Nema komentara na izvjesce [undecid]
tko jos cita izvjesca… udje se po x izadje po x+3kn i brokeru ostavi 2kn sebi uzme 1kn to je naša realnost…
Jel primjećena/komentirana promjena u TOP10:
Novi skrbnički:
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 9.235
HPB dionički mu je napravio mjesta i otpao sa Top10 liste.
Također HFP na 3. mjestu je smanjio količinu za 4.000 komada.. neke međusobne pretumbacije?
Da li je novi sa 6-og mjesta taj šta se trpao prethodnih dana?
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 1.034.455 63,20 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HZMO 111.667 6,82 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 39.601 2,42 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA (-4000 kom)
4. VOLKSBANK D.D. 10.292 0,63 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. JADROPLOV D.D. (1/1) 10.011 0,61 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 9.235 0,56 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./HPB GLOBAL – OIF S JAVNOM PONUDOM 9.065 0,55 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 6.907 0,42 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 5.760 0,35 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. MARKOVINOVIĆ IVAN 5.350 0,33 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
Ukupno: 75,91
Jesi li ovo prve naznake privatizacije?
Samo , nece valjda ovako preko burze?
Iskreno , mislim da ce to ici sve u đuture, a cijena….?
Ne manje od 3 glave.
‘Peristil’ uplovio u flotu ‘Jadroplova’
Dan uoči Praznika rada, 1. svibnja, svečano je bilo i u “Brodosplitu”, gdje je bulk carrier, Novogradnja 466, službeno predana naručitelju, splitskom brodaru “Jadroplovu”.
Za ponedjeljak je najavljeno i krštenje broda “Peristil” a kuma će mu biti proslavljena splitska i hrvatska atletičarka Blanka Vlašić.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/101010/Default.aspx
tu bi se slozio sa deluxom da ce sve u privatizaciju u djuture i to brzo do kraja godine sigurno a onda hep u proljece
Izvješće mi nije dobro. Prošle godine im je 1 q bio najbolji, 28 mil kuna +. ove godine 10 mil kuna-
Nadao sam se dobiti bez obzira na Zrin. ipak je kod atpl bila dobit kakva takva iz pomorskog prometa.
Vezano uz HFP i manjak dionica, meni se čini da to nije prodaja već prijenos po rezervaciji kojemu je odobren povrat…. ne mogu oni samo tako prodat.
BV preko 400 , NAV preko 500 , kratkoročna imovina veća od svih obveza zajedno.
Naravno , očekivao sam bolji rezultat , ali "krvna slika" mi i dalje izgleda zdrava.
Efekti rasta vozarina znati će se tek u slijedećem razdoblju nakon što se revidiraju postojeći ugovori.
Stanje firme nakon "najveće krize u povijesti" je u najmanju ruku odlično. Pitanje je postoji li u Hrvatskoj firma koja više vrijedi, a ima 50 zaposlenih. Praktično 14 mil. kuna na svakog zaposlenika. Gotovo kao neka nekretnina, a ne firma. Ovo je sada šteta prodavati (mislim na državu) jer je očito da dobro funkcioniraju, a vrijednost firme može samo rasti. Ipak je moguće da i država bude "uspješan vlasnik". Ipak sve ovisi o ljudima……
Ne nije moguće da država bude uspješan vlasnik, to je samo u teoriji. Naime, ako detaljnije napravite analizu dođe se do slijedećih zaključaka:
1.Dionica je već dugo jako nisko u odnosu na NAV,
2.FI nisu slučajno takova,
3.Netko preko Uprave želi jeftino kupiti tvrtku,
4.Ukoliko neće biti konkurencije što je vjerovatno tvrtka će otići za kikiriki, ( hr model privatizacije )
5.Netko skuplja preko skrbničkog SG, to je signal da je veći igrać počeo skupljati,
6. Eventualna ponuda će biti niska s obzirom na prosjek cijena u proteklom vremenu,
7.Tu je previše malih ulagača,idealna meta za jeftinu kupnju.
8.Cijena bi trebala biti min. 370,00 kn.