedni ranije također išao u korist ostalih brodara a nauštrb jdpl.
Ne znam do kada može trajati taj trend ali ako nam danas ide odbijanac nadam se da će na jdpl biti najveći. [pray]

Jedina razlika je što JDPL ovdje pada kao sjekira duže nego brodari vani, a osim toga imamo proboj BOLL-a na 136kn. Ostaje vidjeti, svejedno ADX upućuje da je padanju za ovaj tjedan kraj.

26.11.2010 - Dan D

Evo i graf koji to pokazuje.

26.11.2010 - Dan D

nisu to neki padovi, vani su brodari jučer padali i preko -10%

pametan čovjek vidi filiju i skloni se...

nisu to neki padovi, vani su brodari jučer padali i preko -10%
[/quote]
Nisu neki?! Ovo su prosječne cijene. Koliko su brodari vani padali u prosjeku?
Znam da sam jdpl kupovao po -5%, atpl na -4,50% a padali su i ispod toga.
Zse je na kraju pala 2,47% a Ameri su padali i preko 4% (Nasdaq i Russell 2000).
Oni variraju više od nas i to je to.
Čak je i EU padala preko 3% a danas se lagano zeleni. Nadam se da ćemo se i mi zazeleniti.

Da, a danas dok su naši brodari u minusu vanka brodari rastu li rastu.
DSX +3%
Ako je suditi po prethodnom, prvi rast odradit će opet brodari.

26.11.2010 - Dan D

DSX +3%

tek su poceli rokat

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

DSX +3%

Pa, ako ćemo bit iskreni do kraja, vani su praktički svi brodari na razinama iz trećeg mjeseca 2009.

I ako ćemo bit iskreni do kraja to bi značilo da bi u komparaciji s njima jdpl trebala trenutno bit ispod 100 kuna, atpl oko 650 kuna i tako dalje da ne nabrajam. Šta bi značilo da su naši i dalje precjenjeni u odnosu na njih.

Zato je bolje ne komparirat naše i strane brodare, ako me razumijete šta govorim.

never surrender

Svake komparacije nisu identične, dapače ne možete uspoređivati DSX i DRYS, a isto tako ne možete uspoređivati LKPC i LKRI, a isto tako ni JDPL ni ULPL.
Sam pogled na likvidnost, dugovanja i zarade su daleko na strani Jadroplova, a dugoročno gledano
bolje je kupovati fundamentalno sigurnije.
Glede usporedbi po toj logici bi JDPL trebao na 95kn a ako ćemo tako gledati LKPC na 700kn.
Neće se dogoditi niti jedno niti drugo.

26.11.2010 - Dan D

Svake komparacije nisu identične, dapače ne možete uspoređivati DSX i DRYS, a isto tako ne možete uspoređivati LKPC i LKRI, a isto tako ni JDPL ni ULPL.
Sam pogled na likvidnost, dugovanja i zarade su daleko na strani Jadroplova, a dugoročno gledano
bolje je kupovati fundamentalno sigurnije.
Glede usporedbi po toj logici bi JDPL trebao na 95kn a ako ćemo tako gledati LKPC na 700kn.
Neće se dogoditi niti jedno niti drugo.

Jesi li sasvim siguran da neće? Ne bih se baš kladio! Depresija po meni više nije san! Vidimo se s prvim snijegom!

A kad već me vučete za usporedbu, onda je znakovito da se DSX odbio od točke 61,8% ukupnog rasta u Bullu, ATPL i ULPL su također tu negdje oko 61%, dok je JDPL već na 71%, dakle 10% pada je pretjerano. Laički govoreći uspoređujući DSX i JDPL onda je Jadroplov pao 10,31% više u odnosu na DSX.

26.11.2010 - Dan D

Glede fundamenata DSX ima P/E cca 8,1 dok JDPL ima 7,7. Dakle blizu. su
Međutim podatak P/B od DSX-a je pao sa 2,6 na 1,8.
Isti taj za JDPL je sa 0,7 pao na 0,32.
Dakle svaka usporedba kaže da je JDPL brutalno podcijenjen.
Toliko o usporedbama!

26.11.2010 - Dan D

New Report

Close