Svi brodići vidim lijepo zaposleni.
Ima li kakvih novosti o Sv.Dujmu ?
Da li je realno preuzimanje u rujnu ?
Čim BDI okrene, ode ovo 15-20% u par dana, gotovo da sam siguran…
Ja malo požurio, nadokupio 300 komada po 154-155, ali ko ima para neka skuplja. Jedna od sigurnijih investicija na zse, ako će dolje, neće puno, al kada krene daleko će…
[thumbsup]
bdi konstantno pada i danas jedna korekcija i maheri ga spustaju ispod 140.
ovako su ga drzali na 200 par mjeseci i u sekundi na 150.
Fearnley kaže:
SALE AND PURCHASE
Vessel Size Built Buyer Price Comm.
Hyundai Mipo Resale 56 000 2011 Turkish 38,75
Eleoussa 44 950 1994 Taiwanese 21,75
Izgleda bolje nego što sam očekivao: za Supramax s isporukom za godinu dana 39 milja (prema današnjoj cijeni , tržišna kapitalizacija cijelog JDPL je malo veća od 40 mil $ !!!).
Prema ovakvim cijenama ispada da je NAV oko 600. Zbog situacije na burzi to naravno nema veze s trenutačnom cijenom dionice , ali lijepo je vidjeti.
Poštovanje kolega. A šta je 36 kontra Jadroplovovih 52. I onda papinjo na primopredaji kaže kako ce nastaviti uspješnu poslovnu suradnju sa Brodosplitom. Usput da li je Jadranka namirila razliku do svjetske cijene? Trebalo bi Jadroplovu u žiro kapnuti škarših 22 milje doloresa.
I onda se probudiš i shvatiš da je Ivino obecanje ludom radovanje koje ne obavezuje Jadranku. Ipak je to obecala Ivina vlada a ovo je njezina.
nece jdpl propasti cak i da vlada ne namiri razliku… a namirit ce je samo ako je navedeno stavila u ugovor… jer ipak jdpl treba prodat novom vlasniku kad presusi kasa a novi vlasnik ce htjet vidjet sto je sa 20-ak milja $ stavkom iz ugovora ak je ona ikad postojala… a po nekim interviewima i izjavama za tisak postojala je… no dok ne vidimo papir necemo znati…
Pop grafu JDPL je na granici, svako probijanje ispod 150kn će biti praćeno jačim padom….
ostaje vidjeti, trenutna situacija pričekati.
Put ka 130 kn otvoren
Moguće da će se roniti toliko, al prometi su minimalni. Nije moguće kupiti ozbiljniju količinu po ovim cijenama. Ja lagano liparim na bidu.
:)))
Ajmo prodavači, življe malo.
he he
Pozz
i sretno svima
kud plovi ovaj brod??
Nažalost na hrid, ali to je i za očekivati budući da su fond menadžeri na poziciji kapetana i kormilara.
ufff..ovo je dosta procurilo….. [shocked] ni u usa brodari ne stoje dobro….izgleda bdi opet zakucavanje